Wednesday, October 22, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Elevii romani au obtinut sase medalii la Olimpiada Internationala de Astronomie

Posted: 22 Oct 2014 11:00 AM PDT

   Elevii romani au obtinut sase medalii la ultima editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie, gazduita de Kirghizstan.    Aurul a fost cucerit de Tudor Costel Cretu, elev in clasa a IX-a Liceul International de Informatica din Bucuresti.    Doua medalii de argint au fost obtinute de Andrei Radu (clasa a […] The post Elevii romani au obtinut sase medalii la Olimpiada Internationala de Astronomie .

Pricopie vrea tablete, manuale digitale si catalog electronic in toate scolile

Posted: 22 Oct 2014 10:37 AM PDT

Ministrul Educatiei Remus Pricopie spune ca România este printre primele tari care aduc noile tehnologii în scoli si ca procesul va continua prin dotarea scolilor, inclusiv a celor de la tara, cu tablete, prin realizarea catalogului electronic si a manualelor

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Mihnea Costoiu a participat la Sesiunea internationala de cercetari stiintifice pe tema libertatii religioase si de constiinta

Posted: 22 Oct 2014 06:55 AM PDT

Ministrul Delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a luat parte la Sesiunea internațională de cercetări științifice având tema „Legislație, religie și libertate. O abordare în contextul globalizării", care a avut loc miercuri, 22 octombrie.

Ministrul Costoiu: „Nimeni nu are dreptul sa spuna unei persoane carui Dumnezeu sa se roage”

Posted: 22 Oct 2014 05:56 AM PDT

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, a declarat miercuri, la o dezbatere, ca este nevoie de o educatie solida in privinta pluralismului religios si ca „nimeni si nimic nu are dreptul sa intervina sa spuna unei persoane cum sa se roage, carui Dumnezeu sa se roage".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Abecedarul programarii pentru copiii dezavantajati

Posted: 22 Oct 2014 05:55 AM PDT

Copiii dezavantajati pot studia programarea gratis incepand cu luna noiembrie. Astfel, 60 de copii intre 9 si 14 ani vor fi inscrisi in programul Digital Kids pe langa cei 110 care parcurg in acest moment cursurile de programare in Bucuresti si Cluj.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

300.000 de dascali vor primi 150 de euro anual pentru dezvoltare profesionala

Posted: 22 Oct 2014 04:27 AM PDT

Guvernul a aprobat miercuri schema de finantare din fonduri europene pentru dezvoltarea profesionala a 300.000 de dascali din sistemul preuniversitar si universitar. Fiecare profesor va primi in jur de 150 de euro pe an, cu o alocare totala de 50 de milioane de euro.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum arata manualul BNR de Educatie Financiara de la clasa pregatitoare si clasa I

Posted: 22 Oct 2014 04:23 AM PDT

Educatia Financiara, care se preda de trei ani la clasele a III-a si a IV-a ca optional, urmeaza sa fie predata si la clasa pregatitoare si clasa I. Manualul realizat pentru copiii din cadrul proiectului-pilot care se implementeaza acum in cinci judete din tara poate fi folosit la clasa pregatitoare, la clasa I, dar si la grupa mare de la gradinita.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

12.000 de elevi de liceu, invatati cum sa fie antreprenori pe bani europeni

Posted: 22 Oct 2014 03:35 AM PDT

12 milioane de euro, cofinantate din fonduri europene, vor fi alocate de stat pentru pregatirea a peste 12.000 de elevi de liceu din toate regiunile tarii in tainele antreprenoriatului, simuland firme in care sa fie cuprinsi cate 500 de tineri. Scopul final este de a reduce somajul in randul absolventilor, potrivit Executivului.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Limba chineza ar putea fi introdusa in scolile din Romania

Posted: 22 Oct 2014 02:34 AM PDT

    Limba chineza ar putea fi introdusa in scolile din Romania.     Guvernul chinez ar putea sa-i sustina cu burse pe profesorii romani care vor sa invete limba chineza, pentru a o preda ulterior in scolile din Romania, a anuntat Ministrul Educatiei, Remus Pricopie.    Detaliile proiectului vor fi […] The post Limba chineza ar putea fi introdusa in scolile din Romania .

Participarea ministrului delegat Mihnea Costoiu la workshop-ul „New Market Opportunities in SouthEast Europe for Business”

Posted: 21 Oct 2014 10:59 PM PDT

Ministrul delegat pentru învăţământ superior, cercetare știinţifică şi dezvoltare tehnologică, Mihnea Costoiu, a participat marţi, 21 octombrie, la workshop-ul „New Market Opportunities in SouthEast Europe for Business". Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul The EU-SouthEast Europe Summit: On the Roadto Stability and Growth, organizat, la Bucureşti, de prestigioasa publicaţie The Economist.

No comments:

Post a Comment