Thursday, July 10, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Asediul elevilor de nota 10 din provincie asupra Capitalei. Cum este influentata batalia pentru liceele de top bucurestene

Posted: 10 Jul 2014 09:51 AM PDT

Ca in fiecare an, si in aceasta vara a fost mare imbulzeala la centrul de inscrieri de la Şcoala Gimnaziala „Sf. Voievozi" din Bucuresti, unde anul acesta au venit peste 2.300 de copii din provincie pentru a se inscrie la liceele din Capitala, cu aproximativ 500 mai putini ca anul trecut, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar al Capitalei (ISMB).

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2014. REZULTATE SPECTACULOASE prin proiectul "MEDITATII LA BISERICA"

Posted: 10 Jul 2014 09:29 AM PDT

BACALAUREAT 2014. 25 dintre elevii care s-au pregatit în Capela Militara din Focsani pentru bacalaureat au promovat examenul maturitatii, notele de 10 fiind mai multe decat anul trecut. Proiectul, unic la nivel national, va continua si anul viitor.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Universitatea din Bucuresti nu este de acord cu doctoratul la frecventa redusa

Posted: 10 Jul 2014 08:49 AM PDT

Universitatea din Bucuresti (UB)  nu a fost consultata in privinta elaborarii ordonantei de urgenta prin care s-a schimbat Legea Educatiei si nici in privinta redactarii comunicatului referitor la aceasta Ordonanta din partea Consiliului National al Rectorilor. Ca atare, reprezentantii UB nu sunt de acord cu unele prevederi ale OUG, printre care si doctoratul la frecventa redusa.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Arhiepiscopia Romano-Catolica sustine ca Institutul Teologic Romano-Catolic din Bucuresti nu este in lichidare. Ministrul Costoiu ii contrazice

Posted: 10 Jul 2014 07:23 AM PDT

Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti (ARCB) a comunicat joi ca hotararea de guvern in care scrie negru pe alb ca Institutul Teologic Romano-Catolic a intrat in lichidare nu s-ar referi la inchiderea Institutului, ci a unui program de studii din cadrul unitatii de invatamant, respectiv programul de studii de licenta "Teologie didactica". Informatia a fost negata de ministrul Mihnea Costoiu.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Admitere Online - cel mai simplu mod de a te inscrie la facultate

Posted: 10 Jul 2014 06:58 AM PDT

Inscrierea la facultate, urmatorul pas dupa bacalaureat, poate fi un proces complicat care presupune mult timp pierdut si deplasari pe distante mari. O varianta mai rapida si mai usoara este inscrierea online, pe care multe din universitatile din Europa o practica. Admitere Online este prima platforma centralizata din Europa de Est prin care absolventii de liceu se pot inscrie la patru universitati din tara direct din fata calculatorului.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Basescu: E nevoie de mai multi studenti decat exista acum, dar de calitate

Posted: 10 Jul 2014 03:17 AM PDT

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat la Adevarul Live ca Romania are nevoie de mai multi studenti decat cei existenti, insa are nevoie de o generatie de tineri mai bine pregatiti pentru piata muncii. Acesta a reiterat pericolul doctoratului la frecventa redusa si a multiplelor sesiuni de Bacalaureat pentru a garanta diploma unui numar cat mai mare de absolventi.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Patru universitati particulare acreditate vor fi inchise

Posted: 10 Jul 2014 12:51 AM PDT

   Patru universitati particulare acreditate vor fi inchise.   Guvernul a luat aceasta decizie, in sedinta de miercuri, pentru ca respectivele institutii de invatamant superior nu respectau criteriile de calitate.    E vorba de Institutul Teologic Romano-Catolic din Bucuresti, Universitatea Financiar-Bancara din Bucuresti, Universitatea Mihail Kogalniceanu din Iasi si Universitatea Mihai Eminescu […] The post Patru universitati particulare acreditate vor fi inchise .

Elevii care au obtinut media 10 la BAC sau la evaluarea nationala vor fi premiati de Guvern

Posted: 10 Jul 2014 12:36 AM PDT

   Elevii care au obtinut media 10 la BAC sau la evaluarea nationala vor fi premiati de Guvern.    Asa a anuntat premierul Victor Ponta.   Astfel, autoritatile dau 3.000 de lei pentru fiecare liceean cu media maxima la bacalaureat si cate 2.000 de lei elevilor cu 10 pe linie […] The post Elevii care au obtinut media 10 la BAC sau la evaluarea nationala vor fi premiati de Guvern .

Ajutor de somaj pentru absolventii fara Bac si liceenii care termina 10 clase

Posted: 10 Jul 2014 12:06 AM PDT

Absolventii de liceu care au picat la Bac, dar si liceenii care termina cele 10 clase obligatorii si nu mai pot continua cursurile se pot inscrie in cel mult 60 de zile pentru a primi ajutorul de somaj de 250 de lei, acordat pentru o perioada de sase luni, in cazul in care nu si-au gasit un loc de munca potrivit calificarii lor.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment