Friday, June 21, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Eugen Simion, Doctor Honoris Causa al Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu.

Posted: 21 Jun 2013 06:57 AM PDT

Academicianul Eugen Simion a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS) in cadrul unei ceremonii la care au participat peste doua sute de profesori, studenti, dar si scriitori si iubitori ai literaturii, transmite Mediafax. Academicianul Eugen Simion a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa al ULBS, in cadrul unei ceremonii organizate in Aula Magna a universitatii. "Este un moment spiritual. Nu reprezinta doar un prilej de omagiere ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ELEV PUS IN GENUNCHI de INVATATOARE: "I-am zis sa ia pufuleti si el a luat chipsuri"

Posted: 21 Jun 2013 05:50 AM PDT

O învatatoare din localitatea bistriteana Colibita este acuzata de mama unui copil de clasa întâi ca l-a pedepsit pe baiat tinându-l timp de doua ore în genunchi, pe holul scolii, cu mâinile sus, suparata ca acesta ar fi
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ADMITERE 2013: Mai multe locuri bugetate la Medicina

Posted: 21 Jun 2013 12:57 AM PDT

ADMITERE 2013: Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" organizeaza pe 24 iulie examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenta pentru 2013 - 2014, anul acesta fiind alocate de la buget mai multe locuri, si anume 900, fata de 800
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Vizita ministrului Mihnea Costoiu in Franta consolideaza parteneriatul romano-francez in domeniul cercetarii si invatamantului superior

Posted: 21 Jun 2013 12:14 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a efectuat, în perioada 17-20 iunie, o vizită de lucru în Franţa. Principalele obiective ale deplasării au fost dezvoltarea de proiecte de cercetare şi consolidarea parteneriatului strategic dintre cele două ţări. Demnitarul român a fost însoţit de secretarul de stat Tudor Prisecaru, directorul general al Institutului Naţional pentru Fizică şi Inginerie Nucleară ͈Horia Hulubei", Victor Nicolae Zamfir şi rectorii unora dintre cele mai importante universităţi din România.

Plagiatul te-ar putea trimite la inchisoare

Posted: 20 Jun 2013 08:04 PM PDT


plagiat

Cei care plagiază ar putea ajunge direct în închisoare. O inițiativă în acest sens vine din partea senatorului independent Valeriu Todirașcu.

Plagiatorii ar putea rămâne în spatele gratiilor până la 12 ani și ar fi sancționați cu retragerea titlului obținut în mod fraudulos.

“Furtul intelectual se exersează, din păcate, încă din școala primară când copiii prezintă, la școală, referate realizate prin metoda copy-paste de pe internet”, spune Valeriu Todirașcu.

Parlamentarul vrea ca obținerea unei diplome sau a unui titlu prin prezentarea ca originală a unei lucrări, fără a face trimitere la sursele originale să fie sancționată de codul penal. 

Cel mai mare scandal de plagiat în care a fost implicat un politician îl are în prim-plan pe Victor Ponta.  De atunci, s-au dat mai multe verdicte. Comisia de Etică a Universității București stabilise că Ponta plagiase o treime din teza de doctorat, însă în martie 2013 Ministerul Educației a decis că Ponta nu a plagiat.

Inițiativa ce pedepsește plagiatul a fost depusă de senatorul Valeriu Todirașcu la Senat, în calitate de prim for sesizat.

The post Plagiatul te-ar putea trimite la închisoare appeared first on Edu-News.ro.

Elevii intra in vacanta de vara.

Posted: 20 Jun 2013 07:50 PM PDT

Elevii din invatamantul preuniversitar si prescolarii intra, de vineri, in vacanta de vara, potrivit calendarului anului scolar 2012-2013 aprobat de Ministerul Educatiei Nationale, scrie Agerpres. Vacanta de vara se va incheia pe 15 septembrie, urmand ca pe data de 16 septembrie sa inceapa anul scolar 2013-2014. Elevii de clasa a VIII-a au intrat in vacanta cu o saptamana mai devreme, urmand sa sustina probele evaluarii nationale. Prima proba a evaluarii nationale - cea la limba romana - va ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

O comuna din Cluj isi face universitate cu 10 milioane de euro

Posted: 20 Jun 2013 07:40 PM PDT


universitate-floresti-cluj

Comuna Florești din județul Cluj va fi prima comună din țară care va avea universitate.

O asociație creștină vrea să investească peste 10 milioane de euro într-o universitate cu săli de curs moderne, campus și teren de sport, care se va întinde pe 10 hectare.

Universitatea va avea facultăți de management, economie, juridic, asistență socială și inginerie.  Peste 1.500 de studenți sunt așteptați să studieze la Universitatea din Florești, în fiecare an.

Insituția de învățământ este investiție privată, iar contractul va aduce bani mulți la bugetul primăriei Florești. Aproximativ 800.000 de lei se vor încasa, în fiecare an, numai din drepturile de concesiune.

Universitatea din Florești ar urma să-și primească studenții începând din 2015.

Singurul lucru care lipsește localității este un liceu. După ce termină gimnaziul, elevii sunt nevoiți să meargă la Cluj-Napoca la școală. Primarul comunei spune însă că va obține fonduri europene pentru a construi și un liceu.

Între timp, unii absolvenți de liceu spun că ar merge să studieze la țară, alții însă nici nu vor să audă de așa ceva.

Tu ai merge să studiezi la țară?

The post O comună din Cluj își face universitate cu 10 milioane de euro appeared first on Edu-News.ro.

Din toamna se va modifica legea prin care se deconteaza naveta elevilor

Posted: 20 Jun 2013 07:12 PM PDT


decontare-transport-elevi

Din toamnă se va modifica legea prin care se decontează naveta elevilor, a anunțat Ministrul Educației, Remus Pricopie.

Decizia a fost luată după ce s-a constatat că pe același număr de kilometri unii transportatori au tarife de 12 ori mai mari decât alții.

Practic nu există o plafonare a tarifelor practicate de transportatori pentru naveta elevilor, iar din punct de vedere legal ministerul este obligat să deconteze aceste tarife. Instituția plătește în total 180 milioane lei pentru transportul elevilor.

Remus Pricopie a mai spus că, începând din toamnă, legea va fi modificată, astfel încât deconturile pentru naveta elevilor să se facă în baza unei metodologii aprobate prin Hotărâre de Guvern.

Vă reamintim, în mai, elevii din mai multe județe au făcut grevă japoneză, reclamând că nu le-au fost decontați banii de navetă.

În 30 mai, Ministerul Educației a anunțat că 50 milioane de lei au fost deblocați pentru plata sumelor restante la decontarea transportului elevilor. O primă tranșă de 30 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport al elevilor fusese deblocată anterior.

The post Din toamnă se va modifica legea prin care se decontează naveta elevilor appeared first on Edu-News.ro.

PLAGIATORII ar putea fi trimisi la inchisoare

Posted: 20 Jun 2013 01:48 PM PDT

Plagiatul ar putea sa-i trimita pe cei care copiaza direct în închisoare. O initiativa în acest sens vine din partea unui senator independent. Daca va fi votata de parlamentari, prevederea ar veni în completarea Codului Penal.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment