Tuesday, February 12, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Doi elevi de liceu din Gorj, exmatriculati dupa ce au injurat o profesoara

Posted: 12 Feb 2013 05:03 AM PST

Doi elevi de clasa a XII-a de la Grupul Şcolar Tismana (Gorj) au fost exmatriculati dupa ce unul dintre ei a folosit un spray lacrimogen în timpul orei de limba engleza, iar celalalt a înjurat-o pe profesoara, a declarat, marti, inspectorul scolar general Ion Isfan.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

DEZASTRU la matematica la simularea de Bacalaureat 2013 in Bucuresti. Cati au promovat

Posted: 12 Feb 2013 05:02 AM PST

Promovabilitatea la simularea probei de matematica de la Bacalaureat 2013 care a fost sustinuta la începutul lunii februarie în Capitala a fost de 24%, au declarat pentru NewsIn reprezentantii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Voluntari straini pentru copiii din centrele bucurestene.

Posted: 12 Feb 2013 02:13 AM PST

In perioada 11.02.2013 – 15.05.2013, zece voluntari internationali vor desfasura activitati de educatie non-formala alaturi de copiii din 10 centre sociale. Impreuna, tinerii readuc in scena proiectul C.H.A.N.G.E. (Culture, Humanity and Art for the New Generations’ Evolution), un proiect marca AIESEC Bucuresti menit sa sprijine schimbarea noilor generatii prin intermediul culturii, raspunderii umanitare, interculturalitatii si al artei. 350 de copii cu varste cuprinse intre 4 si 18 ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Incepe o noua editie a Concursului International de Matematica Aplicata Cangurul.

Posted: 12 Feb 2013 01:58 AM PST

Ministerul Educatiei Nationale, Fundatia pentru Integrare Europeana Sigma si Institutul pentru Dezvoltarea Evaluarii in Educatie invita toti elevii din clasele IV-XII sa participe la o noua editie a Concursului International de Matematica Aplicata Cangurul. Concursul Cangurul se adreseaza tuturor elevilor din clasele IV-XII si consta intr-un test grila cu subiecte grupate pe niveluri de invatamant, elaborate de o echipa internationala de profesori. Perioada de inscriere la competitie este 11 ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Au inceput inscrierile pentru programul „Scoala Altfel” 2013 la Muzeul de Arta

Posted: 11 Feb 2013 11:54 PM PST


muzeul_de_arta

A doua ediție a programului „Școala Altfel", dedicat activităților de educație non-formală, va avea loc în săptămâna 1-5 aprilie 2013.

Cadrele didactice își pot programa vizitele prin telefon la 021.314.81.19 sau prin email la educatie@art.museum.ro, în limita locurilor disponibile.

Muzeul Național de Artă al României oferă intrare gratuită grupurilor școlare pe parcursul săptămânii „Școala altfel", atât la sediul central, cât și la muzeele-satelit.

Traseele pot fi consultate pe mnar.arts.ro, din 15 martie. Acestea sunt adaptate pentru clasele I-IV (îi îndeamnă pe cei mici să găsească anumite detalii din tablourile expuse), V-VIII sau pentru liceeni.

The post Au început înscrierile pentru programul „Școala Altfel" 2013 la Muzeul de Artă appeared first on Edu-News.ro.

Rezultate slabe la prima simulare de examene din Capitala

Posted: 11 Feb 2013 11:09 PM PST


simulare_examene

Elevii și liceenii bucureșteni s-au descurcat bine la română, însă nu același lucru s-a întâmplat la matematică, unde subiectele i-au pus în dificultate.

Rata de promovare la prima simulare organizată în Capitală, în zilele de 31 ianuarie și 1 februarie 2013, pentru Evaluarea Națională și Bacalaureatul din vară arată că inclusiv la licee bune au promovat cel mult două treimi dintre elevi.

La matematica de la Bacalaureat, aproape 60% dintre elevi sunt declarați respinși. La limba română, aproape jumătate dintre elevi ar repeta proba. Mai bine s-au descurcat elevii de gimnaziu. La limba română, aproape 90% au luat peste nota 6. Iar la matematică, aproximativ 50%.

În București, au participat la prima simulare a examenului de Bacalaureat aproximativ 13.500 de elevi. Anul trecut, în Capitală, rata de promovare a examenului maturității a fost de 40,5 la sută.

The post Rezultate slabe la prima simulare de examene din Capitală appeared first on Edu-News.ro.

DEZASTRU la simularea BAC-ului: peste jumatate dintre elevii bucuresteni au obtinut note sub 5

Posted: 11 Feb 2013 10:49 PM PST

Joaca de-a Bacalaureatul a fost tratata ca atare de elevii din Capitala. Dovada stau rezultatele catastrofale obtinute la primele simulari ale examenului maturitatii de la matematica si limba româna.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Evenimente pe teme psihologice pentru parinti si educatori, la Libraria Carturesti din Cluj

Posted: 11 Feb 2013 02:46 PM PST


parinti_copii

Părinți, bunici, educatori și profesori sunt invitați de Librăria “Cărturești” la o serie de acțiuni pe tema psihologiei copilului și adolescentului.

“Săptămâna Psi pentru părinți” de la Librăria “Cărturești”, include trei întâlniri cu cunoscuți psihologi, iar cărțile de profil, deosebit de utile în educația celor mici și a adolescenților, vor avea reduceri de preț de 25%.

Miercuri, 13 februarie, psihologul Gabriela Hum va vorbi, de la ora 18,00, despre iubirea pentru părinți. Joi, tema discuțiilor cu psihologul Alexandra Gorea va fi dedicată “Rețetelor de jocuri”, iar vineri, 15 februarie, Nora Niculescu – educator prenatal la “Cuibul Berzelor” din Cluj-Napoca, se va referi la rolul tatălui în perioada pre și post natală a mamei.

Discuțiile dintre părinți și specialiști se vor referi fie la semnele care trădează, de regulă, un copil ce nu spune adevărul, la atracția lui pentru jocurile video sau lipsa de interes pentru a deveni un elev premiant.

Totodată, la întâlnirile cu psihologii, părinții vor afla cum pot fi transformate basmele în instrumente terapeutice, cum se descifrează limbajul “secret” al celor mici, cum se aplanează tensiunile inventând jocuri, dar mai ales cum poate învăța un părinte de la copilul său și cum trebuie să acționeze pentru dezvoltarea lui armonioasă.

The post Evenimente pe teme psihologice pentru părinți și educatori, la Librăria Cărturești din Cluj appeared first on Edu-News.ro.

Lectii de chimie mai atractive la liceu si gimnaziu

Posted: 11 Feb 2013 02:26 PM PST


lectii_chimie

Elevii de liceu și gimnaziu vor putea învăța mai ușor procesele și fenomenele chimice, grație unui proiect care plasează lecțiile în mediul online.

Proiectul, finanțat din fonduri europene și desfășurat de Universitatea Politehnică din București, le permite tinerilor să își formeze o imagine mai clară asupra reacțiilor chimice, dar și posibilitatea de a interacționa cu componentele din substanțele chimice, într-un mediu virtual, securizat.

Pentru ca ideea să poată fi implementată, profesorii universitari au trecut ei înșiși printr-o serie de sesiuni de formare, cu durata de doi ani.

Astfel au fost puse la dispoziție profesorilor de chimie noi instrumente pedagogice și resurse curriculare.

The post Lecții de chimie mai atractive la liceu și gimnaziu appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment