Friday, May 9, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


DOCUMENT Romania a urcat o pozitie in topul mondial pe educatie: locul 31 din 40

Posted: 09 May 2014 10:28 AM PDT

Daca in 2012, Romania ocupa locul 32 in clasamentul Pearson ce ierarhiza sistemele de educatie din 40 de tari, in functie de rezultatele la testele internationale, de alfabetizare si de rata de absolvire, in 2014 suntem pe locul 31, inca in urma Bulgariei, dar luand locul Greciei.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studiu UNICEF: Jumatate dintre scoli sustin ca veniturile de care dispun sunt insuficiente

Posted: 09 May 2014 04:59 AM PDT

Jumatate dintre scoli sustin ca veniturile de care dispun sunt insuficiente pentru a acoperi nevoile, iar 60% dintre directori considera, de asemenea, insuficient nivelul veniturilor asigurat prin formula de finantare pe baza de cost standard pentru prescolar sau elev, potrivit unui studiu.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studiu UNICEF arata un adevar cunoscut de toti romanii: sistemul de invatamant este subfinantat

Posted: 09 May 2014 04:44 AM PDT

Jumătate dintre şcoli susţin că veniturile de care dispun sunt insuficiente pentru a acoperi nevoile, iar 60% dintre directori consideră, de asemenea, insuficient nivelul veniturilor asigurat prin formula de finanţare pe bază de cost standard pentru preşcolar sau elev, potrivit unui studiu UNICEF, anunță Mediafax.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Adevarul Live, despre prima campanie anti-bullying in scolile din Romania: „Este un fenomen. Am ajuns deja la o boala care trebuie tratata”

Posted: 09 May 2014 01:41 AM PDT

In jur de 3.000 de cazuri de hartuire sau agresivitate petrecute la scoala au fost raportate de copii sau de adulti, in ultimii doi ani, la Telefonul Copilului 116 111, iar peste 15% dintre elevii agresati s-au gandit sa se sinucida. Despre fenomenul de „bullying" in Romania si solutiile gasite de cei de la Asociatia Telefonul Copilului, intr-un proiect unic implementat in 20 de scoli, s-a discutat vineri la Adevarul Live.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Profesorii romani invata sa predea lectii cu ajutorul aplicatiilor Google

Posted: 08 May 2014 11:11 PM PDT

    Profesorii romani invata sa predea lectii cu ajutorul aplicatiilor Google.     Asta dupa ce Ministerul Educatiei si Google Romania au semnat un parteneriat national. In cadrul acestuia elevii si studentii din toate scolile si facultatile din tara pot folosi, gratuit, suita de aplicatii Google Apps for Education. […] The post Profesorii romani invata sa predea lectii cu ajutorul aplicatiilor Google .

Ministrul Educatiei vrea evaluare nationala de clasa a VIII-a si la o limba straina

Posted: 08 May 2014 02:42 PM PDT

    Ministrul Educatiei vrea evaluare nationala de clasa a VIII-a si la o limba straina.     Remus Pricopie a anuntat ca intentioneaza sa introduca testarea acestei competente, insa nu in 2014 si nici anul viitor. Ministrul Educatiei e de parere ca acest tip de evaluare trebuie sa fie facuta gradual, […] The post Ministrul Educatiei vrea evaluare nationala de clasa a VIII-a si la o limba straina .

No comments:

Post a Comment