Friday, June 14, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Fiecare elev si profesor din Romania vor avea cate un calculator din 2015. ...

Posted: 14 Jun 2013 07:44 AM PDT

Fiecare elev si fiecare profesor din Romania vor detine, din 2015, cate un calculator, prin intermediul unui program initiat de Ministerul Educatiei si Ministerul pentru Societatea Informationala, in colaborare cu Intel Corporation. In plus, in cadrul programului, profesorii romani vor invata cum sa integreze tehnologia in lectii. "Intel Corporation a semnat vineri cu Guvernul Romaniei un protocol de colaborare, prin care se creeaza cadrul pentru dezvoltarea unui program de invatamant 1:1 (un ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elev din Slatina, premiat de NASA. A prezentat proiectul unei statii spatiale internationale

Posted: 14 Jun 2013 05:22 AM PDT

Un elev al Colegiului National "Radu Greceanu" din Slatina, Adrian Vulpe-Grigorasi, care a obtinut în luna mai premiul al doilea la un concurs international de proiecte pentru dezvoltarea unei statii spatiale internationale organizat de NASA, vrea sa realizeze o
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Burse de 2.000 lire sterline acordate romanilor interesati de programe de master

Posted: 14 Jun 2013 04:06 AM PDT

Prestigioasa universitate britanica University of Sunderland a anuntat concursul pentru burse destinat studentilor si absolventilor din România.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Grapini: Cine califica forta de munca prin POSDRU sa garanteze ca 80% din cursanti vor ...

Posted: 14 Jun 2013 03:42 AM PDT

Firmele care deruleaza programe de calificare a fortei de munca prin proiecte europene finantate prin POSDRU trebuie sa garanteze, de anul viitor, ca 80 la suta dintre cursanti isi vor gasi un loc de munca la finalul etapei de pregatire, spune ministrul pentru IMM si Turism, Maria Grapini, potrivit Mediafax. Prezenta, vineri, la o intalnire cu mai multi oameni de afaceri din judetul Hunedoara, cu autoritatile judetene si locale, Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri si ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: "100.000 de copii cu varste intre 6 si 16 ani nu sunt in scoala!"

Posted: 14 Jun 2013 03:17 AM PDT

Aproape 100.000 de copii cu vârste cuprinse între 6 si 16 ani nu se regasesc în sistemul obligatoriu de învatamânt, iar eforturile autoritatilor trebuie sa se îndrepte spre aducerea acestora la clasa, a declarat, vineri,
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie, despre rezultatele slabe la BAC: "Facem noi tot ce trebuie pentru a acoperi neajunsurile?"

Posted: 14 Jun 2013 02:36 AM PDT

Sistemul de învatamânt mai are înca de recuperat privind relatia cu mediul social si economic, a afirmat ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, vineri, la Congresul Educatiei.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Noua Constitutie defineste explicit autonomia universitara

Posted: 13 Jun 2013 08:12 PM PDT


autonomia-universitara-in-constitutie

Comisia de revizuire a Constituției a adoptat, joi, un amendament prin care se definește explicit autonomia universitară.

În viitoarea Lege fundamentală, “Autonomia universitară este garantată, implicând capacitatea recunoscută prin lege instituțiilor de învățământ superior de a-și gestiona direct și nemijlocit patrimoniul, de a-și alege ori, după caz, desemna în mod liber organele de conducere, de a-și executa în mod neîngrădit un buget de venituri și de cheltuieli, de a hotărî în mod independent cu privire la politica de personal însușită și de a decide fără nicio constrângere exterioară cu privire la misiunile educaționale și de cercetare asumate”.

Amendamentul inițiat de PSD a întrunit 17 voturi “pentru” și 3 voturi “împotrivă”.

Legea educației menționează că autonomia universitară este garantată prin Constituție și că libertatea academică este garantată prin lege.

Potrivit legii, instituțiile de învățământ superior se organizează și funcționează independent de orice ingerințe ideologice, politice sau religioase.

Autonomia universitară dă dreptul comunității universitare să își stabilească misiunea proprie, strategia instituțională, structura, activitățile, organizarea și funcționarea proprie, gestionarea resurselor materiale și umane, cu respectarea strictă a legislației în vigoare.

The post Noua Constituție definește explicit autonomia universitară appeared first on Edu-News.ro.

Reguli noi la programele de master in anul universitar 2013-2014

Posted: 13 Jun 2013 07:53 PM PDT


reguli-noi-master

Se anunță reguli noi la programele de master în anul universitar 2013-2014.

Potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern, numărul maxim al studenților care pot fi școlarizați pentru fiecare domeniu, va fi stabilit în urma evaluării externe făcute de ARACIS sau de o altă agenție de asigurare a calității, din țară sau străinătate. Aceasta trebuie să fie înregistrată în Registrul European pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior.

Totodată, începând cu anul universitar 2013-2014, domeniile de studii universitare de master acreditate se constituie, la propunerea senatelor universitare, din programele de studii universitare de master acreditate de ARACIS până la data de 30 iunie.

The post Reguli noi la programele de master în anul universitar 2013-2014 appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment