Monday, June 3, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ziua Invatatorului si Ziua Mondiala a Educatiei, marcate distinct in structura anului scolar 2013/2014

Posted: 03 Jun 2013 09:55 AM PDT

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi cei doi lideri ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar, Simion Hăncescu (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ), respectiv Marius Nistor (Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret"), au convenit în cadrul şedinţei Comisiei Paritare din MEN, ca activităţile de Ziua Învăţătorului să se desfăşoare conform planificărilor existente la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar.

ADMITERE LICEU 2013. Brosura cu oferta liceelor bucurestene lansata de ISMB online

Posted: 03 Jun 2013 09:45 AM PDT

Brosura "Admiterea în liceu", cu oferta locurilor în liceele bucurestene pentru sesiunea din 2013, media ultimului admis în sesiunea precedenta, dar si date despre înscriere si repartitia computerizata, a fost lansata online, pe site-ul
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Remus Pricopie s-a intalnit cu o delegatie a Forumului National al Copiilor

Posted: 03 Jun 2013 08:57 AM PDT

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, s-a întâlnit astăzi, 3 iunie, cu o delegaţie a participanţilor la a XII-a ediţie a Forumului Naţional al Copiilor - „Copiii fără etichete - o iniţiativă în vederea eliminării violenţei verbale şi emoţionale la adresa copiilor", eveniment organizat în perioada 31 mai - 4 iunie 2013, de Organizaţia Salvaţi Copiii.

ADMITERE LICEU 2013. Care este oferta liceelor bucurestene.

Posted: 03 Jun 2013 06:22 AM PDT

Brosura "Admiterea in liceu", cu oferta locurilor in liceele bucurestene pentru sesiunea din 2013, media ultimului admis in sesiunea precedenta, dar si date despre inscriere si repartitia computerizata, a fost lansata online, pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), potrivit Mediafax. Brosura ISMB "Admiterea in liceu in anul scolar 2013 - 2014" cuprinde informatii despre reteua scolara, media ultimului admis la fiecare specializare, numarul de locuri si de clase, dar ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ADMITERE FACULTATE 2013. Incep inscrierile la Academia de Politie. Care sunt conditiile de recrutare

Posted: 03 Jun 2013 04:45 AM PDT

Începând de astazi, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, prin biroul Resurse Umane, si Serviciile Teritoriale ale Politiei de Frontiera Botosani, Vaslui, Galati – prin compartimentele Pregatire Continua fac înscrieri pentru
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BAC SPECIAL 2013. E singurul olimpic din Arad, dar nu a promovat examenul de bacalaureat

Posted: 03 Jun 2013 03:55 AM PDT

BAC SPECIAL 2013. Examenul national de Bacalaureat a început cu stângul pentru candidatii din judetul Arad. Primul candidat care a sustinut examenul este olimpic international, însa asta nu l-a ajutat prea mult în probele sustinute în tara.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Confuzie absurda un liceu din Capitala: hainele de ceremonie, inscriptionate cu numele liderului PDL

Posted: 02 Jun 2013 11:23 PM PDT

Numele politicianul Vasile Blaga a luat locul poetului Lucian Blaga pe esarfele absolventilor. A fost, bineinteles, o greseala din partea firmei care a realizat materialele.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Guvernul promite burse pentru a tine olimpicii in tara

Posted: 02 Jun 2013 07:30 PM PDT


victor-ponta

Guvernul promite burse pentru a ține olimpicii în țară.

Tinerii care se hotărăsc să rămână în România ar urma să primească, din toamnă, burse de cercetare de 15.000 de euro, pentru doi ani.

Pentru 2013, vor fi disponibile 50 de astfel de granturi. Sumele pentru burse vor fi asigurate din Fondul de cercetare.

Primul beneficiar al acestui grant va fi Ionuț Budișteanu, câștigătorul celui mai important concurs de inginerie și știință din lume, pentru elevii de liceu. Elevul de 19 ani din Vâlcea a fost premiat pentru că a inventat o mașină care se conduce singură.

De altfel, premierul Victor Ponta a propus ca programul de acordare a celor 50 de burse speciale pentru olimpicii țării să poarte numele lui Ionuț Budișteanu.

În afara acestor sume vor exista separat și sume de bani destinate participării la conferințe sau competiții internaționale.

The post Guvernul promite burse pentru a ține olimpicii în țară appeared first on Edu-News.ro.

De azi incep inscrierile la gradinite

Posted: 02 Jun 2013 06:54 PM PDT


inscrieri-gradinita

Pe 3 iunie se vada startul înscrierii la grădinițe.

Până pe 21 iunie, părinții își pot înscrie copii la grădinițe, urmând ca pe 25 iunie să se afișeze locurile rămase libere.

În cazurile în care sunt mai mulți copii pe un loc, vor fi aplicate criteriile de departajare stabilite de minister. Mai exact, apropierea de domiciliul copilului, existența unui frate înscris în aceeași unitate sau existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului.

Părinții sunt așteptați să-și înscrie copii la grădiniță de luni până vineri, între orele 08:00-18:00.

The post De azi încep înscrierile la grădinițe appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment