Thursday, March 21, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


STUDIU Bugetele pentru educatie din UE, sub presiunea crizei in 2011-2012

Posted: 21 Mar 2013 05:16 AM PDT

Bugetele pentru educatie au fost reduse, în anii 2011-2012, în opt state membre ale Uniunii Europene, în timp ce în altele, printre care si România, tendinta a variat, potrivit unui studiu de evaluare a impactului crizei economice asupra
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2013. Doar CINCI LA SUTA au luat nota de trecere la matematica

Posted: 21 Mar 2013 04:54 AM PDT

Aproximativ 95 la suta dintre elevii aradeni care au sustinut, pâna joi, probe în cadrul simularii examenului de bacalaureat au luat note sub cinci la matematica, iar la limba româna sunt în aceeasi sutuatie 83 la suta dintre candidatii verificati.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

O decizie oficiala asteptata: Victor Ponta nu a plagiat !.

Posted: 21 Mar 2013 04:07 AM PDT

Ministerul Educatiei a tinut cont de decizia de neplagiat pusa de Comisia Nationala de Etica in cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta. Asta chiar daca membri acestei Comisii fusesera numiti politic de un ministru PSD al educatiei. Ministerul Educatiei a precizat pentru gandul.info ca 'a avizat favorabil hotararea Consiliului National de Etica (CNE). Prin aceasta hotarare a fost aprobat Raportul final privind solutionarea sesizarii cu obiect teza de doctorat cu titlul 'Curtea Penala ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum sa calmezi crizele de nervi ale copiilor in functie de varsta

Posted: 21 Mar 2013 03:15 AM PDT

În educatia copiilor, capitolul crize de nervi, de personalitate sau de tantrum, cum le spun specialistii care prefera termenul englezesc, este foarte sensibil.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii ploiesteni au pornit lupta pentru colectarea deseurilor electronice

Posted: 21 Mar 2013 02:52 AM PDT


scoala-gimnaziala-numarul-13-ploiesti

A venit și  rândul elevilor ploieșteni să afle cum pot colecta mai ușor bateriile și dozele de aluminiu. 

Pe 20 martie, elevii de la Școala Gimnazială Numărul 13 au beneficiat de toate informațiile de care au nevoie pentru a fi determinați să aibă un comportament eco. Elevii au avut parte și de un concurs de desene pe teme ecologice.

Totul s-a întâmplat în cadrul campaniei derulată de Ecotic și Junior Achievement România.

E vorba de programul național "ECO Educația" care se  desfășoară în anul școlar 2012-2013 și urmărește familiarizarea copiilor de clasa a III-a, a părinților și profesorilor, cu beneficiile reciclării, prezentate într-o manieră simplă și interactivă.

Activitățile din cadrul programului vizează atât latura informativ-educativă cât și componenta practică, aceea de colectare selectivă a deșeurilor de baterii și acumulatori, în containerele puse la dispoziție de Ecotic Bat.

Clasa care va reuși să colecteze cea mai mare cantitate de deșeuri de baterii și acumulatori și care va avea activitatea cea mai intensă în program va beneficia de o vizită la o uzină de reciclare din România unde va putea urmări întreg procesul de reciclare a deșeurilor de echipamente electrice.

The post Elevii ploieșteni au pornit lupta pentru colectarea deșeurilor electronice appeared first on Edu-News.ro.

Studentii Universitatii Transilvania si-au facut emisiune saptamanala

Posted: 21 Mar 2013 01:44 AM PDT


emisiune-universitatea-transilvania

Ca să fie siguri că se fac auziți și că pot contribui la dezvoltarea comunității locale, studenții de la Facultatea de Comunicare a Univeristății Transilvania din Brașov s-au gândit să-și facă singuri emisiune TV săptămânală: Student Show – O emisiune cu studenți, despre studenți.

Emisiunea poate fi urmărită de colegi, de profesori, dar și publicul larg, în fiecare miercuri, de la ora 18.00, pe postul local Nova, și online, pe novapress.ro.

Cursurile, ofertele facultăților și oportunitățile, căminul, relația cu angajatorii, viața culturală a orașului, obiective turistice, teatru, lansări de film sau de carte, evenimente sau performanțe studențești și cele mai interesante activități sportive pe care le pot practica studenții sunt doar câteva dintre temele abordate de echipele TV.

The post Studenții Universității Transilvania și-au făcut emisiune săptămânală appeared first on Edu-News.ro.

CLASA PREGATITOARE GHID pentru parinti. Inscrierea copiilor in invatamantul primar

Posted: 21 Mar 2013 12:54 AM PDT

Inspectoratul Şcolar Judetean Alba a facut public un mini-ghid pentru parinti. În ghid sunt prezentate categoriile de copii care pot fi înscrisi, documentele si locul de înscriere, dar si alte informatii utile, care sunt propuse de minister.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Premiul intai de la Cambridge pentru un profesor roman

Posted: 20 Mar 2013 01:37 PM PDT


Diana-Graur

Diana Graur, profesorul român premiat la Cambridge
Foto: Shakespeare School

Diana Graur, profesoară de limba engleză la Shakespeare School din București, a câștigat premiul întâi la competiția 2013 Cambridge ESOL Competition for Preparation Centers.

Concursul a fost organizat cu ocazia împlinirii a 100 de ani de organizare a examenelor Cambridge și au putut participa profesori de engleză din toată lumea, cu condiția  să predea într-un centru de pregătire recunoscut de Cambridge.

Shakespeare School deține acest statut, iar de curând a devenit Centru de Platină pentru Pregătirea Examenelor Cambridge ESOL, fiind printre puținele instituții din România care au obținut această calitate.

Diana Graur a primit ca premiu invitația de a participa în luna iulie la un curs de metodica a predării limbii engleze chiar la Cambridge. Training-ul durează o săptămână, timp în care va lua parte la seminarii și workshop-uri pentru a înțelege modul de predare la una dintre cele mai prestigioase universități britanice.

The post Premiul întâi de la Cambridge pentru un profesor român appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment