Wednesday, March 25, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Guvernul a suplimentat numarul de locuri la profesionala si a scazut locurile la liceu pentru anul scolar viitor

Posted: 25 Mar 2015 09:31 AM PDT

Guvernul a aprobat cifrele de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar finantat de la bugetele locale, pentru invatamantul preuniversitar militar si invatamantul superior, finantate de la bugetul de stat, pentru anul scolar/universitar 2015-2016. Fata de cifrele de scolarizare de anul acesta, scoala profesionala are 2.000 de locuri in plus, in timp ce la liceu, numarul de locuri la clasa a IX-a a scazut cu 4.000.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

LSRS se opune ferm desfiintarii UEFISCDI

Posted: 25 Mar 2015 08:24 AM PDT

    Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) isi exprima profunda dezamagire si ingrijorare fata de modul in care este tratata Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) de catre reprezentantii alesi ai electoratului roman. In acest sens, LSRS solicita in mod deschis Parlamentului Romaniei […] The post LSRS se opune ferm desfiintarii UEFISCDI .

Sfaturi pentru parintii care au copii in sistemul de invatamant, la Adevarul Live

Posted: 25 Mar 2015 06:14 AM PDT

Astazi, la Adevarul live de la 15:30, am vorbit despre cum pot parintii sa isi ajute copiii sa aleaga un liceu sau o facultate, cum pot sa-i sustina in pregatirea pentru examenele nationale de Bac si Capacitate si cum sa aiba grija de starea lor emotionala.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Universitatea Bucuresti se opune desfiintarii instututiei care aloca fondurile in cercetare

Posted: 25 Mar 2015 06:08 AM PDT

Universitatea din Bucuresti se alatura demersurilor Universitatii de Vest din Timisoara, precum si celor facute de societatea civila, exprimandu-si dezaprobarea fata de proiectul de lege care prevede desfiintarea UEFISCDI, institutia care aloca fondurile in domeniul cercetarii.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cultura (si) politica europeana la Facultatea de Stiinte Politice din UB

Posted: 25 Mar 2015 04:18 AM PDT

        Oare ce s-ar intampla daca un adolescent ar putea deveni, timp de 1 an, europarlamentar? Au cautat raspunsul la aceasta intrebare reprezentantii Facultatii de Stiinte Politice din Universitatea Bucuresti, Agentiei Universitare a Francofoniei si ai Institutului Francez din Bucuresti. El va fi dat joi, 26 martie, […] The post Cultura (si) politica europeana la Facultatea de Stiinte Politice din UB .

Scoala altfel la ISU Dobrogea

Posted: 24 Mar 2015 01:38 PM PDT

Sub sloganul „Prevenind, ne apărăm viaţa", Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" al judeţului Constanţa, se alătură Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa în calitate de partener la nivel judeţean, al programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!", cu scopul de a-i învăţa pe copii, prin mijloace şi tehnici adaptate fiecărei categorii de vârstă, modalitatea de a se proteja în cazul unor situaţii de urgenţă. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Vesti bune pentru profesorii de germana din Romania

Posted: 24 Mar 2015 12:41 PM PDT

     Profesorii romani de limba germana din gradinite si centre de predare a limbilor straine vor lua contact cu o metoda revolutionara de predare a limbii germane, care ajunge si in tara noastra, dupa ce a fost implementata cu succes in mai multe tari. Seminarul de initiere in metoda […] The post Vesti bune pentru profesorii de germana din Romania .

No comments:

Post a Comment