Monday, January 20, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministrul Remus Pricopie a discutat, la Paris, continuarea cooperarii dintre MEN si UNESCO privind politicile educationale

Posted: 20 Jan 2014 10:26 AM PST

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, s-a întâlnit, luni, 20 ianuarie, la Paris, cu directorul general UNESCO, Irina Bokova. Tema care s-a aflat pe agenda întâlnirii de la sediul UNESCO a fost cooperarea în domeniul educaţiei dintre MEN şi UNESCO.

BAC 2014. Proiectul de SUCCES al unui preot. Elevii pregatiti in BISERICA SUNT STUDENTI LA BUGET

Posted: 20 Jan 2014 07:13 AM PST

BACALAUREAT 2014. Mai multi elevi studiaza pentru BAC 2014 într-o biserica din Focsani. Este incredibila poveste a unui preot si a unei echipe de sapte cadre didactice care ofera cursuri gratuite. 
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” a anuntat criteriile de admitere pentru 2014

Posted: 20 Jan 2014 04:54 AM PST


admitere-universitatea-alexandru-ioan-cuza

    Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” a anunțat criteriile de admitere pentru 2014.

     Absolvenții de liceu vor avea de ales  între 72 de specializări diferite.

    Universitatea pune la bătaie 3600 de locuri de la buget. Numărul final de locuri va fi anunțat după ce Ministerul Educației va aproba numărul de locuri înaintat de instuția de învățământ superior.

   Toate cele 15 facultăți vor lua în considerare notele obținute la examenul de BAC. E vorba de medie sau anumite probe. O parte dintre acestea au și probe suplimentare.

  •  la Facultatea de Educație Fizică și Sport, candidații vor susține probe sportive, respecitv un test la Biologia de clasa a 11-a pentru specializarea de Kinetoterapie.
  •  La Facultatea de Informatică, candidații vor trebui să treacă peste o probă de matematică sau informatică (la alegere).
  •  Pe de altă parte, la Facultatea de Drept candidații vor susține un test de limba română, ce va conta în proporție de 50%.
  •  Pentru specializările de Pedagogie în învățământul primar și universitar și pentru Teologie ortodxă pastorală, candidații vor susține probe de specialitate.

   Perioada de înscriere la admitere va fi anunțată în curând, pe site-ul www.admitere.uaic.ro.

   Tot aici poți găsi informații complete despre specializările ce pot fi urmate la UAIC, taxele de înscriere și studiu, precum și modul în care se calculează media la fiecare facultate.

The post Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” a anunțat criteriile de admitere pentru 2014 appeared first on Edu-News.ro.

Scandalul spagii din scoli, inabusit cu proiecte de cod etic.

Posted: 20 Jan 2014 04:32 AM PST

Tot mai multe cazuri de profesori care le cer bani parintilor sau chiar elevilor minori au aparut in spatiul public, in ultimele saptamani. Autoritatile au incercat sa stinga scandalul prin cateva demiteri si negarea explicita a evidentelor. Acum, un cod etic, aflat in dezbatere de cativa ani, este readus in discutie. Potrivit proiectului, profesorilor le vor fi interzise, printre altele, orice forma de limbaj cu caracter obscen, vulgar sau aluziv, exploatarea elevilor si primirea de bani si ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sindicalistii FSE "Spiru Haret" picheteaza marti sediul Ministerului de Finante.

Posted: 20 Jan 2014 03:19 AM PST

Sindicalistii FSE "Spiru Haret" picheteaza, marti, sediul Ministerului de Finante, nemultumiti ca plata salariilor se face cu intarziere, din cauza ordinului prin care au fost schimbate procedurile de intocmire a documentelor, potrivit Mediafax. Presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie (FSE) "Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat, luni, ca aproximativ 100 de cadre didactie vor picheta sediul Ministerului de Finante, sindicalistii fiind nemultumiti de faptul ca plata drepturilor ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Culturii vrea sa propuna infiintarea Muzeului Ororilor Comunismului

Posted: 20 Jan 2014 02:24 AM PST


gigel-stirbu

Ministrul Culturii, Gigel Știrbu vrea să propună înființarea Muzeului Ororilor Comunismului.

Acesta va prezenta publicului ororile comise de regimul din perioada respectivă, astfel încât în viitor acestea să nu fie repetate.

Gigel Știrbu a declarat că îi va prezenta, în perioada urmatoare, propunerea premierului și va analiza modalitățile prin care această instituție poate fi creată.

Viitorul muzeu ar putea fi amenajat chiar într-un spațiu la Palatul Parlamentului.

Ministrul Culturii a subliniat că acest muzeu se va adresa în primul rând tinerilor.

The post Ministrul Culturii vrea să propună înființarea Muzeului Ororilor Comunismului appeared first on Edu-News.ro.

Ministrul Muncii vrea sa taie alocatia copiilor din familii instarite

Posted: 20 Jan 2014 01:58 AM PST


mariana-campeanu-alocatii

Ministrul Muncii vrea să taie alocația copiilor din familii înstărite. Anunțul a fost făcut duminică potrivit B1.ro.

Este vorba despre cei 42 de lei pe care îi primesc de la stat cei mici, în fiecare lună.

Mariana Câmpeanu susține că reprezentanții ministerului vor demara un studiu și vor realiza astfel un pachet minim de bază pentru bunăstarea copiilor.

O variantă pe care Ministrul Muncii o va lua în calcul ar putea fi acordarea, mai țintit, a alocațiilor pentru copii.

Părinții nu sunt de acord cu această idee a ministrului Muncii. Aceștia susțin că toți copiii au drepturi egale și nimeni nu ar trebui sa taie acel venit lunar, care și asa este insuficient, raportat la nevoile copilului.

Peste 3,8 milioane de copiii din România primesc lunar o alocație în valoare de 42 de lei.

The post Ministrul Muncii vrea să taie alocația copiilor din familii înstărite appeared first on Edu-News.ro.

Cele mai bune si cele mai proaste sisteme de invatamant din lume.

Posted: 20 Jan 2014 12:46 AM PST

Romania se afla pe un prea putin onorant loc 6 intr-un clasament al tarilor cu cele mai slabe rezultate scolare ale elevilor si cu cei mai nefericiti elevi, potrivit unui studiu comparativ realizat de buzzfeed.com. Comparatia se bazeaza pe un studiu efectuat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica in 65 de tari. Gradul de fericire al elevilor este un indice care rezulta din gradul de acord sau dezacord cu afirmatia 'ma simt fericit la scoala'. Scorurile la teste combina ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment