Tuesday, December 10, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Programul studentesc Erasmus se schimba din temelii in 2014

Posted: 10 Dec 2013 01:29 AM PST


erasmus

Programul studențesc Erasmus se schimbă din temelii în 2014. 

În primul rând, programul an­ticipează o reducere a birocrației necesare aprobării unui proiect. Mai exact, se vor reuni sub aceeași umbrelă toate programele din ca­drul Erasmus Life Learning Pro­gramme sau Erasmus Mundus cât și cele de tip voluntariat sau pentru elevi, scrie ziaruldeiasi.ro.

O altă noutate es­te concentrarea pe piața de mun­că. Concret, dacă, până în prezent, schimburile, atât cele de studenți, cât și de doctoranzi, cadre didactice sau personal ad­mi­nistrativ sau auxilliar, erau con­centrate pe domeniul cerce­tării și cel cultural, începând cu 2014, UE va sprijini cu o treime din bugetul de 14,7 miliarde de euro acele parteneriate care se încheie între instituții de învă­țământ, organizații pentru tineret, întreprinderi, autorități locale și regionale cât și ONG-uri.

De asemenea, va exista posibilitatea de acordarea unor împrumuturi prin Banca Euro­peană de Investiții pentru maste­ranzii care doresc să urmeze întreg ciclul al doilea Bologna la o universitate din străinătate.

The post Programul studențesc Erasmus se schimbă din temelii în 2014 appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment