Wednesday, February 13, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


FSE "Spiru Haret": Rezultatele la simulari scot in evidenta problemele sistemului ...

Posted: 13 Feb 2013 05:33 AM PST

Rezultatele la simularile examenelor nationale scot in evidenta problemele cu care se confrunta sistemul educational, printre care scaderea interesului copiilor pentru scoala, ca urmare a promovarii nonvalorii, dar si cele interioare, din sistem, sustine FSE "Spiru Haret", potrivit Mediafax. La prima vedere putem vorbi de interesul pentru scoala al copiilor, care a scazut ingrijorator in conditiile in care pe toate canalele se promoveaza nonvaloarea, iar tot mai multi elevi nu mai sunt atrasi ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

200.000 de euro pentru un proiect de evaluare a tezelor de doctorat.

Posted: 13 Feb 2013 05:19 AM PST

Ministerul Educatiei va organiza, in aprilie, o licitatie pentru achizitionarea serviciilor de consultanta pentru managementul proiectului "Sisteme moderne de preluare, evaluare si informare a tezelor de doctorat si licenta in mediul universitar". Valoare contractului este de 850.000 de lei fara TVA, potrivit unui anunt publicat pe e-licitatie.ro, citat de Mediafax. Proiectul are ca obiective principale optimizarea si consolidarea proceselor institutionale, prin crearea unui cadru procedural ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum le fac parintii rau copiilor fara sa-si dea seama

Posted: 13 Feb 2013 04:36 AM PST

Fiecare parinte stie ca este dificil sa nu îti lauzi copilul la cel mai mic semn de genialitate. Chiar daca aveti sentimentul ca îi încurajati sa fie mai buni prin aceste laude, o noua cercetare arata ca ati putea, de fapt, sa le faceti rau.  
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

FSLI: Simularile la examenele nationale NU au fost organizate corect. Unde s-a gresit

Posted: 13 Feb 2013 02:15 AM PST

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Învatamânt, Simion Hancescu, considera ca simularile la examenele nationale nu arata realitatea, pentru ca gradul de dificultate a subiectelor a fost foarte diferit de la un judet la altul.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

FSLI: Simularile la examenele nationale nu au fost organizate corect.

Posted: 13 Feb 2013 02:04 AM PST

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu, precizeaza intr-un comunicat de presa remis, miercuri, publicatiei Romaniai Libera ca simularile la examenele nationale nu arata realitatea. Potrivit lui Simion Hancescu, gradul de dificultate a subiectelor a fost foarte diferit de la un judet la altul. “La aceste simulari, fiecare catedra trebuia lasata sa isi faca singura subiectele, pentru ca stia cata materie a fost parcursa si astfel elevii nu ar fi ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pregatire gratuita pentru BAC la Universitatea Ovidius

Posted: 12 Feb 2013 01:50 PM PST


universitatea_ovidius

Liceenii se pot pregăti pentru BAC cu profesorii Universității Ovidius. 

Ședințele de pregătire sunt gratuite. Înscrierile se fac online până pe 15 martie , iar orarul cursurilor de pregătire se va afișa pe site-ul Universității pe 16 martie.

Înscrierea se face pe baza formularului tip postat la adresa http://www.univ-ovidius.ro/inscriere-meditatii/formular.html.

Programul vine în sprijinul elevilor care doresc obținerea unor medii mari și pentru a preveni rezultatele slabe de la examenul de Bacalaureat.

The post Pregătire gratuită pentru BAC la Universitatea Ovidius appeared first on Edu-News.ro.

Canabisul este cel mai consumat drog in randul studentilor

Posted: 12 Feb 2013 01:36 PM PST


joint

Canabisul este cel mai consumat drog în rândul studenților, potrivit unui studiu al Agenției Naționale Antidrog  pe 2012.

Statistica arată că acesta este  urmat de ecstasy, ciuperci halucinogene, ketamină, cocaină, LSD și amfetamine.

Heroina înregistrează valori sub 1%. Substanțele noi cu proprietăți psihoactive (SNPP) au o prevalență pentru consumul de-a lungul vieții de 9,5% iar consumul de tranchilizante fără prescripție medicală înregistrează valoarea de 3,6%.

Studiul a fost realizat în rândul studenților din opt centre universitare din România.

The post Canabisul este cel mai consumat drog în rândul studenților appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment