Thursday, February 14, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ce trebuie sa faci pentru a avea note mai mari

Posted: 14 Feb 2013 07:11 AM PST

Notele mari pot fi contagioase! Elevii înconjurati de prieteni care au note mai mari tind sa obtina si ei note mai mari în urmatorul an, sugereaza un nou studiu.  
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ce patesc elevii prinsi in baruri in timpul cursurilor

Posted: 14 Feb 2013 05:49 AM PST

Peste 30 de elevi din municipiul Arad au fost prinsi lipsind de la cursuri, marti dimineata, ei fiind gasiti de jandarmi în baruri sau cafenele din apropierea scolilor, unii fiind amendati pentru consum de alcool.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sport fara sali de sport. De ce nu poate fi pus in practica planul Guvernului pentru ...

Posted: 14 Feb 2013 04:19 AM PST

Patru ore de sport pe saptamana suna bine, dar nu si in scolile fara sala de sport, unde educatia fizica se face pe coridoare sau la cantina. Mai multe ore de sport pe saptamana e o propunere imbratisata de inspectori scolari si de experti in nutritie sportiva. Cu totii sunt de acord ca tonusul elevilor va creste, la fel si performantele lor intelectuale si fizice. Tendinta de ingrasare a copiilor prea obisnuiti cu calculatorul ar putea fi stopata daca vor alerga mai mult pe terenul de ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei da 200.000 de euro pentru evaluarea doctoratelor

Posted: 14 Feb 2013 02:15 AM PST


bani_evaluarea_doctoratelor

Ministerul Educației va organiza, în aprilie, o licitație pentru achiziționarea serviciilor de consultanță pentru proiectul  ”Sisteme moderne de preluare, evaluare și informare a tezelor de doctorat și licență în mediul universitar”.

Potrivit unui anunț publicat pe e-licitatie.ro, valoare contractului este de 850.000 de lei.

Proiectul are ca obiectiv principal optimizarea  proceselor de evaluare și monitorizare a cadrelor din domeniul învățământului.

Acesta mai prevede studii privind găsirea unor instrumente moderne de sprijinire a procesului de depunere a lucrărilor de licențiere, identificare a plagiaturilor, gestionarea procesului de evaluare și informare cu privire la rezultatul evaluării și optimizarea fluxurilor de lucru, generarea unui cadru procedural nou și a unor instrumente specifice.

The post Ministerul Educației dă 200.000 de euro pentru evaluarea doctoratelor appeared first on Edu-News.ro.

FSLI: Inainte de a dubla orele de educatie fizica, este nevoie de sali de sport moderne.

Posted: 14 Feb 2013 02:11 AM PST

Sindicatele din educatie apreciaza intentia Guvernului de a mari numarul orelor de sport in scoli, dar atrag atentia ca este nevoie in primul rand de investitii in salile de sport, pentru ca in sezonul rece nu poti scoate copiii in curtea scolii. "Cele mai multe scoli din Romania nu au sali de sport moderne unde elevii pot desfasura activitati. Cand se mai incalzeste afara, copii pot iesi in curtea scolii sa faca sport, dar iarna acest lucru nu este posibil. In tarile civilizate, salile de ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Maia Morgenstern, ambasadorul 2013 Shakespeare School Essay Competition

Posted: 14 Feb 2013 01:25 AM PST


Maia_Morgenstern

Binecunoscuta actriță Maia Morgenstern a devenit ambasadorul concursului național de creație Shakespeare School Essay Competition. Evenimentul este organizat de Asociația Shakespeare School pentru Educație.

Concursul stimulează gândirea creativă și spiritul de inovație, motivează tinerii să își perfecționeze limba engleză și le deschide orizontul, oferindu-le ca premii tabere de engleză în Marea Britanie, un prim pas spre un mediu academic de elită.

 „Maia sugerează perfect trăsăturile pe care trebuie să le aibă marii câștigători ai competiției: multă creativitate și nonconformism, alături de seriozitate și perseverență.", afirmă Adriana Alionte, vicepreședintele Asociației Shakespeare School pentru Educație.

 Maia Morgenstern a fost bucuroasă să se alăture acestui proiect ce încurajează perfecționarea limbii engleze în rândul tinerilor, deoarece ea însăși a avut de câștigat profesional prin studiul limbilor străine, jucând atât pe scenă, cât și în filme, în numeroase limbi: română, engleză, aramaică, idiș, franceză, rusă. „Limba maternă a tatălui meu a fost limba rusă pe care am învățat-o din familie. Tata vorbea nouă limbi. Mama i se adresa în limba rusă să îi facă o plăcere. Tata spunea să învețe întâi rusa perfect, apoi să o vorbească.", declara Maia Morgenstern într-un interviu. Pasiunea pentru învățarea limbilor străine este o tradiție în familia Maiei pe care dorește să o  transmită mai departe nu doar celor trei copii ai ei, ci tuturor tinerilor din România.

Ambiția, seriozitatea, generozitatea, faptul că este o persoană deschisă, însetată de cunoaștere, dar mai ales perseverentă și muncitoare, o transformă pe Maia Morgenstern într-un real model pentru tineri. „Ne bucurăm să avem alături de noi un om de cultură cu o carieră impresionantă, dar mai ales care s-a remarcat prin valori deosebite. Ne dorim ca Maia Morgenstern să fie un model către care să aspire copiii și tinerii din România. O personalitate care a atins performanțe extraordinare în cariera artistică va inspira cu siguranță.", spune Adriana Alionte.

Maia Morgenstern invită toți copiii și tinerii cu vârste între 11 și 20 de ani, pasionați de limba engleză și cu talent la scris să dea frâu liber imaginației într-un eseu original pe care îl pot încărca pe site-ul www.shakespeare-school.ro până pe 24 martie.

The post Maia Morgenstern, ambasadorul 2013 Shakespeare School Essay Competition appeared first on Edu-News.ro.

Metoda prin care abandonul scolar ar putea fi prevenit

Posted: 13 Feb 2013 10:43 PM PST

6 milioane de tineri renunta, anual, la studii în UE. Asta inseamna aproximativ 14 procente din numarul total de elevi. În România, datele arata ca rata abandonului scolar a crescut cu o treime în ultimii 9 ani.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment