Monday, October 20, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Studiu UE: Cat de digitalizata ar trebui sa fie scoala pana in 2019: de la tablete si telefoane, la lectii in laboratoare virtuale

Posted: 20 Oct 2014 10:27 AM PDT

Tehnologia de tip cloud computing si utilizarea tabletelor vor fi un lucru obisnuit in multe scoli europene in 2015, iar invatarea prin intermediul jocurilor pe calculator si chiar al telefonului vor fi o normalitate in doi sau trei ani. Mai mult, in cinci ani am putea avea laboratoare virtuale, iar elevii vor avea parte de educatie personalizata, arata un raport al Comisiei Europene, la care au contribuit zeci de experti, inclusiv din SUA.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Noile manuale pentru clasele I si a II-a pot fi descarcate gratuit, in format PDF

Posted: 20 Oct 2014 08:13 AM PDT

Invatatorii pot sa descarce pe pe platforma Ministerului Educatiei, noile manuale scolare in format PDF. Practic, ei pot sa xeroxeze pagini din manual si sa le foloseasca la clasa pana cand ajung in scoli noile manuale in varianta print, cel mai probabil dupa alegeri, conform estimarilor editorilor.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Inaugurarea Centrului Integrat de Tehnologii Avansate cu Laseri - CETAL (marti, 21 octombrie, ora 10:00)

Posted: 20 Oct 2014 08:06 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, va participa marţi, 21 octombrie, în prezenţa premierului Victor Ponta, la inaugurarea Centrului Integrat de Tehnologii Avansate cu Laseri (CETAL).

Religia in scolile din SUA. Americanii sunt de acord ca elevii sa se roage zilnic

Posted: 20 Oct 2014 06:23 AM PDT

Un studiu Gallup realizat in Statele Unite ale Americii anul acesta arata ca peste 60% din americani sunt de acord ca elevii sa se roage zilnic la scoala, in clasa, asa cum intoneaza imnul tarii. Asta desi, in urma cu peste 50 de ani, Curtea Suprema a interzis rugaciunile desfasurate in mod organizat in scolile publice, relateaza The Huffington Post.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cursuri online gratuite disponibile pe platforma Comisiei Europene

Posted: 20 Oct 2014 03:50 AM PDT

Cei care vor sa urmeze gratuit si fara a se deplasa peste hotare cursuri online la universitati straine au la dispozitie o baza de date pusa de dispozitie de Comisia Europeana, din septembrie 2013, pe platforma numita Open Education Europa. Sunt disponibile cateva sute de astfel de cursuri, inclusiv in domeniul IT, in 12 limbi diferite, oferite de universitati din mai multe tari.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

De ce sa alegeti manualul de Matematica si explorarea mediului pentru clasa I editat de Litera si SIVECO?

Posted: 19 Oct 2014 11:30 PM PDT

Mult așteptatele manuale școlare sunt disponibile pentru consultare de către cadrele didactice din întreaga țară. Și pentru că fiecare dascăl dorește să facă cea mai bună alegere pentru copiii pe care îi formează, vă oferim câteva argumente ca să alegeți manualul nostru. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment