Thursday, January 10, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Dezastru la simularile testelor nationale

Posted: 10 Jan 2013 01:02 AM PST


simulare_teste_nationaleDoar o treime dintre elevii care au susținut în acest an simulările la BAC și testele naționale au reușit să obțină notă de trecere. Statistica este valabilă pentru județele în care s-au organizat testările în avans.

În județul Cluj, peste jumătate dintre liceeni nu au promovat testele de simulare pentru Bacalaureat. În Olt, mai puțin de 40% dintre elevii de clasa a opta au obținut nota de trecere, 5, la simularea testării naționale.

În județul Iași, promovabilitatea la testele naționale a fost de 55%. În schimb, peste trei sferturi dintre elevii de liceu au picat la simularea de Bacalaureat.

În Dâmbovița, promovabilitatea la nivelul intregului județ a fost de 41% la simularea Bacalaureatului. La simularea pentru Evaluarea Națională note de peste 5 au obținut 64,30% dintre elevii prezenți la Limba Română și 31,43% la Matematică.

La Brăila, la simularea Evaluării Naționale 49,79% dintre elevi au obținut note mai mari sau egale cu 5 la Matematică și 76,70% la Limba Română. La simularea Bacalaureatului, elevii au susținut teste la patru discipline. La Matematică au obținut note de peste 5 – 34,42%, la Limba Română – 74,74%, la Biologie – 46,69% și la Fizică – 34,42%.

Liceele și școlile din restul țării urmează să organizeze simulările în perioada imediat următoare, datele urmând să fie stabilite de fiecare Inspectorat Școlar în parte.

The post Dezastru la simulările testelor naționale appeared first on Edu-News.ro.

Un cercetator roman a realizat unul dintre cele mai importante 10 studii din lume

Posted: 09 Jan 2013 12:38 PM PST


sergiu_pascaSergiu Pasca, 30 de ani, este cercetător la Universitatea Stanford, iar în anul 2011 a publicat un studiu în prestigioasa revistă Nature Medicine. Acesta a fost considerat ca fiind printre 10 cele mai importante studii ale anului.

Rezultatele cercetării sale au fost publicate în prestigioasa revistă Nature Medicine. 

Sergiu Pașca a fost desemnat marți seară cel mai bun student român din străinătate în anul universitar 2011-2012, la Gala Ligii Studenților Români din Străinătate.

Tânărul cercetător  încearcă să descopere un leac pentru autism, în cadrul studiilor postdoctorale la Facultatea de Medicină de la Stanford.

The post Un cercetător român a realizat unul dintre cele mai importante 10 studii din lume appeared first on Edu-News.ro.

Raed Arafat, mesaj catre studentii romani din strainatate: "Trebuie sa pregatim Romania pentru voi"

Posted: 09 Jan 2013 12:26 PM PST

Prezent la Gala Studentilor Români din Strainatate, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sanatatii, le-a transmis studentilor ca va face tot posibilul pentru a-i ajuta pe cei care vor sa se întoarca în România.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment