Friday, September 12, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Educatia, un experiment. Al doilea inceput de an scolar fara manuale noi

Posted: 12 Sep 2014 10:15 AM PDT

Pentru al doilea an consecutiv, dascalii vor fi nevoiti sa inceapa scoala fara noile manuale, in conditiile in care anul trecut a intrat in vigoare noua programa pentru clasa I, iar anul acesta cea pentru clasa a II-a. Licitatia a fost contestata si, desi ministrul Educatiei a dat asigurari in repetate randuri ca vom avea manualele pe 15 septembrie, si oficialii au admis ca vor intarzia si dau vina pe editurile contestatare.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mihnea Costoiu: Colegiile universitare nu permit accesul fara Bacalaureat la studiile superioare

Posted: 12 Sep 2014 09:03 AM PDT

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Ştiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, a reactionat la randul sau, vineri, fata de controversa legata de posibilitatea universitatilor de a infiinta colegii, unde sa intre si tinerii fara Bac, considerate „facultati-surogat".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mihnea Costoiu: „Salut rolul jucat de Miscarea Olimpica Romana in istoria Romaniei”

Posted: 12 Sep 2014 06:51 AM PDT

Ministrul delegat pentru pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a adresat felicitări Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, cu ocazia împlinirii unui secol de la înfiinţarea primului for al mişcării olimpice din România.

Mesajul Patriarhului Daniel pentru elevi si profesori la inceperea anului scolar

Posted: 12 Sep 2014 06:32 AM PDT

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a arătat în mesajul său că fiecare început de an şcolar reprezintă deopotrivă un moment de bucurie şi de emoţie pentru copii, mai ales pentru cei din clasa zero, dar şi de intensificare a responsabilităţii părinţilor şi profesorilor privind înţelegerea valorii educaţiei ca lumină pentru viaţă. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Microbuze scolare predate de premier si de ministrii sai pe banda rulanta in tara

Posted: 12 Sep 2014 04:30 AM PDT

O noua runda de predare a cheilor de la noile microbuze scolare a avut loc vineri in tara, in care s-au implicat oficialii de rang inalt ai Executivului. Victor Ponta a mers la Sibiu, vicepremierul Liviu Dragnea la Bihor, iar ministrul Transporturilor, Ioan Rus, cel al Muncii, Rovana Plumb, si ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, au predat, la Cluj, sapte microbuze scolare. Evenimente similare au avut loc deja in peste 15 orase.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Theodor Paleologu, la Adevarul Live, despre placerea de a invata: „Educatia nu se opreste nici macar dupa doctorat, e un proces continuu”

Posted: 11 Sep 2014 09:18 PM PDT

Spirit rafinat, politician si diplomat, Theodor Paleologu a infiintat de curand o scoala atipica, in care se tin cursuri de retorica, de teorie si practica diplomatica, dar si despre „Idiotul" lui Dostoievski ecranizat de Kurosawa, si „studii de leadership comparat" pornind de la Plutarh.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment