Tuesday, May 5, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Bac 2015. Limba romana: programa si modele de subiecte

Posted: 05 May 2015 10:14 AM PDT

Bac 2015. Limba romana: Programa si modele de subiecte. In programa de pregatire pentru limba romana la Bac sunt trecuti autori canonici precum Mihai Eminescu, Ion Creanga sau I.L.Caragiale, ale caror opere elevii trebuie sa le cunoasca. Ministerul Educatiei a publicat si modele de subiecte pentru proba de romana, iar pentru elevii care vor sa se pregateasca, adevarul.ro a realizat lectii video cu profesori de la licee de top din Capitala.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

FOTO Studentii s-au baricadat in mai multe universitati din tara. Protesteaza fata de sistemul de invatamant

Posted: 05 May 2015 09:45 AM PDT

Membrii mai multor organizatii studentesti au ocupat astazi trei universitati din tara. Studentii s-au baricadat in amfiteatre, dezbat problemele sistemului universitar si refuza sa paraseasca universitatile pana cand revendicarile lor nu vor fi acceptate de autoritati. Studentii sunt nemultumiti de efectele subfinantarii educatiei, ca taxele au crescut abandonul scolar si ca opiniile lor nu mai sunt ascultate in universitati.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

EXCLUSIV Candidatii fug iar de concursul pentru ocuparea posturilor din inspectoratele scolare

Posted: 05 May 2015 08:30 AM PDT

Candidatii pentru posturile de inspectori scolari adjuncti la cele 42 de inspectorate scolare din tara se retrag in numar mare de la concursurile pentru ocuparea posturilor, inainte sau in timpul desfasurarii probelor. Pana acum, in jur de 50% din candidati s-au retras, a explicat pentru "Adevarul" secretarul de stat din preuniversitar, Vasile Şalaru.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Memorandum de intelegere in domeniul invatamantului superior si al cercetarii stiintifice intre Ministerul Educatiei din Romania si Ministerul Invatamantului Superior si al Cercetarii Ştiintifice din Emiratele Arabe Unite

Posted: 05 May 2015 07:50 AM PDT

Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, şi ministrul Afacerilor Externe al Emiratelor Arabe Unite, au semnat luni, 4 mai, Memorandumul de înţelegere în domeniul învăţământului superior şi al cercetării ştiinţifice între Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice din România şi Ministerul Învăţământului Superior şi al Cercetării Ştiinţifice din Emiratele Arabe Unite.

Elevii au recastigat dreptul la vot in Consiliul de administratie al scolilor

Posted: 05 May 2015 06:25 AM PDT

Elevii au din nou un reprezentant cu drept de vot in Consiliul de administratie al scolii in care studiaza. Propunerea initiata de Asociatia Elevilor din Constanta si adoptata de Senat la jumatatea lunii aprilie, a fost publicata astazi in Monitorul Oficial.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Şcoala duala pe banii austriecilor. Şapte companii de retail investesc in calificarea elevilor bucuresteni

Posted: 05 May 2015 05:49 AM PDT

Şapte companii austriece din domeniul retailerului s-au unit intr-un proiect de invatamant dual, care isi propune sa-i invete meserie pe elevii bucuresteni. Primele doua clase vor fi infiintate la Colegiului Economic „Costin C. Kiritescu" din Bucuresti.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment