Monday, June 17, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Dezvoltarea parteneriatului dintre Romania si Franta in domeniul cercetarii, pe agenda ministrului delegat Mihnea Costoiu

Posted: 17 Jun 2013 01:38 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, efectuează în perioada 17-20 iunie, o vizită în Franţa, în vederea dezvoltării parteneriatului strategic în domeniul cercetării dintre cele două ţări.

BACALAUREAT 2013: Astazi incepe evaluarea competentelor digitale

Posted: 16 Jun 2013 10:58 PM PDT

BACALAUREAT 2013: Prima sesiune a bacalaureatului continua luni cu evaluarea competentelor digitale, proba care este prevazuta a se desfasura pâna pe 21 iunie, potrivit calendarului de desfasurare a examenului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2013: Astazi incepe evaluarea competentelor digitale.

Posted: 16 Jun 2013 08:51 PM PDT

Prima sesiune a bacalaureatului continua luni cu evaluarea competentelor digitale, proba care este prevazuta a se desfasura pana pe 21 iunie, potrivit calendarului de desfasurare a examenului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale. Pentru al patrulea an, in cadrul examenului de bacalaureat elevii vor da proba de competente digitale. Aceasta proba testeaza capacitatea elevilor de utilizarea a computerului si organizarea a fisierelor, precum si concepte de baza ale tehnologiei informatiei. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cifra de scolarizare a universitatilor va fi alocata in functie de numarul studentilor inmatriculati

Posted: 16 Jun 2013 07:57 PM PDT


cifra-de-scolarizare-universitati

Pentru anul viitor, 2013-2014, cifra de școlarizare a universităților va fi alocată în funcție de numărul studenților înmatriculați în anul academic în curs.

Anunțul a fost făcut de ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Mihnea Costoiu.

Guvernul a aprobat, la jumătatea lunii mai, cifrele de școlarizare pentru anul viitor, 2013-2014.

Astfel, granturile de studii pentru învățământul superior sunt de 62.400 pentru ciclul universitar de licență anul I, 35.600 pentru ciclul universitar de masterat, 4.000 pentru ciclurile universitare de rezidențiat și 3.000 pentru ciclul universitar de doctorat.

Pentru cetățenii străini, au fost alocate, cu finanțare totală sau parțială din bugetul Ministerului Educației, 4.550 de locuri în învățământul superior.

The post Cifra de școlarizare a universităților va fi alocată în funcție de numărul studenților înmatriculați appeared first on Edu-News.ro.

Liceenii arata de azi cat de bine stiu sa foloseasca computerul

Posted: 16 Jun 2013 07:48 PM PDT


competente-digitale-bac

Liceenii arată de azi cât de bine știu să folosească computerul.

Absolvenții de liceu intră de luni în a două săptămână din Bacalaureatul 2013 și urmează cinci zile de testare a competențelor digitale la nivel național.

Proba are două părți, una teoretică și alta practică, și durează 90 de minute.

Pentru partea teoretică vor primi FIȘA A, cu cerințe ce trebuie soluționate în 15 minute, cerințe ce țin de utilizarea computerului offline.

Apoi vor avea de rezolvat FIȘA B, cu cerințe ce necesită utilizarea internetului și ce trebuie rezolvate în 75 de minute.

La această probă, elevii nu vor primi note, ci un punctaj care indică un nivel de competență, punctajul maxim fiind de 100 de puncte, fără niciun punct din oficiu.

Astfel, există patru niveluri de competență:

0-25 de puncte: utilizator începător

26-50 de puncte: utilizator de nivel mediu

51-74 de puncte: utilizator avansat

75-100 de puncte: utilizator experimentat.

Candidații care au obținut deja certificate de competențe digitale recunoscute de Ministerul Educației, cum este ECDL, își pot echivala examenul și nu trebuie să mai dea această probă.

The post Liceenii arată de azi cât de bine știu să folosească computerul appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment