Tuesday, February 25, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministrul delegat Mihnea Costoiu se alatura Campaniei nationale de donare „Sangele inseamna viata! Doneaza sange si/sau celule stem!"

Posted: 25 Feb 2014 08:28 AM PST

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, participă miercuri, 26 februarie, ora 9.30, la o acţiune de donare de sânge, care se va desfăşura în incinta Rectoratului Universităţii Politehnica din Bucureşti.

CLASA A NOUA RAMANE LA LICEU: Camera Deputatilor a adoptat ordonanta

Posted: 25 Feb 2014 07:37 AM PST

Camera Deputatilor a adoptat, marti, ordonanta prin care clasa a noua ramâne la liceu iar durata învatamântului obligatoriu creste de la 10 la 11 ani, prin introducerea clasei pregatitoare.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Clasa a noua ramane la liceu.

Posted: 25 Feb 2014 05:06 AM PST

Clasa a noua ramane la liceu, iar durata invatamantului obligatoriu creste de la 10 la 11 ani, prin introducerea clasei pregatitoare. Camera Deputatilor a adoptat, marti, ordonanta prin care sunt stabilite aceste modificari, cu 278 voturi "pentru", 40 "impotriva" si 24 de abtineri, informeaza Mediafax. Camera Deputatilor este prima camera sesizata, for decizional fiind Senatul."Aceste prevederi legifereaza mentinerea duratei de patru ani pentru ciclul gimnazial si pentru liceu, cresterea ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Conferinta de inchidere a proiectului „Reteaua Autoritatilor Competente pentru Calificarile Profesionale din Romania (IMI PQ NET RO)”, ID 53132

Posted: 25 Feb 2014 05:02 AM PST

Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă organizarea conferinţei de închidere a proiectului strategic „Reţeaua Autorităţilor Competente pentru Calificările Profesionale din România (IMI PQ NET RO)", ID 53132, proiect cofinanţat din FSE prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Profesorii din Bucuresti vor trebui sa aiba aprobarea inspectoratului pentru excursii si tabere in afara Capitalei

Posted: 25 Feb 2014 03:32 AM PST


excursii-si-tabere

   Profesorii din București vor trebui să aibă aprobarea inspectoratului pentru excursii și tabere în afara Capitalei.

   Așa prevede o procedură publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

   Pe de altă parte, excursiile, vizitele la muzee sau vizionările de spectacole vor avea aprobarea directorului unității de învățământ.

  Excursiile vor fi asigurate cu personal didactic astfel: la 10 elevi câte un învățător/profesor sau animator, la 5-7 elevi câte un învățător/profesor pentru excursiile în străinătate.

  În cazul taberelor pentru preșcolari, la fiecare grupă de 15-20 de copii e nevoie de două educatoare și o supraveghetoare de noapte, la fiecare tabără câte un medic și un cadru sanitar mediu.

  Taberele pentru elevi vor fi asigurate astfel: la fiecare 10 elevi câte un învățator sau profesor, pentru cele până la 300 de elevi – un cadru sanitar mediu. La taberele izolate cu efectiv mai mic de 100 de elevi va fi asigurat un cadru sanitar mediu și un medic iar la cele cu 300-500 de elevi – un medic.

The post Profesorii din București vor trebui să aibă aprobarea inspectoratului pentru excursii și tabere în afara Capitalei appeared first on Edu-News.ro.

Peste 22.300 de cereri au fost inregistrate in prima zi de inscriere in clasa pregatitoare

Posted: 25 Feb 2014 02:44 AM PST


inscriere-clasa-pregatitoare

Peste 22.300 de cereri au fost înregistrate în prima zi de înscriere în clasa pregătitoare.

Cele mai multe au fost în București și județele Iași, Constanța, Suceava și Timiș, anunță Ministerul Educației.

Înscrierea la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2014-2015 a început luni. Părinții pot completa cererea-tip atât online, cât și la unitatea de învățământ. Data limită este 14 martie.

Înscrierea se va face de luni până vineri, între orele 8.00 și 20.00, și sâmbătă, între 8.00 și 13.00.

Primele liste cu repartizarea copiilor la școala de circumscripție vor fi publicate pe 17 martie.

The post Peste 22.300 de cereri au fost înregistrate în prima zi de înscriere în clasa pregătitoare appeared first on Edu-News.ro.

CLASA PREGATITOARE. A inceput BATALIA INSCRIERILOR

Posted: 25 Feb 2014 01:34 AM PST

CLASA PREGATITOARE. A început febra înscrierilor la clasa pregatitoare. Numai în prima zi, au fost completate 22 de mii de cereri.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Stagii de practica in 70 de ONG-uri din tara.

Posted: 25 Feb 2014 01:22 AM PST

Tinerii interesati de sectorul neguvernamental pot urma un stagiu de practica intr-unul din cele 70 de ONG-uri din tara, in cadrul unui program derulat de Militia Spirituala. Stagiile dureaza trei luni si nu sunt platite. ONG-urile la care tinerii pot aplica activeaza in domenii diverse: transparenta, drepturile omului, implicare civica, dezvoltare comunitara, arhitectura, urbanism, protectia patrimoniului, mediu, protectia animalelor, grupuri de risc si grupuri vulnerabile, antidiscriminare, ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ISMB, anunt important pentru toti PROFESORII: "ESTE INTERZIS, fara ACORDUL PARINTELUI"

Posted: 25 Feb 2014 12:51 AM PST

Excursiile, expeditiile si alte activitati de timp liber care se desfasoara în afara Capitalei vor avea nevoie de aprobarea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, prevede o procedura publicata pe site-ul institutiei.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment