Wednesday, March 30, 2011

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Profesorii din Suceava şi Botoşani au pichetat Ministerul Educaţiei

Posted: 28 Mar 2011 01:13 AM PDT

După două săptămâni de grevă generală în şcolile din Suceava şi Botoşani, profesorii au mutat protestele în Capitală. Dascălii au pichetat luni sediul Ministerului Educaţiei faţă de neplata salariilor aferente lunii februarie.
Citește mai departe...



Un puşti cu un IQ mai mare decât al lui Einstein uimeşte cu o nouă teorie a relativităţii

Posted: 29 Mar 2011 12:47 AM PDT

Jacob (12 ani) i-a uimit pe profesorii de la prestigiosul Institut de Astrofizică Princeton (SUA), după ce mama lui le-a trimis acestora un videoclip în care băiatul "jongla" cu unele dintre cele mai dificile concepte matematice, scrie Daily Mail citat de gandul.info.
Citește mai departe...



Un elev a avut nevoie de operaţie în zona testiculelor, după o bătaie cu un coleg

Posted: 29 Mar 2011 04:58 AM PDT

Un elev de clasa a VI-a de la Şcoala generală din comuna argeşeană Albota a fost operat de urgenţă după ce a fost bătut de un coleg mai mare cu un an.
Citește mai departe...



Un elev a fost ars cu acid sulfuric într-o şcoală din Maramureş

Posted: 29 Mar 2011 08:55 AM PDT

Un elev de clasa a VIII-a de la Şcoala din Deseşti a ajuns duminică în secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean după ce, în cursul saptămânii trecute, un coleg de-al său i-a aruncat accidental acid sulfuric pe faţă, gât şi piept, în timp ce se jucau în laboratorul
Citește mai departe...



Cifra de şcolarizare în preuniversitar, cu peste 50.000 de locuri mai mică în anul şcolar 2011-2012

Posted: 29 Mar 2011 11:38 AM PDT

Cifra de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar în anul 2011-2012 va fi cu peste 50.000 de locuri mai mică faţă de anul şcolar actual, în schimb, în universitar vor fi cu 236 locuri mai multe, potrivit unui proiect al Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi
Citește mai departe...



Un părinte din Arad nu-şi înscrie copilul la şcoală dacă nu se montează camere video în clasă

Posted: 30 Mar 2011 01:16 AM PDT

Un părinte din Arad vrea ca în clasa în care va învăţa fiica sa să fie montate camere de luat vederi. Serea Vasile este decis să suporte cheltuiala doar pentru a se asigura că fiica lui din clasa I va beneficia de o educaţie corectă.
Citește mai departe...



Un elev din Timiş se dă în spectacol în timpul orei VEZI VIDEO

Posted: 30 Mar 2011 04:04 AM PDT

Un filmuleţ postat pe Youtube arată încă o dată faptul că sistemul de învăţământ din ţara noastră se află într-o criză profundă. Scenele se petrec într-o şcoală din Sânnicolau Mare.
Citește mai departe...



Cum poţi să ajungi în sistemul universitar VEZI METODOLOGIE

Posted: 30 Mar 2011 04:07 AM PDT

Ministerul Educaţiei a făcut publică metodologia de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante din învăţământul superior, respectiv a celor de asistent universitar, asistent de cercetare pe perioadă nedeterminată, lector, conferenţiar, profesor
Citește mai departe...



Studenţii străini nu vor mai vizita gratis Palatul Parlamentului

Posted: 30 Mar 2011 04:17 AM PDT

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, că studenţii străini nu vor mai beneficia de gratuitate la vizitarea Palatului Parlamentului, urmând să achite 50% din întregul tarif pentru un tur al clădirii.
Citește mai departe...



Funeriu: "Cornul şi laptele" ar putea fi destinat copiilor defavorizaţi sau înlocuit cu o masă caldă

Posted: 30 Mar 2011 08:04 AM PDT

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, miercuri, după o dezbatere cu deputaţii PDL, că sunt mai multe variante pentru "Cornul şi laptele", fie să primească aceste produse doar copiii "vulnerabili", fie ca acest program să fie înlocuit cu o "masă
Citește mai departe...



No comments:

Post a Comment