Monday, February 3, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Studentii Universitatii din Bucuresti s-au impus la o competitie internationala de marketing

Posted: 03 Feb 2014 07:31 AM PST


universitatea- bucuresti

Studenții Universității din București s-au impus la o competiție internațională de marketing.

E vorba de Markstrat, un concurs de simulare de probleme de marketing în limba engleză.

Studenții români au obținut o medalie de aur și 7 medalii de bronz.

Echipa Universității din București a fost formată din 8 studenți de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, secția Limbi Moderne Aplicate și masteratul Cultura și Limbajul Organizațiilor Europene, și de la Facultatea de Administrație și Afaceri.

Mai exact, Eduard Popescu (aur), Alexandra Murgu, Andreea Birsan, Izabela Tranca, Vlad Aurelian Popescu, Nicoleta Sava, Medeea Mavru, Miruna Ghimis (bronz).

La competiția de anul acesta au participat 79 de studenți și 14 cadre didactice din Marea Britanie, Germania, Polonia, Finlanda, Țările de Jos, Franța, Spania și România.

The post Studenții Universității din București s-au impus la o competiție internațională de marketing appeared first on Edu-News.ro.

Liceenii si cinematograful.

Posted: 03 Feb 2014 07:29 AM PST

Elevii din aproape 80 de licee bucurestene si din alte sapte localitati din tara vor avea o noua materie: educatia cinematografica. Ei vor viziona anul acesta sase filme in perioada februarie-iunie 2014. Primele vizionari din acest an vor avea loc pe data de 24 februarie la Noul Cinematograf al Regizorului Roman si la Institutul Italian de Cultura 'Vito Grasso' pentru filmul 'Io e te'/Eu si tu', cel mai recent film al marelui maestru Bernardo Bertolucci. Scenariul graviteaza in jurul ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii UB au castigat o medalie de aur si sapte de bronz la concursul Markstrat 2014

Posted: 03 Feb 2014 07:07 AM PST

Echipa care a reprezentat Universitatea Bucuresti (UB) la cea de-a XVI-a editie a concursului Markstrat, organizata de consortiul Dukenet în Marea Britanie, a obtinut o medalie de aur si sapte de bronz, anunta reprezentantii UB.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi au nou cod al drepturilor si obligatiilor

Posted: 03 Feb 2014 07:01 AM PST


universitatea_alexandru_ioan_cuza

Studenții Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași au nou cod al drepturilor și obligațiilor. 

Noul Statut al Studentului a fost elaborat  în urma consultărilor cu studenții din ligile și asociațiile Universității precum și cu reprezentanții studenților din consiliile facultăților.

Acesta reglementează drepturi precum cel de acces la programe de mobilitate, cel de a beneficia gratuit de servicii de informare și consiliere academică, profesională, psihologică și socială, dreptul la educație de calitate, evaluare obiectivă, acces la baza de educație și cercetare a Universității.

De asemenea, studenții au acum posibilitatea de a primi credite academice pentru acțiunile de voluntariat.

Documentul reglementează și câteva aspecte legate de reprezentativitatea studenților.

Astfel, aceștia au dreptul de a fi reprezentați în Senatul universitar și în Consiliul facultății într-o proporție de minimum 25% și pot participa în structurile universității care gestionează serviciile sociale, inclusiv comisiile de cazări, de alocare a burselor și a taberelor studențești.

The post Studenții Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași au nou cod al drepturilor și obligațiilor appeared first on Edu-News.ro.

Profesoara, in IPOSTAZE INDECENTE pe Internet. "Nu pot sa o CONCEDIEZ", spune directorul scolii

Posted: 03 Feb 2014 06:45 AM PST

O profesoara din Chisinau apare în ipostaze indecente, într-un colaj de fotografii care circula pe internet. Directorul scolii spune ca nu o poate concedia.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Educatiei a stabilit cuantumul burselor pentru elevii olimpici

Posted: 03 Feb 2014 06:22 AM PST


burse-pentru-elevii-olimpici

Ministrul Educației a stabilit cuantumul burselor pentru elevii olimpici.

Astfel, de la 1 februarie medalia de aur obținută la olimpiadele internaționale va fi recompensată cu 850 de lei pe lună.

Elevii care au intrat în posesia medaliei de argint vor primi 637.5 lei. Iar medalia de bronz  le va aduce elevilor talentați 425 de lei pe lună.

De la jumătatea anului, suma va crește. Elevii care fac performanță vor fi răsplătiți cu 900 de lei dacă au în palmares o medalie de aur sau premiul I. Fiecare elev cu medalie de argint sau premiul al II-lea va primi 675 de lei. Pe de altă parte, medalia de bronz sau premiul al III-lea le va aduce acestora 450 de lei.

Bursele vor fi acordate lunar timp de un an.

The post Ministrul Educației a stabilit cuantumul burselor pentru elevii olimpici appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment