Wednesday, June 5, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


BACALAUREAT 2013. ASCULTA IMNUL elevilor care sustin anul acesta examenul

Posted: 05 Jun 2013 06:04 AM PDT

BACALAUREAT 2013. Mai este putin pâna la examenul de bacalaureat, iar elevii au compus deja imnul pentru anul acesta.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Matematicianul roman care a demonstrat o problema ramasa nerezolvata de mai bine de o suta de ani

Posted: 05 Jun 2013 05:38 AM PDT

Preda Mihailescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Babes-Bolyai, prima distinctie de acest fel decernata de facultatea de matematica.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Adrian Nastase, dat afara de la Universitatea Bucuresti: "Un condamnat definitiv nu ...

Posted: 05 Jun 2013 05:15 AM PDT

Universitatea Bucuresti a reziliat contractul profesorului universitar Adrian Nastase pentru ca acesta a fost condamnat definitiv pentru coruptie, noteaza Gandul. "Conform legislatiei muncii din Romania, contractul de munca al unei persoane inceteaza atunci cand aceasta este arestata preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile sau cand sufera o condamnare printr-o sentinta definitiva si irevocabila', motiveaza Universitatea Bucuresti. Adrian Nastase a activat ca profesor in cadrul ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ZIUA INVATATORULUI. Ponta spune ca va indrepta "lucrurile gresite, adoptate din prea multa graba"

Posted: 05 Jun 2013 03:10 AM PDT

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, transmite, în numele primului ministru, Victor Ponta, al sau si al guvernului din care face parte, cele mai bune gânduri învatatorilor si întregului corp didactic, cu ocazia Zilei
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ce drepturi au studentii in sesiune?

Posted: 04 Jun 2013 07:53 PM PDT


    Statutul Studentului, prima inițiativă legislativă care aparține 100% studenților, adoptat de Ministerul Educației la propunerea ANOSR, garantează studenților și în sesiune o serie de drepturi de care aceștia pot beneficia! 

Statutul-Studentului

    Profesorii nu pot sa dea examen după bunul plac ci sunt obligați să își respecte promisiunile de la începutul anului! În acest sens, Statutul Studentului spune că studenții au dreptul de a fi informați  cu privire la programă și la modalitățile de evaluare încă de la începutul semestrului, iar orice modificare a acestora se poate face doar cu acordul studenților. Profesorii sunt de asemenea obligați să publice și să respecte baremul de notare.

    Studenții care au o dizabilitate certificată medical pot beneficia de o modalitate de evaluare separată, adaptată nevoilor lor, cu respectarea cerințelor cursului.

   Dacă un student consideră că a fost nedreptățit, are dreptul la contestație. Mai mult, profesorul care a evaluat inițial lucrarea nu poate face parte din comisia de contestație! Astfel, devine mult mai greu ca subiectivitatea evaluatorului să afecteze nota finală!

    Atunci când realizează studii și articole de specialitate, studenții beneficiază de drepturi de proprietate intelectuală. Cu alte cuvinte, profesorii nu își mai pot asuma rezultatele muncii studenților fără recunoașterea adecvată a acestora!

    Studenții mai trebuie să știe că au dreptul de a accesa toate regulamentele universității, de a primi răspuns scris la cereri și de a face sesizări atunci când constată nereguli.

   Cei care constată încălcări ale prevederilor menționate sunt încurajați să le documenteze și să le trimită și către platforma student.romaniacurata.ro, portalul studențesc anticorupție lansat de Alianța Natională a Organizațiilor Studențești din România în parteneriat cu Societatea Academică din România!

    Statutul Studentului este denumit oficial Codul Drepturilor și Obligațiilor Studentului și a fost adoptat prin Ordin de Ministru în 30 Martie 2012. Acesta are caracter obligatoriu pentru toate universitățile din România.

The post Ce drepturi au studenții în sesiune? appeared first on Edu-News.ro.

Romania risca sa piarda un miliard de euro din fondurile POSDRU pentru educatie

Posted: 04 Jun 2013 12:33 PM PDT


remus-pricopie

România riscă să piardă un miliard de euro din fondurile POSDRU pentru educație .

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Remus Pricopie, la conferința "Formarea profesională în industria mobilei: probleme și soluții". Motivul e legat de implementarea ineficientă spune Pricopie.

În primul trimestru din 2013, valoarea plăților efectuate în proiectele POSDRU pe educație au crescut cu peste 40% comparativ cu cifrele înregistrate în perioada 2009-2012.

Însă, rata de absorbție a fondurilor alocate României prin acest program abia a ajuns la aproape 13%, la finele lunii martie. Asta în condițiile în care în 2014  începe noua perioadă de programare.

The post România riscă să piardă un miliard de euro din fondurile POSDRU pentru educație appeared first on Edu-News.ro.

Scolile care raman fara bani de salarii ar putea fi ajutate de cele cu dare de mana

Posted: 04 Jun 2013 12:24 PM PDT


scolile-sarace

Școlile care rămân fără bani de salarii ar putea fi ajutate de cele cu dare de mână. 

Măsura este prevăzută într-un proiect de Hotărâre de Guvern lansat marți în dezbatere publică de Ministerul Educației.

Redistribuirea sumelor între școli care fac parte din același județ sau sector ar urma să fie aprobată de consiliul local, la propunerea primarului, cu avizul inspectoratului școlar

Școlile sărace vor primi banii  numai după verificarea de către inspectoratul școlar a modului de angajare și utilizare a sumelor alocate pentru finanțarea de bază.

Mai exact, pe baza costurilor standard per elev sau preșcolar, și după verificarea corelării numărului de personal cu numărul de elevi, implicit de preșcolari.

The post Școlile care rămân fără bani de salarii ar putea fi ajutate de cele cu dare de mână appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment