Tuesday, February 11, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Parintii pot avea o zi libera pe an pentru ingrijirea sanatatii copilului

Posted: 11 Feb 2014 08:25 AM PST


zi-libera-pentru-parinti

   Comisia pentru Muncă a Camerei Deputaților a aprobat inițiativa legislativă prin care părinții vor beneficia de o zi liberă pe an pentru a-și duce copiii la controlul medical anual.

    În cazul în care ziua liberă nu este luată pe parcursul anului, părinții nu vor mai avea posibilitatea de a o lua în anul următor, deoarece aceasta nu se reportează.

   De asemenea, angajatorul nu va avea obligația de a plăti părinților drepturile salariale aferente.

   Totodată, inițiativa legislativă stabilește că părinții care vor beneficia de această zi vor prezenta acte doveditoare din partea medicului de familie al copilului, din care să reiasă că acesta a fost supus unui control medical.

   Acum, proiectul de lege urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaților, care este for decizional.

The post Părinții pot avea o zi liberă pe an pentru îngrijirea sănătății copilului appeared first on Edu-News.ro.

Inscrierile in clasa pregatitoare si in clasa I incep pe 24 februarie

Posted: 11 Feb 2014 08:01 AM PST


clasa-pregatitoare

Înscrierile în clasa pregătitoare și în clasa I încep pe 24 februarie.

Înscrierea în clasa pregătitoare se va face la fel ca anul trecut, în două etape.

În prima etapă trebuie să se înscrie atât copiii ai căror părinți optează pentru școala de circumscripție, cât și cei care aleg o altă școală.

Școlile cu predare în limba unei minorități pot introduce la înscriere criteriul cunoașterii limbii de predare.

Copiii de 7 ani care nu au parcurs clasa pregătitoare pot fi înscriși de părinți direct în clasa I.

Prevederile sunt cuprinse în proiectul de metodologie privind înscrierea în clasa pregătitoare și clasa I, lansat în dezbatere publică.

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare

  • 17 februarie 2014 – afișarea programului de completare a cererilor de înscriere
  • 24 februarie – 14 martie 2014 completarea cererilor, online sau la unitatea de învățământ unde este solicitată înscrierea.
  • 17 martie 2014 – procesarea cererilor de înscriere și repartizarea la școala de circumscripție.
  • 18-20 martie 2014 procesarea cererilor de înscriere și repartizarea la o altă școală față de cea de circumscripție, potrivit cererii.
  • 21 – 22 martie afișarea candiaților înmatriculați.

The post Înscrierile în clasa pregătitoare și în clasa I încep pe 24 februarie appeared first on Edu-News.ro.

Inscrierea la clasa pregatitoare si clasa I incepe din 24 februarie.

Posted: 11 Feb 2014 07:10 AM PST

Inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si la clasa I va incepe din 24 februarie, iar listele cu elevii inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2014 - 2015 vor fi publicate in 11 aprilie, potrivit unui proiect al Ministerului Educatiei Nationale (MEN). Ministerul Educatiei a postat, marti, pe site-ul institutiei, proiectul de Calendar al inscrierii in invatamantul primar pentru anul scolar 2014 - 2015. Astfel, in 17 februarie, vor fi afisate circumscriptiile scolare si numarul de ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Gata cu temele! Reteaua de socializare care te ajuta sa le rezolvi

Posted: 11 Feb 2014 06:19 AM PST

Elevii pot scapa de grija temelor. O noua retea de socializare poate face ca învatatul sa devina mai usor si mai distractiv.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

RETETA SUCCESULUI la BAC 2014: "Ba se poate!"

Posted: 11 Feb 2014 04:55 AM PST

BAC 2014 "Ba se poate!" prezinta povestea a cinci licee tehnologice din România care si-au crescut rata de promovabilitate la bacalaureat de la 2% la 40%, în urma implementarii unui proiect initat de Asociatia ROI: "Zburd - Educatie prin coaching".
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Lista documentelor care au reglementat, din 1994 pana in prezent, tiparirea, gestionarea si difuzarea formularelor actelor de studii

Posted: 11 Feb 2014 01:14 AM PST

Urmare a informaţiilor vehiculate recent în mass-media în legătură cu tipărirea, gestionarea şi difuzarea formularelor actelor de studii din învăţământul preuniversitar şi superior, vă prezentăm ataşat, în ordine cronologică, documentele care au reglementat respectivele proceduri (începând cu anul 1994).

UBB reduce tarifele de cazare pentru participantii la proiectele finantate din fondurile proprii

Posted: 10 Feb 2014 01:50 PM PST


Universitatea-Babes-Bolyai

Universitatea “Babeș Bolyai” reduce tarifele de cazare pentru participanții la proiectele finanțate din fondurile proprii.

Acestea vor fi de trei ori mai mici decât tariful obișnuit.  Înainte acesta era calculat conform planului tarifar în regim hotelier.

De asemenea, vor beneficia de o reducere a tarifelor de cazare și elevii participanți la școlile de vară organizate de UBB și finanțate prin intermediul concursului de proiecte.

Inițiativa este unică la nivel național.

Regulamentul privind regimul susținerii proiectelor organizațiilor non-guvernamentale studențesti și a echipelor de studenți care își desfășoară activitatea în interesul studenților din cadrul Universității Babeș-Bolyai poate fi consultat accesând link-ul: http://csubb.ro/wp-content/uploads/2013/02/REGULAMENT-privind-sustinerea-proiectelor-organizatiilor-studentesti.pdf.

The post UBB reduce tarifele de cazare pentru participanții la proiectele finanțate din fondurile proprii appeared first on Edu-News.ro.

Ministerul Educatiei vine cu noi reguli pentru elevii care merg in excursii sau tabere

Posted: 10 Feb 2014 01:35 PM PST


reguli-pentru-elevi-excursii-tabere

   Ministerul Educației vine cu noi reguli pentru elevii care merg în excursii sau tabere.

  Aceștia trebuie să fie însoțiți și de o persoană specializată în acordarea primului ajutor. De asemenea, la fiecare 10 elevi trebuie să fie un profesor care să îi supravegheze.

   În plus, cadrele didactice trebuie să informeze din timp cât va dura călătoria, ce mese vor primi copiii și câte, cu ce se vor deplasa la destinație și ce program vor avea acolo.

  Așa prevede un ordin al Ministerului Educației.

  Nici elevii nu scapă de obligații. Pentru a merge într-o excursie sau o tabără, aceștia trebuie să le prezinte profesorilor acordul părinților și o adeverință medicală care să ateste starea “clinic sănătos”. În tabără, nu au voie să aducă și să consume alcool, țigări sau droguri.

The post Ministerul Educației vine cu noi reguli pentru elevii care merg în excursii sau tabere appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment