Friday, January 24, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


"Suntem cei mai puternici din Romania". Liceul cu cea mai buna colaborare GOOGLE

Posted: 24 Jan 2014 06:29 AM PST

Un colegiu dintr-un mic oras de provincie se remarca pentru modul în care colaboreaza cu compania americana Google.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mesajul ministrului delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Ştiintifica si Dezvoltare Tehnologica, cu ocazia zilei de 24 ianuarie

Posted: 24 Jan 2014 05:41 AM PST

„Pentru mine, Ziua Unirii este un moment memorabil de solidaritate a românilor de-o parte şi de alta a Milcovului, actul ce reprezintă moştenirea unei generaţii de patrioţi, care a schimbat crucial destinul poporului nostru, care-a arătat tuturor dăruire, curaj şi inteligenţă."

Studenti, fiti pe faza! Trenurile circula in conditii de iarna in urmatoarele zile

Posted: 24 Jan 2014 03:28 AM PST


trenurile-circula-in-conditii-de-iarna

Studenții trebuie să se informeze din timp despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească în acest weekend.

Trenurile vor circula în condiții de iarnă, în următoarele 48 de ore. Și asta în urma avertizărilor meteo de ninsoare și vânt, emise de Administrația Națională de Meteorologie.

Studenții navetiști sunt sfătuiți să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenurilor.

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol, valabile până duminică seară, în 27 de județe din sudul și sud-estul țării, inclusiv în Capitală.

The post Studenți, fiți pe fază! Trenurile circulă în condiții de iarnă în următoarele zile appeared first on Edu-News.ro.

Pricopie: Noile programe de istorie vor permite intelegerea conceptului de "unitate in ...

Posted: 24 Jan 2014 02:35 AM PST

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, la aniversarea Unirii din 1859, ca acest eveniment este un act istoric pe care scoala romaneasca are datoria sa-l cultive si ca noile programe de istorie vor permite elevilor sa inteleaga mai bine conceptul european de "unitate in diversitate", conform Mediafax. "Astazi, 24 ianuarie 2014, celebram 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Romane din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapa importanta a procesului de formare a ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei pregateste noile programe de istorie pentru invatamantul preuniversitar

Posted: 24 Jan 2014 02:03 AM PST


alexandru-ioan-cuza

Ministerul Educației pregătește noile programe de istorie pentru învățământul preuniversitar.

E vorba de clasa a IV-a, până la clasa a XII-a.

Noile programe școlare de istorie le vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de "unitate în diversitate".

Mai exact, prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume.

Anunțul a fost făcut chiar de Ministrul Educației, Remus Pricopie cu ocazia zilei de 24 ianuarie.

Ziua de 24 IANUARIE este supranumită "Mica Unire" și rămâne în istorie ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, la 1859.

“"Mica Unire" este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern. Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte", se arată în mesajul Ministrului Educației, Remus Pricopie.

The post Ministerul Educației pregătește noile programe de istorie pentru învățământul preuniversitar appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment