Thursday, June 13, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


BACALAUREAT 2013: Pana in 63% dintre candidati sunt utilizatori experimentati ai limbii romane

Posted: 13 Jun 2013 10:25 AM PDT

Pâna în 63 la suta dintre cei aproape 150.000 de candidati la bacalaureat înscrisi la proba orala de limba româna au obtinut certificatul de utilizator experimentat, sase fiind eliminati pentru tentative de frauda, potrivit raportului Centrului
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

LICENTA cu gust de NOTA 10. Cum arata lucrarile de absolvire INEDITE ale studentilor din Cluj

Posted: 13 Jun 2013 09:05 AM PDT

Pâinea în patru culori, eticheta inteligenta care se dizolva, brânza cu dulceata de ceapa sau elixirul tineretii.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Senator PDL: ISJ Mures a transmis DIPLOME BILINGVE, ILEGALE, pentru absolventii de liceu

Posted: 13 Jun 2013 08:51 AM PDT

Senatorul PDL Marius Pascan cere demisia sefului ISJ Mures, Ştefan Somesan, acuzând ca institutia a transmis diplome bilingve pentru absolventii de liceu, fara "legatura cu legislatia României", Somesan spunând ca actele respective sunt
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Rezultate BAC 2013. Cati candidati au trecut proba orala la Limba Romana.

Posted: 13 Jun 2013 07:31 AM PDT

Prima proba a examenului de Bacalaureat 2013 a inceput, luni, cu proba orala la limba romana, la care au participat 149.717 elevi, conform datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene si municipiul Bucuresti. Din totalul candidatilor inscrisi, 3.920 (2,62%) au absentat, iar sase elevi au fost eliminati din examen pentru tentative de frauda. Din totalul candidatilor evaluati (149.717), 16.675 (11,14%) au primit certificat de utilizator de nivel mediu, 35.010 (23,38%) au obtinut ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un nou SCANDAL etnic in Mures. Inspectoratul scolar judetean, acuzat ca a emis DIPLOME ...

Posted: 13 Jun 2013 05:58 AM PDT

Senatorul PDL, Marius Pascan, cere demisia sefului de la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Mures, Stefan Somesan, acuzand institutia a transmis diplome ilegale in limba maghiara pentru absolventii de liceu, informeaza Mediafax. Senatorul a precizat ca ISJ Mures a transmis diplome bilingve pentru absolventii de liceu, scrise in romana si maghiara, fara stema si fara tricolor, care au fost distribuite Liceului Tehnologic "Ion Vlasiu" din Targu Mures. Potrivit lui Pascan, documentele ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

MEN semneaza, vineri, 14 iunie, un protocol de colaborare cu Intel Corporation pentru dezvoltarea programelor digitale, in cadrul Congresului Educatiei 2013

Posted: 13 Jun 2013 05:45 AM PDT

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, secretarul de stat din Ministerul Societăţii Informaţionale, Sorin Vicol, şi Peter Gleissner, reprezentantul companiei Intel Corporation, vor semna, vineri, 14 iunie, un Protocol de colaborare.

ADMITERE FACULTATE 2013. Universitatea Babes-Bolyai pastreaza neschimbata modalitatea de admitere

Posted: 13 Jun 2013 05:39 AM PDT

Universitatea Babes-Bolyai Cluj pastreaza neschimbata modalitatea de admitere pentru sesiunea 2013-2014, respectiv o proba de examen si media obtinuta la examenul de bacalaureat, se arata într-un comunicat de presa. 
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ADMITERE FACULTATE 2013. Cea mai mare universitate din tara, VESTE ŞOC pentru elevi

Posted: 12 Jun 2013 11:50 PM PDT

Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca reintroduce examenul de admitere la toate facultatile dupa 13 ani, din toamna. Notele de la BAC nu vor fi luate în considerare. Rectorul Universitatii a facut anuntul ieri.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Se modifica admiterea la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj

Posted: 12 Jun 2013 07:19 PM PDT


ubb-cluj

Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca va reintroduce, din toamnă, testarea la admitere pentru absolvenții de liceu.

Astfel, media de la BAC nu va mai fi luată în considerare. Admiterea se va face printr-un test clasic, eseuri sau alte forme de verificare a cunoștințelor,a  anunțat rectorul Universității, Ioan Aurel Pop.

Acesta a explicat că intrarea la "universități de prestigiu" trebuie făcută pe baza unui mic efort pentru că "învățământul superior este altă treaptă de pregătire, care diferă de cea legată de liceu”.

Pop a spus că facultățile de matematică, fizică, chimie, biologie, cele din domeniul științelor exacte, au accepat cu mai mult entuziasm decât cele din domeniul uman sau al științelor sociale introducerea testării.

Universitatea “Babeș-Bolyai”, cea mai mare instituție de învățământ superior din România, a renunțat, în 2000, la admiterea pe bază de concurs.

The post Se modifică admiterea la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment