Thursday, November 13, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


LISTA olimpicilor internationali din 2014 cu bursa de merit din partea statului

Posted: 13 Nov 2014 10:21 AM PST

Ministerul Educatiei a aprobat lista olimpicilor internationali, premiati la concursurile de anul acesta, care vor primi burse de merit din partea statului. Este vorba de 181 de tineri de la licee de top din toata tara, dar si de olimpici care acum sunt studenti, in Romania si peste hotare.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BOR: Decizia CCR prin care religia devine optionala este UMILITOARE

Posted: 13 Nov 2014 07:02 AM PST

Biserica Ortodoxă Română (BOR) consideră că decizia Curții Constituționale privind religia în școli este "discriminatorie și umilitoare", conform unui comunicat de presă. Patriarhia arată că "nu se lasă intimidată şi descurajată, ci va intensifica atenţia şi acţiunea ei pe diferite planuri pentru apărarea şi promovarea valorilor credinţei creştine, în societatea românească de azi, agresată sistematic de secularismul antireligios". ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrii incearca sa-i linisteasca pe dascalii care nu vor sa ia cei 150 de euro: „Nu veti fi obligati sa returnati banii!”

Posted: 13 Nov 2014 06:49 AM PST

Dupa ce mai multi dascali au refuzat sa primeasca cei 150 de euro pentru dezvoltare profesionala, dati de guvernanti cu o saptamana inainte de turul II al alegerilor prezidentiale 2014, ministrii Educatiei si Fondurilor Europene au trimis comunicate de presa prin care le transmit dascalilor sa ia banii cu incredere, motivand ca nu vor fi nevoiti sa-i returneze.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Prahova: O profesoara a refuzat cei 150 de euro, pe motiv ca reprezinta MITA electorala

Posted: 13 Nov 2014 06:17 AM PST

O profesoară de fizică de la Colegiul Național "Nichita Stănescu" din Ploiești, care are 32 de ani de experiență în învățământ, a refuzat cei 150 de euro de la Ministerul Educației, pentru că ar reprezenta mită electorală, scrie publicația actualitateaprahoveana.ro. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Profesorii ar putea inapoia bonusul pentru dezvoltare profesionala. Guvernul dezminte

Posted: 13 Nov 2014 05:43 AM PST

Cadourile de campanie ar putea fi returnate. Profesorii ar putea fi obligati sa dea înapoi cei 700 de lei acordati pentru dezvoltarea profesionala! Formularele necesare pentru ca dascalii sa beneficieze de bani nu au fost completate în prezenta unui expert.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tanarul de la Drept a depus joi plangerea penala pentru actul normativ care ii trimite pe studenti acasa in turul II

Posted: 13 Nov 2014 02:43 AM PST

Alexandru Bajdechi, student in primul an la Facultatea de Drept de la Universitatea din Bucuresti, a depus joi plangerea penala la DNA pentru abuz in serviciu impotriva premierului Victor Ponta si a ministrilor care au promovat actul normativ ce prevede acordarea celor doua zile libere pentru studenti in perioada turului II de la alegerile prezidentiale 2014.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii din clasa a III-a vor invata de pe tablete din 2015

Posted: 13 Nov 2014 02:37 AM PST

   Elevii din clasa a III-a vor invata de pe tablete din martie 2015.   Anuntul a fost facut de ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, care a lansat miercuri Strategia Nationala privind Agenda Digitala pentru Romania 2020.    Tabletele vor fi cumparate prin licitatie, iar valoarea aproximativa a acesteia este […] The post Elevii din clasa a III-a vor invata de pe tablete din 2015 .

Religia nu mai este obligatorie in scoala

Posted: 13 Nov 2014 02:15 AM PST

   Religia nu mai este obligatorie in scoala. Judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca obligatia parintilor de a face cerere pentru ca un elev sa nu participe la ora de religie, prevazuta in Legea educatiei, este neconstitutionala.    Mai mult, acestia au hotarat cu unaimitate de voturi ca o astfel de […] The post Religia nu mai este obligatorie in scoala .

Olimpicul Ionut Budisteanu, pe lista inventatorilor romani la EUREKA cu un dispozitiv anticagula

Posted: 13 Nov 2014 01:26 AM PST

Olimpicul Ionut Budisteanu, castigatorul mai multor premii internationale cu inventiile sale, va reprezenta Romania la Concursul international Bruxelles - EUREKA dedicat inventicii, de zilele acestea. Tanarul informatician participa la expozitie cu un dispozitiv de detectie automata a spargatorilor care poarta cagula si de declansare a alarmei.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei Nationale anunta lansarea instrumentelor de finantare destinate tinerilor cercetatori, aferente anului 2014

Posted: 13 Nov 2014 01:25 AM PST

În vederea stimulării formării şi dezvoltării noilor generaţii de cercetători şi conducători de doctorat, implicaţi în activităţi de cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi inovare, respectiv pentru crearea condiţiilor favorabile obţinerii unor rezultate ştiinţifice, cu impact internaţional, Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă lansarea a trei instrumente de finanţare în anul 2014.

No comments:

Post a Comment