Monday, February 24, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Fundatia Friends For Friends deschide sezonul solutiilor creative pentru profesionistii din Romania

Posted: 24 Feb 2014 06:37 AM PST

Oricine se confrunta cu o probleme profesionale recurente sau situatii personale greu de depasit, îsi poate deja ocupa un loc la prima dintre cele doua editii Creative Fitness de anul acesta. Antrenamentele vor avea loc în perioada 13, 15, 16 si 18 martie.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ŞTEFANIA DUMINICA, DEMISA de Ponta pentru PLAGIAT

Posted: 24 Feb 2014 04:12 AM PST

Premierul Victor Ponta a demis-o pe Ştefania Duminica din functia de secretar de stat la Ministerul Educatiei, dupa ce Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a stabilit ca lucrarea de disertatie a acesteia din 2012 este un "plagiat integral" dupa o lucrare din 2008.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Iasi: Cei 12 copii cu toxiinfectie ar fi mancat cornuri expirate.

Posted: 24 Feb 2014 03:53 AM PST

Primarul comunei iesene in care 12 copii s-au simtit rau si a fost nevoie sa fie preluati de ambulante direct de la cursuri spune ca elevii au primit cornuri expirate din 22 februarie, insa deocamdata nu este stabilit de ce li s-a facut rau copiilor, informeaza Mediafax. Primaria din comuna Baltati, din care face parte satul Valea Oilor, Inspectoratul Judetean de Politie Iasi si Directia de Sanatate Publica au demarat anchete. Citeste si: "Laptele si cornul", pericol pentru elevii ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cat costa sa treci BAC-ul in 2014?

Posted: 24 Feb 2014 02:00 AM PST


bacalaureat-2014

   În speranța unor rezultate cât mai bune la BAC, părinții sunt dispuși să scoată bani grei din buzunar. Miza e mare, și asta pentru că notele de la examenul maturității reprezintă acum unul dintre criteriile pentru admiterea la multe facultăți. 

   Profesorii nu mai au însă voie să mediteze elevii de la clasă, potrivit noului cod de etică al cadrelor didactice. Chiar și așa, statisticile arată că 43 % dintre părinți își trimit copiii la ore suplimentare pentru că asta cer profesorii.

   Și dacă tot trebuie să se "conformeze", părinții trebuie să știe la ce să se aștepte.

  În această perioadă, cei mai căutați sunt profesorii de matematică, limba română și limbi straine. Prețurile se negociază în funcție de experiența cadrului didactic, materia predată și numărul de elevi.  Între timp, ofertele de meditații pentru elevi nu contenesc să apară pe site-urile de anunțuri.

Matematică

   În București, pentru meditații la matematică, la domiciliul elevului părinții trebuie să scoată din buzunar între 45 și 50 de RON.  Un profesor mai tânăr poate cere însă și 35 de lei pentru o ședință de 2 ore.

   Și la Timișoara elevii se pun la punct cu teorema lui Pitagora pe tarife asemănătoare, de 40-50 de lei.  La 35 de lei se poate opta pentru un doctorand, ședințele putând avea loc atât la domiciliul elevilor cât și la cel al profesorului.

   Cadrele didactice din Iași nu țin cu dinții de tarifele pe care le pot încasa. Astfel, aici îți poți duce copilul la pregătire cu 25-30 de lei. Cel mai mic preț este de 15 lei pe ședință.  Pe de altă parte, la Cluj ar fi bine să pui deoparte între 15 și 30 de RON  dacă vrei să-ți trimiți copilul să-și aprofundeze cunoștințele la matematică. Unii profesori vin cu oferte inedite… prima ședință gratuit.

Română

  În cazul meditațiilor la limba română prețurile pentru o ședință sunt între 35 și 50 de lei, fie că vorbim de București, Cluj, Timișoara sau Iași. Unii profesori sunt dispuși să lucreze chiar și în weekend.

Limbi Străine

     Pentru limbile străine oferta este destul de variată, iar prețurile sunt puțin mai mici decât în cazul materiilor principale. Limbile engleză și franceză sunt cele mai des întâlnite. Există însă oferte și pentru italiană și germană.

     Prețurile unei ședințe de meditații la limbi străine sunt cuprinse între 25 și 30 de lei.

Ce alternative mai au părinții?

    Părinții care nu au banii necesari pentru meditații primesc o mână de ajutor de la universități. Mai multe centre universitare din țară oferă instruire gratuită tinerilor ce vor să treacă cu bine de examenul maturității.

    De exemplu, Universitatea Transilvania din Brașov prin Facultatea de Matematică și Informatică oferă cursuri de pregătire la matematică. Acestea sunt susținute de profesori renumiți din universitate și se desfășoară în corpul P al universității, str. Iuliu Maniu nr. 50.

  Și elevii claselor a XII-a din Bacău se pot considera norocoși. Universitatea "Vasile Alecsandri" organizează meditații gratuite la limba și literatura română și matematică. Pentru română, meditațiile au loc  în fiecare sâmbătă, în amfiteatrul C2 iar cele la matematică în corpul BI 30. Cei interesați trebuie să știe și că fiecare ședință durează 4 ore. Meditațiile încep la ora 9:00.

   Elevii din Oltenia găsesc ajutor pentru BAC la Universitatea din Craiova. Liceenii vor fi ajutați de cadre didactice specializate să parcurgă subiectele cerute în programa pentru bacalaureat. E vorba de disciplinele: matematică, limba română, literatura română, chimie, fizică, logică, informatică, geografie, filosofie, istorie, franceză, engleză.

The post Cât costă să treci BAC-ul în 2014? appeared first on Edu-News.ro.

Un secretar de Stat din Ministerul Culturii este acuzat ca si-a copiat doctoratele

Posted: 24 Feb 2014 12:54 AM PST


cristian-petcu-plagiat

Foto: gazetadambovitei.ro

  Un secretar de Stat din Ministerul Culturii este acuzat că și-a copiat doctoratele.

  Publicația România Liberă scrie că demnitarul Cristian Petcu ar fi obținut două titluri de doctor în istorie și teologie folosindu-se de două teze care conțin același text.

  De asemenea, acesta ar fi preluat și fragmente din autori deja publicați, fără a-i cita.

  Cristian Petcu a obținut titlul de doctor în istorie în 2009, cu o teză intitulată “Guvernarea Miron Cristea”, pe care a susținut-o la Universitatea Valahia din Târgoviște.

  Petcu a fost numit secretar de stat în Ministerul Culturii în 2013. Este lector universitar titular la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Târgoviște și conferențiar asociat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova.

The post Un secretar de Stat din Ministerul Culturii este acuzat că și-a copiat doctoratele appeared first on Edu-News.ro.

CLASA PREGATITOARE 2014. A inceput prima etapa de inscriere. TOT CE TREBUIE SA ŞTII

Posted: 24 Feb 2014 12:31 AM PST

Parintii pot completa si depune online sau la unitatea de învatamânt în perioada 24 februarie - 14 martie cererile de înscriere a copiilor lor pentru anul scolar 2014-2015, potrivit calendarului aprobat de Ministerului Educatiei Nationale.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment