Monday, December 9, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Pricopie: Cazurile de coruptie sa fie raportate catre inspectorate

Posted: 09 Dec 2013 09:50 AM PST

Scolile care se confrunta cu diferite cazuri de coruptie trebuie sa le raporteze ''urgent'' catre inspectorate pentru a beneficia de asistenta, a declarat ministrul Educatiei, Remus Pricopie, adaugând ca solicitarea le-a fost transmisa inspectorilor generali.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul delegat Mihnea Costoiu participa la Forumul Industrial dedicat proiectului ELI-NP

Posted: 09 Dec 2013 06:34 AM PST

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, participă marţi, 10 decembrie, începând cu ora 14.00, la reuniunea Forumului Industrial dedicat proiectului Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP).

Radu Beligan a intrat in Cartea Recordurilor

Posted: 09 Dec 2013 06:12 AM PST


radu-beligan-cartea-recordurilor

Radu Beligan a intrat în Cartea Recordurilor. 

Acesta va primi la 95 de ani, titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena de teatru din partea Cărții Recordurilor Guinness.

Evenimentul va avea loc duminică, la Teatrul Național București.

Născut pe 14 decembrie 1918, Radu Beligan are o bogată activitate în teatru, film, televiziune și radio.

El a interpretat roluri celebre, în mari capodopere ale dramaturgiei române și universale, piese semnate, printre alții, de Ion Luca Caragiale, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Camil Petrescu, Tudor Mușatescu, Mihail Sebastian sau William Shakespeare.

Radu Beligan a fost director al Teatrului de Comedie din București, între anii 1961 și 1969, și director al Teatrului Național București, între 1969 și 1990. Totodată, a fost profesor la Institutul de Teatru și Film, între 1950 și 1965, și a fost ales membru de onoare al Academiei Române în 2004, în semn de recunoaștere a activității sale în domeniul artei.

A fost decorat, printre altele, cu Ordinul “Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofițer, Ordinul Drapelul Iugoslav cu steaua de aur și colan și Ordinul Național al Legiunii de Onoare în grad de Ofițer, din partea Franței.

Radu Beligan este Doctor Honoris Causa al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale” din București.

The post Radu Beligan a intrat în Cartea Recordurilor appeared first on Edu-News.ro.

CALORIFERE ELECTRICE pentru cele 13 unitati de invatamant din Targoviste care nu aveau caldura

Posted: 09 Dec 2013 01:54 AM PST

Cele 13 unitati de învatamânt din Târgoviste care nu aveau caldura au primit calorifere electrice, astfel ca elevii din scolile respective nu vor mai fi mutati în alte unitati, asa cum anuntau, la sfârsitul saptamânii
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

“In umbra marelui URSS” devine imnul studentilor

Posted: 09 Dec 2013 01:20 AM PST


imnul-studentilor

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) alături de Asociația Phoenix Timisoara anunță că "În umbra marelui URSS" devine imn al ANOSR și al campaniei "6 pentru educație", desfășurată la nivel național.

Compoziția aparținând lui Nicolae Covaci este reînregistrată  într-o variantă care va include un cor al studenților.

Piesa va fi relansată în această formă împreună cu un videoclip ce va fi utilizat în demersurile mediatice de promovare a campaniei "6 pentru educație", susținută încă de la debut de membrii formației Phoenix.

În Decembrie, formația Phoenix aduce o închinare copiilor care și-au pierdut viața în timpul evenimentelor din Decembrie 1989 din Timișoara.

În cadrul concertului SymPhoenix din 21 decembrie (Sala Constantin Jude), intrarea va fi liberă pentru copiii sub 16 ani. Iar cei între 16 și 18 ani pot achiziționa biletul la jumătate de preț (un bilet de intrare este valabil pentru accesul a două persoane).

The post “În umbra marelui URSS” devine imnul studenților appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment