Monday, December 2, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministerul Educatiei: Cand si la ce vor sustine elevii TEZE in anul scolar 2013-2014

Posted: 02 Dec 2013 05:12 AM PST

Ministerul Educatiei Nationale a publicat lista disciplinelor la care elevii vor sustine teze in anul scolar 2013-2014.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii romani pot studia pe perioada limitata in strainatate printr-un program de mobilitate preuniversitara

Posted: 02 Dec 2013 02:23 AM PST


Student working on homework in classroom

Elevii români pot studia pe perioadă limitată în străinătate printr-un program de mobilitate preuniversitară.

Acesta este desfășurat de Internațional Education Center România și permite elevilor de peste 15 ani să studieze de la o lună până la un an academic într-un liceu public din aproape orice țară de pe glob.

Elevii au șansa să cunoască cultura locală prin interacțiune directă și continuă, și asta pentru că elevii admiși în program sunt cazați într-o familie locală din orașul în care vor studia.

Pentru a fi eligibili, elevii trebuie să aibă peste 15 ani, rezultate bune la învățătură, cunoștințe medii de limba engleză și să dea dovada de maturitate și responsabilitate la interviul care este o parte esențială a procedurilor de selecție.

Costurile unui asemenea program variază în funcție de țară, între 7.000 și 10.000 de euro pe an. Suma îi asigură elevului cazarea în familia-gazdă, asigurarea medicală obligatorie, transferul de la cel mai apropiat aeroport în orașul în care va studia, precum și rapoarte lunare referitoare la activitatea sa școlară.

Termenul limită de aplicare pentru elevii care doresc să participe în program este cu patru luni înainte de începerea perioadei de studiu.

Din cauza numărului limitat de locuri acordat anual elevilor români, aplicanții sunt însă încurajați să se înscrie cât mai curând.

The post Elevii români pot studia pe perioadă limitată în străinătate printr-un program de mobilitate preuniversitară appeared first on Edu-News.ro.

Copiii din generatia iPad nu mai stiu sa tina un pix in mana

Posted: 02 Dec 2013 12:31 AM PST

Din ce în ce mai multi copii obisnuiti cu tehnologia touch-screen au probleme când trebuie sa tina un pix sau creion în mâna, se arata într-un studiu recent.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

200 de copii, scor perfect la un concurs national de matematica.

Posted: 01 Dec 2013 10:32 PM PST

Peste 200 de elevi bucuresteni, din clasele II-IV, au obtinut un scor perfect la un concurs national de matematica, LuminaMath. Totodata, 650 de copii au obtinut 75 de puncte (din 100) la concurs. Primii 50 de elevi vor fi premiati cu cate 400 de lei, iar cei care au obtinut peste 70 de puncte la concurs vor merge intr-o tabara la Potigrafu, judetul Prahova. Citeste si: Vezi cati bani primeste un olimpic roman de la Ministerul Educatiei La cea de-a XVII-a editie a concursului national ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment