Tuesday, May 21, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministerul Educatiei Nationale a lansat in dezbatere publica Metodologia privind evaluarea/reevaluarea, aprobarea, achizitionarea si gestiunea manualelor scolare in invatamantul preuniversitar

Posted: 21 May 2013 11:05 AM PDT

Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat marţi, 21 mai, în dezbatere publică, până la data de 30 mai, Metodologia privind evaluarea/reevaluarea, aprobarea, achiziţionarea şi gestiunea manualelor şcolare în învăţământul preuniversitar şi documentul privind specificaţiile tehnice pentru manualele de clasa I, care vor fi introduse în Caietul de sarcini al licitaţiei.

De ce abandoneaza copiii romani scoala. Ce ar trebui sa faca autoritatile.

Posted: 21 May 2013 05:18 AM PDT

Rata abandonului scolar in Romania este de 17,5%, in crestere in ultimii cinci ani, conform unui studiu lansat marti de UNICEF, in colaborare cu autoritatile publice. Astfel, numarul copiilor care nu au fost inscrisi in clasa pregatitoare este de 20.000 (10% din total), in timp ce, in ciclul primar, cifrele cresc la 65.000 de copii neinscrisi. Citeste si Pricopie: Avem 20.000 decopii care ar trebui sa fie inscrisi in clasa pregatitoare si nu sunt In anul scolar 2010-2011, 65.000 de copii cu ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

PDL propune acordarea unui tichet lunar de 200 de lei pentru elevii de la "after school".

Posted: 21 May 2013 03:30 AM PDT

PDL va depune o initiativa legislativa care prevede acordarea lunar a unui tichet de 200 de lei pentru elevii din clasele pregatitoare si I-IV care vor sa urmeze programul "Scoala dupa scoala", au anuntat, marti, deputatii PDL Raluca Turcan si Roberta Anastase, informeaza Mediafax. Turcan a precizat, la o conferinta de presa, ca aceasta initiativa va oferi o solutie pentru familiile care nu au cu cine sa-si lase copiii dupa scoala, previne abandonul scolar. "PDL propune functionarea acestui ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: Şcolile ar putea fi obligate sa raporteze lunar, pe internet, situatia absentelor.

Posted: 21 May 2013 02:55 AM PDT

Unitatile de invatamant ar putea fi obligate ca din anul scolar 2013-2014 sa raporteze lunar, pe internet, situatia absentelor, a declarat marti ministrul Educatiei, Remus Pricopie, potrivit Mediafax. "Este un lucru grav cand un copil nu vine la scoala. Eram in SUA, am lipsit trei zile pentru ca am fost bolnav si au sunat sa ma intrebe de ce lipsesc. Daca in SUA o facultate suna dupa student, de ce in Romania scoala sa nu fie interesata de ce se intampla cu elevii. De aceea, voi incerca sa ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: Avem 20.000 de copii care ar trebui sa fie inscrisi in clasa pregatitoare si nu ...

Posted: 21 May 2013 12:45 AM PDT

Aproape 20.000 de copii, respectiv 10 la suta dintre cei care ar trebui sa fie in clasa pregatitoare, nu au fost inscrisi, a anuntat marti ministrul Educatiei, Remus Pricopie, potrivit Mediafax. "Avem 20.000 de copii care ar trebui sa fie in clasa pregatitoare si nu sunt. Ar putea fi in clasa I sau la grupa mare la gradinita. Vom verifica pe baza de CNP", a spus ministrul Educatiei, prezent la lansarea studiului national cu tema "Toti copiii la scoala pana in 2015: initiativa globala privind ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: Proiectul privind noile manuale va fi lansat miercuri in dezbatere publica.

Posted: 20 May 2013 10:22 PM PDT

Proiectul privind metodologia pentru noile manuale si calendarul pentru schimbarea acestora va fi lansat miercuri in dezbatere publica, a anuntat, marti, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, scrie Mediafax. Ministrul Educatiei a spus ca, probabil, actul normativ va fi aprobat la 1 iunie. Remus Pricopie declara, la sfarsitul saptamanii trecute ca schimbarea manualelor se va incheia in 2017, metodologia privind noile carti scolare si calendarul inlocuirii acestora urmand sa fie supuse ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii vor o lege a internship-ului

Posted: 20 May 2013 08:07 PM PDT


legea-internshipului

Studenții vor să inițieze, cu ajutorul parlamentarilor, legea internship-ului. 

Astfe, tinerii să poată obține un certificat de la companiile unde fac practică, document care să le fie recunoscut ca vechime în muncă și, în același timp, să primească și bani pentru perioada de stagiu.

Dacă tinerilor li se va recunoaște perioada de practică drept vechime în muncă, șansele de angajare vor fi mult mai mari, susține Loredana Urzică, președinte al Uniunii Studenților din România.

Reprezentanta studenților spune că legea internship-ului este și în avantajul companiilor care pot angaja studenți pe care să-i formeze în firma lor.

Potrivit unor studii, doar 20% dintre absolvenți lucrează în domeniul pentru care s-au pregătit.

The post Studenții vor o lege a internship-ului appeared first on Edu-News.ro.

Elevii din Covasna intra in greva japoneza pentru recuperarea banilor de naveta

Posted: 20 May 2013 07:59 PM PDT


greva-elevi-covasna

Peste 2.000 de elevi din județul Covasna vor intra marți în grevă japoneză în semn de protest față de nedecontarea abonamentelor de navetă.

Acțiunea se va desfășura pe parcursul întregii săptămâni iar la aceasta vor lua parte elevi de la 16 licee din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna și Baraolt.

Protestul are loc la inițiativa Asociației Tinerilor Maghiari, care a anunțat că va lua legătura și cu alte asociații de tineret și consilii ale elevilor din țară în vederea  declanșării de proteste la nivel național.

Tinerii iau în calcul și alte acțiuni de protest, inclusiv proteste de stradă.

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Covasna, Keresztely Irma, a declarat că legislația prevede decontarea contravalorii abonamentelor pentru liceenii care fac naveta, dar anul acesta nu au fost alocate sumele necesare.

Ultima decontare a abonamentelor s-a făcut parțial în luna noiembrie a anului trecut.

 În martie, la nivelul județului Covasna, sumele restante pentru navetă erau de aproximativ  1,7 milioane de lei.

The post Elevii din Covasna intră în grevă japoneză pentru recuperarea banilor de navetă appeared first on Edu-News.ro.

Ministerul Educatiei si UNICEF lanseaza studiul „Toti copiii la scoala pana in 2015″

Posted: 20 May 2013 07:52 PM PDT


copii-la-scoala

Ministerul Educației și UNICEF lansează studiul „Toți copiii la școală până în 2015″. 

La conferința de lansare vor participa ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România, Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Tudorel Andrei, președintele Institutului de Statistică și Simona Velea, director al Institutului de Științe ale Educației.

Studiul oferă răspunsuri multiple și importante la întrebarea „Cine sunt copiii aflați în afara sistemului de educație sau expuși riscului de a abandona școala"?

Totodată, studiul oferă o serie de recomandări menite să crească cuprinderea și participarea școlară a celor mai vulnerabili copii.

The post Ministerul Educației și UNICEF lansează studiul „Toți copiii la școală până în 2015″ appeared first on Edu-News.ro.

Preinscriere online pentru masterate la SNSPA

Posted: 20 May 2013 01:36 PM PDT


masterate-snspa

Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative București desfășoară un proces preînscriere online pentru admiterea la programele masterale. 

Oferta educațioanlăm include programe de masterat în domeniul relațiilor internaționale, diplomației, studiilor de securitate, studiilor europene și evaluării de politici și programe publice europene.

Preînscrierea online se poate realiza pe tot parcursul anului, candidații putând completa formularul de preînscriere la adresa: dri.snspa.ro/admitere/preinscriere-online/.

Potrivit calendarului de admitere, dosarele de înscriere pot fi depuse între 1 și 15 iulie iar concursul se va desfășura între 17 și 19 iulie.

Admiterea la toate programele de masterat organizate în cadrul DRIIE se face pe baza unui eseu academic de aproximativ 5-10 pagini în limba română, engleză sau franceză, pe o temă legată de obiectul de studiu al programului de masterat pentru care se optează.

The post Preînscriere online pentru masterate la SNSPA appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment