Wednesday, June 12, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Universitatea Babes-Bolyai renunta la criteriul mediei la BAC pentru admitere

Posted: 12 Jun 2013 10:23 AM PDT

Universitatea "Babes-Babes" (UBB) din Cluj-Napoca va introduce, din toamna, testarea la admitere pentru absolventii de liceu, care consta într-un test grila clasic, eseuri sau alta forma de verificare a cunostintelor, media de la Bacalaureat nemaifiind luata
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul delegat Mihnea Costoiu a promovat proiectele de cercetare romanesti in cadrul vizitei oficiale in Germania

Posted: 12 Jun 2013 08:43 AM PDT

În cadrul vizitei efectuate în Germania, Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a avut mai multe întâlniri cu oficiali şi oameni de afaceri germani interesaţi de dezvoltarea unor proiecte comune în domeniul cercetării şi educaţiei.

EVALUARE NATIONALA 2013. Incep inscrierile pentru examen. TOATE INFORMATIILE DE CARE AI NEVOIE

Posted: 12 Jun 2013 03:42 AM PDT

EVALUAREA NATIONALA 2013. Încep emotiile si pentru elevii de clasa a VIII-a, care au ajuns la final de an scolar. În perioada 17-19 iunie au loc înscrierile pentru sustinerea examenului de EVALUARE NATIONALA.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2013. Elevii apartinand minoritatilor nationale sustin primele probe DESCARCA SUBIECTELE

Posted: 12 Jun 2013 12:56 AM PDT

Un numar de 7.585 de elevi apartinând minoritatilor croata, maghiara, germana, sârba, slovaca, turca si ucraineana vor sustine de miercuri si pâna vineri proba de comunicare orala la limba si literatura materna din cadrul primei sesiuni a
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2013. Elevii ce apartin minoritatilor nationale sustin primele probe.

Posted: 11 Jun 2013 10:16 PM PDT

BACALAUREAT 2013. Un numar de 7.585 de elevi apartinand minoritatilor croata, maghiara, germana, sarba, slovaca, turca si ucraineana vor sustine, de miercuri si pana vineri, proba de comunicare orala la limba si literatura materna din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat, scrie Agerpres. Potrivit unui centralizator al MEN, dintre cei peste 7.000 elevi care vor participa la aceasta proba 6.691 sunt elevi apartinand minoritatii maghiare. "Subiectele pentru probele de evaluare a ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Parintii alcoolici, dependenti de droguri sau cei violenti ar putea fi decazuti din drepturi

Posted: 11 Jun 2013 08:13 PM PDT


Mother smacking daughter bottom   Original Filename: 82871178.jpg

Părinții alcoolici, dependenți de droguri sau cei violenți ar putea fi decăzuți din drepturi. 

Asta au decis senatorii, care au adoptat proiectul de modificare a legii privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

Legea adoptată de senatori mai prevede că unitățile sanitare, cele de protecție socială, serviciile de îngrijire de tip rezidențial, persoane fizice sau jurdice care internează sau primesc în îngrijire femei gravide sau copii care nu posedă acte pe baza cărora să li se poată stabili identitatea sunt obligate să anunțe, în termen de 24 de ore, în scris, autoritatea administrației publice locale în vederea stabilirii identității, dar și direcția de asistență socială de care aparțin.

În proiectul de act normativ se mai arată că pedepsele corporale sunt interzise.

Proiectul de lege urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional.

The post Părinții alcoolici, dependenți de droguri sau cei violenți ar putea fi decăzuți din drepturi appeared first on Edu-News.ro.

Un student la Mecatronica a gasit solutia care pastreaza telefonul mobil incarcat tot timpul

Posted: 11 Jun 2013 07:45 PM PDT


dispozitiv-de-incarcat-mobil

Un student la Mecatronică a găsit soluția care păstrează telefonul mobil încărcat tot timpul. 

După un semestru de cercetare,  hunedoreanul Răzvan Mărcuș a pus la punct un astfel de dispozitiv scrie  zhd.ro. Acesta este, de fapt, un generator inerțial,  construit din magneți tip neodim și bobine simple.

Sistemul se aseamănă cu o husă, are grosimea de 20 de milimetri, poate fi folosit de oricine și permite încărcarea telefonului în situații de urgență – fără a avea nevoie de echipamente suplimentare.

Dispozitivul revoluționar este foarte simplu de utilizat, mult mai mic în comparație cu cele deja existente și este la îndemâna oricui. Are o baterie externă, funcționează ca un generator și poate fi adaptat pentru orice model de telefon sau smartphone, spune studentul.

The post Un student la Mecatronică a găsit soluția care păstrează telefonul mobil încărcat tot timpul appeared first on Edu-News.ro.

Echipa Romaniei, medalie de argint la o Olimpiada Internationala de Mediu

Posted: 11 Jun 2013 07:28 PM PDT


olimpiada-internationala-de-mediu

Echipa României a câștigat medalia de argint la categoria Mediu și Biologie a Olimpiadei Internaționale a Proiectelor Mediului Științific INESPO 2013.

Evenimentul a avut loc în perioada 2-6 iunie în Olanda, la Middelburg.

În marea finală a Olimpiadei s-au întrecut participanți din 46 de țări, care au trebuit să-și susțină proiectele în cadrul unei expoziții cu public. Fiecare a avut  la dispoziție un stand propriu de prezentare. Aceștia au trebuit să fie în măsură să prezinte, să explice și să argumenteze proiectul lor, atât din punct de vedere teoretic, cât și practic.

Elevii români susțin că au descoperit în pânza de păianjen un adeziv ce ar putea fi utilizat pe scară largă.

Autorii proiectului sunt  Alexandru Glontaru și Ștefan Iov – elevi olimpici de clasa a X-a ai Colegiului Național de Informatică "Tudor Vianu".

The post Echipa României, medalie de argint la o Olimpiadă Internațională de Mediu appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment