Friday, May 24, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Oportunitati de cariera pentru studentii si absolventii romani cu experienta ...

Posted: 24 May 2013 04:15 AM PDT

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) lanseaza, vineri, doua proiecte dedicate studentilor si absolventilor romani cu experienta academica internationala: programul de stagii de practica in institutii publice 'SMART Internships' si evenimentul de cariere 'Hai Acasa!'. Ambele au ca numitor comun facilitarea interactiunii tinerilor care studiaza sau care au studiat peste hotare cu mediul public si cel privat din Romania. Programul 'SMART Internhips' consta in punerea la dispozitie a ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum va arata anul scolar 2013-2014? Elevii vor avea mai multe zile libere DESCARCA DOCUMENTUL

Posted: 24 May 2013 03:20 AM PDT

Cursurile anului de învatamânt 2013-2014 vor începe în 16 septembrie si se vor încheia în 20 iunie, semestrele scolare vor fi împartite în mod egal, vacanta intersemestriala va fi între 1 si 9
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2013. Luni incep inscrierile. Ce patesti daca esti prins copiind

Posted: 24 May 2013 01:22 AM PDT

Înscrierea candidatilor la examenul de Bacalaureat se face în perioada 27 - 31 mai pentru sesiunea iunie - iulie, respectiv 15 - 19 iulie pentru sesiunea august - septembrie, potrivit unui ordin al Ministerului Educatiei Nationale.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

FLASHMOB la nivel national: Copiii romani lupta impotriva violentei.

Posted: 23 May 2013 08:55 PM PDT

In ultima zi a lunii mai, toti elevii si profesorii lor sunt invitati sa participe la un flashmob pentru combaterea violentei impotriva copiilor, conform unui comunicat al organizatiei Salvati Copiii, remis redactiei. Intre orele 10.45 si 11.15 sau in pauza mare, copiii vor iesi in curtea scolii sau a gradinitei, sub coordonarea unui profesor. Startul va fi dat cu un fluier. La acest semnal, copiii se vor intoarce cu spatele. Pe spate vor purta etichete, prinse cu agrafe. Acestea vor fi scrise ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Uniunea Editorilor din Romania a declarat razboi Ministerului Educatiei

Posted: 23 May 2013 07:30 PM PDT


Foto: gandul.info

Uniunea Editorilor din România a declarat război Ministerului Educației.

Editorii sunt nemulțumiți că au primit prea târziu metodologia pentru cumpărarea manualelor școlare și din acest motiv nu vor avea timp suficient să le tipărească până în octombrie, când ar trebui să se prezinte la licitație cu ele.

În plus, ministrul le-a cerut să propună, pe lângă varianta clasică a Abecedarului, și o versiune electronică.

Noile abecedare ar trebui să conțină animație, grafică și imagini interactive, care să îi ajute pe copii în procesul de învățare.

Potrivit Ministerului Educației, pentru anul școlar 2013-2014 suma alocată pentru completarea stocurilor de manuale este de 20 de milioane de lei, mai mare cu aproape 3 milioane față de cea de anul trecut.

The post Uniunea Editorilor din România a declarat război Ministerului Educației appeared first on Edu-News.ro.

Victor Ponta cere supraveghere stricta la BAC

Posted: 23 May 2013 07:17 PM PDT


supraveghere-bac

Camerele de supraveghere din sălile unde se va da examenul de BAC vor lucra nonstop.

Vor fi urmăriți și profesorii și elevii, iar cel mai mic semn de fraudă va fi pedepsit imediat.

Problema corectitudinii examenului de Bac s-a pus în Guvern. Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului educației, Remus Pricopie, să asigure o supraveghere strictă la viitorul examen de Bacalaureat și a arătat că, deși speră în rezultate mai bune, „cine se dovedește hoț" trebuie să iasă din examen.

„E foarte important, o spun încă o dată, supravegherea: camere de luat vederi, profesori. Verificare la sânge! Deci, un elev bine pregătit ia o notă mare, unul mai puțin pregătit o notă mică, dar unul care fură trebuie să dispară din examen. Aici nu cred că există nici un fel de rabat și nici un fel de diferență față de ceea ce se cere. Poți să fii mai puțin bine pregătit, dar nu poți să fii hoț! Dacă ești hoț, trebuie să pleci din Bacalureat!", a afirmat Ponta, în ședința de Guvern.

În utilmii doi ani, au fost rezultate dezastruoase la aceste examene: peste 100.000 de absolvenți de liceu nu au promovat Bac-ul.

La simulările din acest an școlar, s-a picat în masă la Matematică, Istorie, Biologie.

The post Victor Ponta cere supraveghere strictă la BAC appeared first on Edu-News.ro.

BACALAUREAT 2013. Afla ce poti lua cu tine in sala de examen si ce patesti daca esti prins copiind

Posted: 23 May 2013 12:24 PM PDT

Elevii de clasa a XII-a se pregatesc pentru sustinerea examenului de Bacalaureat. În mai putin de o saptamâna încep înscrierile, iar pe 10 iunie va avea loc prima proba.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment