Thursday, November 20, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Un program national pentru prevenirea mortalitatii cauzata de boli cronice ar putea fi derulat in scoli

Posted: 20 Nov 2014 09:30 AM PST

Principala cauza a mortalitatii, bolile cronice, ar putea fi prevenita printr-un program national transdisciplinar de educatie pentru sanatate in scoli care sa vina in completarea optionalului care se face acum, Romania fiind pe primul loc in UE la mortalitatea prin boli cronice.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

STATISTICI Doar 250.000 de cadre didactice asigura pregatirea elevilor si studentilor din sistemul de educatie

Posted: 20 Nov 2014 05:56 AM PST

In sistemul national de educatie au fost inscrisi la nivelul anului 2013/2014 peste 3.600.000 de copii, elevi si studenti, adica peste trei sferturi din populatia de varsta scolara, potrivit Institutului National de Statistica (INS). Peste 60% dintre acestia au studiat, insa, in mediul urban.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Liga Studentilor Romani din Strainatate cere adoptarea votului electronic sau prin corespondenta

Posted: 20 Nov 2014 03:15 AM PST

    Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) si Fundatia C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani) solicita forurilor competente identificarea si sanctionarea tuturor celor responsabili pentru „impiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercitiu al dreptului de a alege" si adoptarea de urgenta a votul electronic sau […] The post Liga Studentilor Romani din Strainatate cere adoptarea votului electronic sau prin corespondenta .

Principala cauza de mortalitate din Romania ar putea fi prevenita printr-un program national de educatie pentru sanatate

Posted: 20 Nov 2014 02:16 AM PST

    Romania se confrunta cu o rata de mortalitate prin boli cronice de doua ori mai mare decat media din statele UE, iar mortalitatea pentru principalele boli netransmisibile este mai accentuata decat in alte tari UE, in special in cazul mortalitatii premature (la 0 – 54 ani), potrivit Eurostat. […] The post Principala cauza de mortalitate din Romania ar putea fi prevenita printr-un program national de educatie pentru sanatate .

No comments:

Post a Comment