Monday, May 20, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministrul Remus Pricopie si ministrul delegat Mihnea Costoiu au participat la dezbaterile pentru modificarea Constitutiei

Posted: 20 May 2013 09:23 AM PDT

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi ministrul delegat pentru Învăţământ Superior şi Cercetare, Mihnea Costoiu, au participat luni, 20 mai, la dezbaterea iniţiată de preşedintele Comisiei de învăţământ din Senat, Ecaterina Andronescu, pe marginea modificării Constituţiei.

Peste 2.000 de elevi fac GREVA: "Ne vrem BANII pe abonamentele de transport!"

Posted: 20 May 2013 07:38 AM PDT

Abonamentele de transport pentru elevii saraci care strabat zilnic zeci de kilometri pe tren sau autocar ca sa ajunga la scolile si liceele din oras sunt ultima grija a celor de la ministerul Educatiei.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un invatator vrea sa-si transforme elevii in MUCENICI. ...

Posted: 20 May 2013 03:35 AM PDT

Dupa ce un invatator sucevean si-a propus sa-si transforme elevii in mucenici, iar un profesor din Galati le-a spus tinerilor ca "stiinta este draceasca", Asociatia Secular-Umanista (ASUR) cere Ministerului Educatiei sa opreasca "indoctrinarea religioasa" si sa demareze anchete in scoli, se arata intr-un comunicat remis redactiei. ASUR atrage atentia ca orele de religie sunt "ore de cateheza", iar copiii sunt indemnati la intolerenta fata de celelalte religii. Citeste si Noul proiect de ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mesaj de felicitare pentru Ionut Budisteanu, adresat de ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Ştiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu

Posted: 20 May 2013 02:24 AM PDT

Mesaj de felicitare al ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, adresat lui Ionuţ Budişteanu, liceanul român premiat pentru performanţe extraordinare în domeniul cercetării pentru elevi.

BACALAUREAT 2013 SESIUNE SPECIALA. Emotii mari pentru elevii olimpici

Posted: 20 May 2013 02:09 AM PDT

Astazi a început sesiunea speciala a Bacalaureatului 2013, sustinuta de absolventii de liceu participanti la loturile nationale largite ce se pregatesc pentru olimpiadele si concursurile internationale.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Peste 60 de unitati scolare vor primi titlul de "Şcoala Europeana"

Posted: 20 May 2013 01:09 AM PDT

Peste 60 de unitati scolare vor primi luni titlul de "Şcoala Europeana", la festivitatea de premiere ce se va desfasura la Palatul Parlamentului urmând sa participe si ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ADMITERE LICEU 2013. Algoritimul de repartizare in licee 2013. DESCARCA DOCUMENTUL

Posted: 19 May 2013 11:26 PM PDT

ADMITERE LICEU 2013. Potrivit Ministerului Educatiei si Cercetarii, repartizarea se face ordonând candidatii în ordinea descrescatoare a mediilor pe judetul respectiv si încercându-se plasarea fiecarui candidat, începând de la
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pe 3 iunie incepe inscrierea copiilor la gradinite

Posted: 19 May 2013 12:54 PM PDT


inscriere-gradinite

Înscrierea copiilor care merg pentru prima dată la grădiniță se va face între 3 și 21 iunie, iar reînscrierile pentru anul școlar 2013-2014, se vor face între 16 și 31 mai, se arată într-o  notă publicată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Locurile rămase libere în urma reînscrierilor vor fi afișate în ultima zi a lunii mai, iar cele neocupate după perioada 3-21 iunie, vor fi făcute publice pe 25 iunie.

În ambele perioade, înscrierea se face de luni până vineri, între orele 08:00 – 18:00.

The post Pe 3 iunie începe înscrierea copiilor la grădinițe appeared first on Edu-News.ro.

Un elev roman a uimit lumea academica americana

Posted: 19 May 2013 12:26 PM PDT


ionut-budisteanu

Un elev român a uimit lumea academică americană. 

Ionuț Budișteanu,  elev în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Oltchim din Râmnicu Vâlcea, a obținut marele premiu la cel mai mare concurs preuniversitar de știință și inginerie din lume: Intel ISEF – International Science and Engineering Fair 2013.

Ionuț, și-a adjudecat locul I în concurs pentru crearea unui model de mașină low-cost fără șofer. Mașina gândită de Ionuț nu costă mai mult de 4.000 de euro și ar putea revoluționa industria auto pentru că poate fi condusă și de un nevăzător.

Românul este primul elev din afara Statelor Unite care câștigă premiul cel mare în valoare de 75.000 de dolari.

La aceeași competiție dar la secțiuni diferite adolescentul a mai obținuit o medalie de aur și premiul juriului.

The post Un elev român a uimit lumea academică americană appeared first on Edu-News.ro.

Luni incepe Bac-ul olimpicilor

Posted: 19 May 2013 12:06 PM PDT


bacalaureatul-olimpicilor

Peste 260 de elevi care vor participa în vară la olimpiade și competiții sportive internaționale încep de luni, 20 mai examenele de la Bacalaureatul olimpicilor. 

Prima probă este cea de verificare a competențelor de comunicare orală în limba română, iar probele scrise încep săptămâna viitoare.

Marți va avea loc proba orală la limba maternă, iar competențele digitale vor fi testate în zilele de 22 și 23 mai, urmate de alte două zile de verificare orală a cunoștințelor de limbă străină.

Pe 27 mai,  încep probele scrise de la Bacalaureatul Olimpicilor, cu examenul la Limba și literatura română, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației.

Urmează probele de profil, proba obligatorie (28 de mai) și cea la alegere (29 mai), apoi, pe 30 mai, proba scrisă la limba maternă, când se vor afișa și rezultatele parțiale. Pe 31 mai se anunță notele finale.

The post Luni începe Bac-ul olimpicilor appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment