Thursday, June 20, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Nevazatoare, absolventa a doua facultati ca sefa de promotie

Posted: 20 Jun 2013 05:16 AM PDT

Este nevazatoare, are 22 de ani si a absolvit anul acesta Facultatea de Litere si Ştiinte ale Comunicarii, specializarea româna – italiana, cu nota zece, si specializarea engleza - româna, cu nota 9,86, ca sefa de promotie, în cadrul
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: Se va modifica legea prin care se deconteaza naveta elevilor.

Posted: 20 Jun 2013 03:46 AM PDT

Ministrul Educatiei spune ca din toamna se va modifica legea prin care se deconteaza naveta elevilor, masura fiind luata dupa ce s-a constatat ca pe acelasi numar de kilometri unii transportatori au tarife de 12 ori mai mari decat altii, MEN platind in total 180 milioane lei pentru naveta elevilor, potrivit Mediafax. Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, joi, ca ministerul are "probleme" in ceea ce priveste transportul elevilor care fac naveta, in sensul in care la o analiza privind ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2013. Cum arata SUBIECTELE la proba orala de LIMBA STRAINA.

Posted: 19 Jun 2013 11:31 PM PDT

BACALAUREAT 2013. Peste 187.000 de absolventi de liceu s-au inscris pentru a sustine prima sesiune a examenului de Bacalaureat, informeaza rtv.net. Dupa ce au trecut de probele orale de limba romana, limba materna si competente digitale, elevii vor fi evaluati, intre 25 si 28 iunie, la proba de competente lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.Aceasta proba are statut de proba obligatorie in cadrul examenului de bacalaureat, pentru elevii de la toate filierele si profilurile. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Din ce tari ne vin studenti straini?

Posted: 19 Jun 2013 07:50 PM PDT


studenti-straini

Peste 7.600 de studenți străini învață în România, a anunțat Inspectoratul General pentru Imigrări.

Cei mai mulți, respectiv 595, sunt din Republica Moldova. În timp ce 282 sunt din Turcia, 225 provin din Israel, 112 sunt tunisieni, iar 81 albanezi.

Cele mai căutate specializări de către studenții străini sunt medicina, inginerie și științele economice.

Cele mai căutate instituții de învățământ superior sunt  Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București, UMF "Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca, UMF Timișoara, Politehnica București, ASE București și Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Inspectoratul General pentru Imigrări, a organizat recent o reuniune de lucru cu reprezentanți ai principalelor universități din București și Ministerului Educației.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate subiecte privind cooperarea între instituțiile implicate în gestionarea problematicii de migrație pentru prevenirea imigrării ilegale a străinilor, rolul pe care îl au universitățile în formarea specialiștilor, respectarea drepturilor și obligațiilor cetățenilor străini, stabilirea criteriilor de selecție în funcție de specificul și nevoile fiecărei universități.

The post Din ce țări ne vin studenți străini? appeared first on Edu-News.ro.

Inspectoratele scolare trebuie sa ia masuri anticanicula la BAC

Posted: 19 Jun 2013 07:21 PM PDT


masuri-anticanicula-la-bac

Inspectoratele școlare vor trebui să ia mai multe măsuri anticaniculă la BAC, a anunțat Florian Ionel Lixandru, oficial din Ministerul Educației.

Mai exact, în centrele de examen și de evaluare trebuie menținut un sistem de ventilare corespunzător. De asemenea, trebuie să se asigure apa potabilă pentru candidați și membrii comisiilor pe toată durata desfășurării probelor de examen.

Candidații la examenul de Bacalaureat susțin între 17 și 21 iunie proba de evaluare a competențelor digitale.

Proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională se va desfășura între 25 și 28 iunie.

Pe 1 iulie vor începe probele scrise cu limba și literatura română, care va fi urmată pe 2 iulie de proba la limba maternă și pe 3 iulie de proba obligatorie a profilului.

Proba scrisă la alegere a profilului și specializării se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afișate pe 8 iulie, până la ora 12,00.

The post Inspectoratele școlare trebuie sa ia măsuri anticaniculă la BAC appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment