Tuesday, March 10, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


„Laptele si cornul“, la un pas sa ramana fara finantare europeana

Posted: 10 Mar 2015 10:48 AM PDT

Uniunea Europeana nu mai vrea ca Programul „Laptele si cornul" sa se concentreze pe sprijinul social, ci mai curand pe sustinerea economiei si incurajarea alimentatiei sanatoase. Pentru a nu pierde finantarea europeana, modificarile trebuie finalizate pana in iulie, doar ca n-are cine sa le faca deoarece coordonarea programului nu si-o asuma nicio institutie.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Universiada de vara 2021. Candidatura Romaniei a fost lansata oficial

Posted: 10 Mar 2015 10:37 AM PDT

Romania si-a lansat oficial candidatura pentru organizarea Universiadei 2021, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis, a ministrului Tineretului si Sportului Gabriela Szabo, a ministrului Educatiei Sorin Mihai Cimpeanu si a presedintelui Comitetului Olimpic si Sportiv Roman Alin Petrache.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Iohannis: Invatamantul universitar si sportul de performanta sunt in suferinta

Posted: 10 Mar 2015 10:03 AM PDT

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, la Facultatea de Drept, ca trebuie sa admitem ca invatamantul universitar si sportul de performanta sunt in suferinta in Romania de astazi, pledand pentru repunerea in discutie, intr-un mod serios si angajant, a temei prezentei sportului in scoala.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ONG-urile cer ora de educatie rutiera obligatorie in scoli

Posted: 10 Mar 2015 09:33 AM PDT

   Doua ONG-uri, ActiveWatch si Organizatia Transportului Alternativ in Romania (OPTAR), atrag atentia ca, desi prevazute prin lege ca fiind obligatorii, orele de educatie rutiera lipsesc din scolile din Romania.    Cele doua organizatii solicita Ministrului Educatiei si Ministrului Afacerilor Interne sa comunice numarul de cereri ce trebuie adresate de […] The post ONG-urile cer ora de educatie rutiera obligatorie in scoli .

3000 de tineri intra in Marea Cursa spre Marea Britanie. Incep noile etape ale concursului!

Posted: 10 Mar 2015 08:56 AM PDT

    Peste 3000 de tineri din toata tara s-au inscris  cu eseurile lor creative in concursul national de creatie in limba engleza Shakespeare School Essay Competition. Pe 28 februarie s-au incheiat inscrierile, iar din 1 martie a inceput jurizarea eseurilor. Shakespeare School Essay Competition a ajuns la a 7-a […] The post 3000 de tineri intra in Marea Cursa spre Marea Britanie. Incep noile etape ale concursului! .

Liceenii si studentii din Bucuresti descopera secretul succesului, la BookLand Evolution

Posted: 10 Mar 2015 08:47 AM PDT

   Marti, 10 martie 2015, continua seria Conferintelor practice pentru tineri BookLand Evolution, aducandu-i pe liceenii si studentii bucuresteni fata in fata cu profesionisti consacrati, ale caror reusite ii pot incuraja si motiva in dezvoltarea personala si profesionala. Evenimentul se desfasoara in intervalul orar 18:00-19:20 (liceeni) si 19:30-21:00 (studenti), in […] The post Liceenii si studentii din Bucuresti descopera secretul succesului, la BookLand Evolution .

Romania poate ramane fara bani europeni pentru programul ”Cornul si laptele”

Posted: 10 Mar 2015 07:57 AM PDT

România poate pierde finanțarea europeană în programul "Cornul și laptele", pentru că nu avem o strategie națională de implementare, avertizează un raport al Centrului Român de Politici Europene (CRPE). Astfel, autoritățile trebuie să elaboreze o strategie coerentă până în 30 iunie, pentru ca proiectul să continue și în următorii ani. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

20 de medalii si locul I pe natiuni pentru studentii romani participanti la Olimpiada Internationala de Matematica SEEMOUS 2015

Posted: 10 Mar 2015 05:54 AM PDT

Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Mihai Sorin Cîmpeanu, salută performanţa obţinută de studenţii români - 20 de medalii şi locul I pe naţiuni - la a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică pentru studenţi, South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students - SEEMOUS 2015, găzduită de Republica Macedonia.

Analizele recomandate in timpul sarcinii ar putea fi decontate

Posted: 10 Mar 2015 04:14 AM PDT

   Analizele recomandate in timpul sarcinii ar putea fi decontate. Anuntul a fost facut de Ministrul Muncii, Rovana Plumb.    In plus, indemnizatia de maternitate va creste. In prezent, aceasta este la un nivel de 85% din media veniturilor din ultimele 6 luni, iar acest prag ar putea sa creasca […] The post Analizele recomandate in timpul sarcinii ar putea fi decontate .

Pacatele pe care le mai are de spalat Biserica pentru ora de religie

Posted: 10 Mar 2015 03:30 AM PDT

Aproape 90 la sută dintre elevi vor continua să participe la ora de religie. Biserica Ortodoxă Română iese astfel victorioasă în disputa care a împărțit țara în două. Dar ce vor învăța copiii români la ora de religie de acum încolo? Unde este locul potrivit pentru „Tatăl nostru" și „Înger, îngerașul meu?" La școală sau la biserică? ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Povestile de succes ale studentilor romani in strainatate incep la RIUF

Posted: 10 Mar 2015 03:22 AM PDT

RIUF (Romanian International University Fair) este contextul in care anual peste 17.000 de elevi si studenti romani intra in contact cu reprezentantii universitatilor din intreaga lume. Un numar semnificativ ajung sa fie studenti la universitati internationale si un exemplu pentru tinerii romani.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Directoarea singurei scoli din Capitala care are un cabinet de religie: Nu spunem „Sa ne ajute Darwin”

Posted: 10 Mar 2015 02:27 AM PDT

Şcoala „Maica Domnului" e singura unitate de invatamant din Capitala unde exista cabinet de religie, Pe peretii scolii sunt pictate Nasterea Domnului sau Rastignirea, iar directoarea spune ca a incercat astfel sa le arate copiilor adevarul: „Spunem «Sa ne ajute Dumnezeu», nu «Sa ne ajute Darwin»".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Universitatile din strainatate vor studenti romani

Posted: 09 Mar 2015 12:41 PM PDT

Peste 70 de universităţi din 15 ţări şi cele mai importante instituţii de învăţământ superior din România îşi vor prezenta oferta de studii de licenţă şi masterat, în 17 martie la Cluj-Napoca, în cadrul celei de-a XVI-a ediţii a RIUF (Romanian International University Fair). ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii cer demisia rectorului Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”

Posted: 09 Mar 2015 12:37 PM PDT

    Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) cere demisia „de urgenta” a rectorului Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” din Bucuresti, dupa ce instanta a decis reprimirea la cursuri a studentului Dragos Alexandru, exmatriculat dupa ce a initiat o plangere catre Ministerul Educatiei, referitoare la conditiile […] The post Studentii cer demisia rectorului Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” .

No comments:

Post a Comment