Saturday, January 12, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Peste 500 de carti de valoare au disparut de la Biblioteca Teleki-Bolyai din Targu Mures

Posted: 12 Jan 2013 05:00 AM PST


Biblioteca_Teleki_Bolyai

Peste 500 de cărți de valoare au dispărut de la Biblioteca Teleki-Bolyai din Târgu Mureș. Acesta este prima bibliotecă publică din România, care adăpostește un fond de carte de peste 250.000 de volume.

Paguba este estimată la peste 3 milioane de lei, a declarat directorul Bibliotecii Județene Mureș, Monica Avram.  Practic, lipsurile acoperă întreaga perioadă cuprinsă între secolele XVI până în zilele noastre, a mai spus aceasta, citată de jurnalul.ro.

Polițiștii mureșeni cercetează dispariția cărților și speră ca măcar o parte dintre acestea să fie recuperate cu sprijinul unei fundații din străinătate.

The post Peste 500 de cărți de valoare au dispărut de la Biblioteca Teleki-Bolyai din Târgu Mureș appeared first on Edu-News.ro.

Elevii romani din clasa intai ar putea invata dupa manuale noi din anul scolar urmator

Posted: 12 Jan 2013 02:53 AM PST


manuale_noi

Specialiștii de la Ministerul Educației vor redacta manuale noi pentru toate clasele din învățământul obligatoriu în baza unei noi programe școlare. Primele vor fi introduse cel mai devreme în septembrie 2014, scrie Hotnews

Aproximativ 90% din copiii români învață după manuale învechite, ultimele fiind editate în 2006.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, spune că cele mai multe schimbări vor fi făcute, cel mai probabil, la clasele mai mari, unde este o discuție mai veche despre modul în care sunt orientate manualele: “prea mult pe teoretic și mai puțin pe practic”.  La manualele destinate claselor primare, ministrul vorbește de schimbări de metodă de prezentare a informației, nu neapărat de conținut.

De asemenea, Ministrul Educației spune că nu va introduce tabletele în școli atâta timp cât ele nu sunt considerate a fi “instrumente informatice care vor permite un proces didactic mai bun”.

În ceea ce privește clasa pregătitoare, Ministrul Educației spune că aceasta va rămâne în ciclul primar anul acesta. Singurul lucru pe care îl vor schimba este metodologia înscrierii. În urma consultărilor cu inspectorii școlari, directorii, învățătorii și profesorii, documentul urmează să fie oficializat.

Foto: guardian.co.uk

The post Elevii români din clasa întâi ar putea învăța după manuale noi din anul școlar următor appeared first on Edu-News.ro.

6 carti pentru copii interzise din motive incredibile

Posted: 11 Jan 2013 11:20 PM PST

V-ati imaginatat vreodata ca o carte pentru copii poate fi interzisa? Desi pare greu de crezut, au fost mai multe carti pentru copii interzise in diverse colturi ale lumii, din motive care mai de care mai ciudate.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment