Friday, December 28, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Au fost publicate MODELE de subiecte pentru simularile examenelor nationale

Posted: 28 Dec 2012 05:36 AM PST

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a publicat pe site-ul propriu modele de subiecte pentru simularile examenelor nationale care vor avea loc în cel de-al doilea semestru al anului de învatamânt 2012-2013.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Scriitorul Dan Lungu, selectat in antologia americana “Best European Fiction 2013″

Posted: 28 Dec 2012 02:22 AM PST


dan_lungu“Nevasta de la ora șapte/ 7 pm Wife”, de Dan Lungu, o povestire care face parte din volumul “Băieți de gașcă” (Polirom, 2005), a fost publicată în prestigioasa antologie “Best European Fiction 2013“, apărută la editura americană Dalkey Archive Press.

Antologia se află la a patra ediție și este dedicată literaturii europene, cu participarea mai multor scriitori din 32 de țări.

Printre autorii cuprinși în “Best European Fiction 2013″ se numără Borivoje Adasevic, Mirana Likar Bajzelj, Semezdin Mehmedinovic, Ray French, Miklos Vajda, Bernard Comment, Eloy Tizon, Marie Redonnet, Zehra Cirak, Tomás Mac Síomóin.

Lucian Dan Teodorovici a fost primul autor român publicat în antologia “Best European Fiction”. Ediția din 2011 a antologiei a cuprins povestirea “După gâște”, apărută în volumul “Celelalte povești de dragoste” (Polirom, 2009).

ICR va acorda, incepand cu 2013, titlul de Ambasador al Culturii Romane

Posted: 28 Dec 2012 01:03 AM PST


icrInstitutul Cultural Român va acorda, începând cu anul viitor, titlul de Ambasador al Culturii Române. Funcția va fi acordată personalităților rezidente în străinătate, consacrate în artă, literatură, muzică, știință și diplomație și va fi remunerată anual cu suma simbolică de 1 leu.

Acest titlu va fi acordat prin ordin al președintelui ICR, la propunerea Comitetului Director, pe o durată de 3 ani, cu posibilitatea înnoirii.

Cei care își doresc acest titlu trebuie să fie personalități care să aibă disponibilitatea reală de a se angaja în popularizarea culturii române și a activităților Institutului Cultural Român și să nu dea dovadă de xenofobie, rasism și antisemitism.

No comments:

Post a Comment