Friday, March 22, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


SCANDALUL BENTITEI TRICOLORE: Reactia liceenilor maghiari din Romania

Posted: 22 Mar 2013 09:27 AM PDT

Uniunea Liceenilor Maghiari din România comenteaza, într-un comunicat de presa, cazul elevei din Covasna care si-a pus bentita tricolora de Ziua maghiarilor de pretutindeni.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

PROFESOR din Dolj, ACUZAT CA A LOVIT O ELEVA de clasa a VI-a

Posted: 22 Mar 2013 07:56 AM PDT

Un cadru didactic de la o scoala din Dolj este cercetat de politisti, fiind acuzat ca a lovit o eleva de clasa a VI-a care, în timpul unei pauze, ar fi facut gesturi obscene profesorilor aflati în cancelarie, conducerea unitatii începând o
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BENTITA TRICOLORA: ActiveWatch CONDAMNA comportamentul dirigintei si al conducerii liceului

Posted: 22 Mar 2013 07:50 AM PDT

ActiveWatch condamna comportamentul abuziv al dirigintei si al conducerii Liceului "Korosi Csoma Sandor" din Covasna, considerând interventia conducerii ca fiind disproportionata în raport cu faptele si una care contribuie la inflamarea unor tensiuni etnice,
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Esti un tanar la inceput de cariera si vrei sa te angajezi? Afla cum poti castiga ...

Posted: 22 Mar 2013 05:28 AM PDT

Multi tineri romani, care au terminat o facultate, nu isi gasesc de lucru pentru ca nu au experienta in domeniul in care s-au specializat. Totusi, exista o sansa si pentru absolventii fara experienta. CV-ul, dar si cunostintele pot fi imbunatatite daca mergi la evenimente de profil, workshopuri sau devii stagiar. Astfel, daca vrei sa capeti experienta si sa cunosti specialisti in domeniu, poti aplica la Career Leader, unul dintre evenimentele care te poate ajuta sa iei startul in ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii de la ASE isi intalnesc mentorii.

Posted: 22 Mar 2013 03:26 AM PDT

Studentii de la ASE au avut ocazia sa isi intalneasca posibilii mentori si noi modele inspirationale pentru viitoarea cariera, in cadrul conferintei 'Lider Ovidiu Talks', potrivit unui comunicat de presa al Asociatiei Community Links, care a lansat proiectul. In cadrul intalnirii, Ionela Nicolau, Marketing Manager la Walmark, le-a spus studentilor: 'Esti norocos daca la inceput de drum intalnesti un om dispus sa iti acorde timp, rabdare si ghidaj. Pe de alta parte, esti inteligent daca la ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Afla cand se da startul inscrierilor pentru liceu

Posted: 22 Mar 2013 02:17 AM PDT


inscriere_liceu

Ministerul Educației a publicat pe site calendarul admiterii la liceu pentru anul școlar 2013-2014.

Înscrierile pentru probele de aptitudini și de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, în funcție de profilul liceului, încep din 27 mai, iar înscrierile pentru repartizarea computerizată le vor face secretariatele școlilor în data de 5 iulie.

Unitățile de învățământ gimnaziale vor afișa oferta de școlarizare sau de formare profesională pe 1 mai, când elevii se vor putea informa despre ce profil, ce domenii sau calificări profesionale pot urma în învățământul liceal sau în cel profesional, se arată în calendar.

Între 13 și 31 mai, vor avea loc ședințe de instruire cu părinții și elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere și a planului de școlarizare.

Pe 5 iulie se va afișa la fiecare unitate de învățământ gimnazială, lista candidaților, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere. Tot atunci, secretariatele școlilor vor completa fișele de înscriere ale elevilor.

Pe 8 iulie se vor elibera fișele de înscriere pentru candidații care solicită să participe la admitere în alt județ. Înscrierea pentru probele de aptitudini are loc între 27 și 29 mai, urmând ca acestea să se țină între 30 mai – 1 iunie.

Rezultatele se vor afișa pe 3 iunie, în aceeași zi în care se vor depune contestațiile, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 4 iunie. Același calendar de admitere este valabil și pentru probele de limbă modernă sau maternă.

Calendarul Admiterii 2013_var Finala

The post Află când se dă startul înscrierilor pentru liceu appeared first on Edu-News.ro.

„Cornul si laptele” ar putea fi inlocuit cu o masa calda pentru elevi

Posted: 22 Mar 2013 02:02 AM PDT


laptele_si_cornul

După zece ani, gustarea copiilor de la grădiniță și a elevilor s-ar putea transforma într-un prânz cu mâncare gătită.

Cei de la Ministerul Educației spun că în locul programului actual, despre care premierul crede că e o risipă de bani, ar putea fi inițiat un nou program after-school.

Profesorii cred că programul after-school ar trebui dezvoltat numai în anumite zone din țară, în timp ce părinții sunt de părere că decizia de înlocuire a gustării cu o masă caldă trebuie studiată cu atenție.

Programul „Cornul si Laptele" a fost introdus în anul 2002 și de el beneficiază peste două milioane de copii de grădiniță și elevi.

The post „Cornul și laptele" ar putea fi înlocuit cu o masă caldă pentru elevi appeared first on Edu-News.ro.

SABINA ELENA, eleva cu BENTITA TRICOLORA, invitata la REALITATEA TV, de la ora 21:00

Posted: 22 Mar 2013 01:55 AM PDT

Cand tricolorul iti rupe sufletul si stii ca-ti cumperi linistea ascunzandu-l, dar alegi sa-l arati tuturor, cu orice risc, insemna ca tara ta mai are o sansa. 
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BENTITA TRICOLORA. Protest in COSTUME NATIONALE la liceul din Covasna. Elevii nu au intrat la ore

Posted: 22 Mar 2013 12:46 AM PDT

Câteva zeci de persoane au protestat în fata Liceului "Korosi Csoma Sandor" din Covasna. Oamenii s-au îmbracat în costume populare si au cântat imnul României pentru a o sustine pe eleva care a purtat bentita tricolora.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment