Sunday, March 17, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


CLASA PREGATITOARE, in dezbatere publica. Vezi ce propune Ministerul Educatiei.

Posted: 17 Mar 2013 01:14 AM PDT

Clasa pregatitoare ramane in invatamantul primar si poate fi organizata atat in spatiile scolilor, cat si in incinta gradinitelor, inscrierile pentru anul scolar 2013-2014 urmand sa inceapa la 2 aprilie, potrivit unor proiecte lansate in dezbatere publica, sambata, de Ministerul Educatiei, scrie Mediafax. Proiectele se refera la metodologia de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar urmator si la calendarul inscrierilor si pot fi consultate pe site-ul Ministerului Educatiei, ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

9 greseli pe care le faci in educarea copilului tau

Posted: 16 Mar 2013 10:29 PM PDT

Vrand, nevrand, parintii comit si erori in cresterea si educarea copilului lor. Pana la urma si greselile sunt o experienta de viata din care trebuie sa ne invatam lectia. Important e sa nu le comitem de fiecare data pe aceleasi.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Noi reglementari pentru inscrierea in clasa pregatitoare si clasa I. SPUNETI-VA PAREREA

Posted: 16 Mar 2013 02:04 PM PDT

Clasa pregatitoare ramâne în învatamântul primar si poate fi organizata atât în spatiile scolilor, cât si în incinta gradinitelor, înscrierile pentru anul scolar 2013-2014 urmând sa
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Medicii de familie propun ca elevii sa nu fie notati la sport

Posted: 16 Mar 2013 01:41 PM PDT


elevii-sa-nu-fie-notati-la-sport

Conducerea Colegiului Medicilor Covasna susține că ar trebui introdus un nou sistem de evaluare a elevilor la orele de sport. Mai exact, ca notele să fie înlocuite cu calificative.

Președinta Colegiului, dr. Lucia Seres a declarat că foarte mulți elevi solicită scutiri medicale pentru orele de sport. Potrivit acesteia, unii dintre elevi recunosc că nu vor să participe la aceste ore ca să nu ia note mici și să “își strice” mediile generale.

Seres susține că mulți dintre copiii care vin la consultații sunt obezi, prezintă deformări ale coloanei vertebrale, iar în ultima perioadă au aparut și cazuri de diabet la vârste fragede. Multe boli pot fi prevenite, tratate sau ameliorate prin practicarea sportului, a explicat medicul.

Pe de altă parte, ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat recent că de anul viitor, începând cu clasele a V-a și a IX-a, când vor fi schimbate planurile cadru, vor fi introduse gradual patru ore de educație fizică pe săptămână.

The post Medicii de familie propun ca elevii să nu fie notați la sport appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment