Monday, December 17, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Decizia Comisiei Europene care intereseaza pe toti studentii din Romania

Posted: 17 Dec 2012 06:08 AM PST

Cinci sute de universitati din toata Europa si din lume sunt asteptate sa participe la o noua clasificare internationala a universitatilor, initiata de Comisia Europeana.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mesajul domnului Stelian Fedorca, Secretar de stat pentru invatamant preuniversitar, cu ocazia comemorarii a 100 de ani de la moartea ministrului liberal Spiru Haret

Posted: 17 Dec 2012 05:19 AM PST

„Comemorăm, astăzi, 17 decembrie, 100 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui Spiru Haret. Şcoala românească de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea a cunoscut, datorită acestui important om de stat, cea mai importantă şi durabilă reformă.

CE: Universitatile vor fi clasificate intr-o noua lista "multidimensionala", ...

Posted: 17 Dec 2012 03:46 AM PST

Universitati din toata lumea vor participa la o noua clasificare internationala, initiata de CE, noua lista, U-Multirank, urmand sa faca clasificarea in functie de reputatia pentru cercetare, calitatea predarii, orientarea internationala, succesul transferului de cunostinte si angajamente regionale, potrivit Mediafax. Noua lista va clasifica universitatile in functie de o gama mai larga de factori de performanta, vizand furnizarea unui ghid mai realist si usor de utilizat pentru ceea ce ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Nicolae Manolescu: "Sistemul de educatie romanesc nu mai are autoritate"

Posted: 17 Dec 2012 02:36 AM PST

Criticul Nicolae Manolescu a atacat dur sistemul educational românesc, cu ocazia primirii titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii intra VACANTA DE IARNA. Vezi cand vor relua cursurile

Posted: 17 Dec 2012 01:00 AM PST

Elevii din învatamântul preuniversitar si prescolarii vor intra în vacanta de iarna de vineri, dupa terminarea cursurilor, pâna luni, 14 ianuarie 2013, potrivit ordinului ministrului Educatiei privind structura anului scolar.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Şcolile din 21 de localitati sucevene vor avea luni cursurile suspendate

Posted: 17 Dec 2012 12:02 AM PST

Şcolile din 21 de localitati sucevene, printre care si toate unitatile scolare din municipiul Falticeni, vor avea, luni, cursurile suspendate, pentru ca drumurile din zonele respective sunt înzapezite din cauza ninsorilor si a viscolului.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii si prescolarii vor intra de vineri in vacanta de iarna.

Posted: 16 Dec 2012 10:09 PM PST

Elevii din invatamantul preuniversitar si prescolarii vor intra in vacanta de iarna de vineri, dupa terminarea cursurilor, pana luni, 14 ianuarie 2013, potrivit ordinului ministrului Educatiei privind structura anului scolar, potivit Agerpres. Semestrul al doilea va incepe pe 14 ianuarie, iar vacanta de primavara va fi intre 5 si 14 aprilie. Potrivit ordinului de ministru, anul scolar in curs se va incheia pe data de 21 iunie. Vacanta de vara va incepe pe 22 iunie 2013 si se va incheia pe 15 ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei propune educatia outdoor la clasa pregatitoare

Posted: 16 Dec 2012 01:16 PM PST


Children playing outdoors in autumnMinisterul Educației propune educația de tip outdoor, ce presupune învățarea în afara școlii. Cei mici vor petrece mai mult timp în aer liber, la teatru sau muzee.

Proiectul de act normativ propus de ministerul Educației a fost deja discutat într-o primă întîlnire cu reprezentanți ai Inspectoratelor Școlare.

Activitățile organizate în sălile special amenajate nu sunt suficiente pentru educația copiilor din clasa pregătitoare, cred cei din Ministerul Educației.  Ei propun ca procesul de predare – învățare să aibă loc în aer liber. Dacă un copil trebuie să învețe despre copaci trebuie să fie în preajma acestora. Dacă dascălul le vorbește celor mici despre actori, aceștia pot afla mai multe despre teatru direct în sala de spectacole, spune secretarul de stat în Ministerul Educației, Stelian Fedorca.

În acest fel, copiii vor descoperi mai ușor mediul înconjurător, iar ieșirile în parcuri, la muzee sau la teatru îi pot ajuta și în relația cu ceilalți colegi. În plus, activitățile în aer liber combat sedentarismul. Educația de tip outdoor s-a dovedit eficientă în state precum Suedia, Danemarca sau Norvegia.

 

Cel mai rapid roman din lume a fost scris la Bucuresti

Posted: 16 Dec 2012 12:52 PM PST


cel_mai_rapid_romanSâmbătă, la Universitatea din București, 53 de scriitori români au reușit o premieră mondială. Mai exact, aceea de a redacta cel mai rapid roman, în doar 5 ore și 35 de minute.

Cartea are 228 de pagini și se intitulează  "Moș Crăciun & Co. Cel mai rapid roman din lume”. Editura Art, care va publica romanul, a înscris acest proiect fără precedent la Guinness Book of Records pentru a fi validat și omologat ca record. Acest lucru  ar urma să aibă loc în Ajunul Crăciunului. Guinness Book a declarat proiectul ca fiind eligibil, creând în acest sens o categorie specială.

Printre cei 53 de autori ai celui mai rapid roman din lume s-au numărat Gabriel H. Decuble, Florin Iaru, Răzvan Țupa,  Marius Chivu, Ioan Groșan și Matei Pleșu.

De marți, romanul se va găsi în librării, urmând ca miercuri, 19 decembrie, de la ora 18.30, acesta să fie lansat în prezența tuturor autorilor la Librăria Bastilia. 

Persoana singura care creste un copil cu dizabilitati va beneficia si de indemnizatia lunara de insotitor

Posted: 16 Dec 2012 12:37 PM PST


indemnizatie_de_insotitorPe lângă indemnizația de creștere a copilului, persoanele care sunt singure și au în creștere un copil cu dizabilități vor beneficia și de indemnizație lunară de însoțitor, scrie Agerpres. Valorea acesteia este de 600 de lei. 

Suplimentul de inserție va fi acordat și pentru persoanele care au optat pentru concediu până la împlinirea de către copil a vârstei de doi ani

De asemenea, Guvernul a anulat limita de trei nașteri până la care se acordă concediu și indemnizația pentru creșterea copiilor.

 

 

 

 

No comments:

Post a Comment