Friday, June 7, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Topul facultatilor INUTILE, cu cerere ZERO in piata muncii.

Posted: 07 Jun 2013 07:23 AM PDT

Nicio facultate nu este inutila in principiu, mai ales daca ai o vocatie reala in domeniul respectiv. Totusi, un numar exagerat de mare de tineri continua sa se indrepte catre profesii cu cerere zero sau aproape zero pe piata reala a fortei de munca. Topul facultatilor care trimit direct in somaj un numar foarte mare de absolventi este condus de specializarile umaniste, Litere, Filosofie, Sociologie, Stiinte politice, urmate de Jurnalism, Administratie publica si chiar Stiinte economice, ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2013: Cele mai tari PERLE ale olimpicilor.

Posted: 07 Jun 2013 07:15 AM PDT

Peste 200 de olimpici au participat la Bacalaureat 2013, in sesiunea speciala organizata de Ministerul Educatiei la finalul lunii mai. Profesorii corectori au spus ca o parte dintre lucrarile olimpicilor au fost bune si foarte bune, insa, printre lucrarile bune au fost si unele din care reiesea ca elevii nu s-au pregatit suficient pentru examen. Ca in fiecare an, au existat si "perlele" la proba de limba romana a examenului de bacalaureat, sesiunea speciala, care le-au strarnit rasul ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Masuri extreme impotriva VIOLENTEI IN ŞCOLI: deputatii cer PAZA ARMATA

Posted: 07 Jun 2013 12:23 AM PDT

Speriati de statistici, care arata o crestere alarmanta a violentei în scoli, deputatii vor sa introduca paza militara. Acestia propun ca jandarmii sa ia locul "batrâneilor" de la firmele private de paza pentru a descuraja fenomenul infractional.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

CUM SA IEI BAC-UL: Trei studenti ofera ponturi pentru examen

Posted: 06 Jun 2013 11:50 PM PDT

Trei studenti de anul întâi de la Facultatea de Economie si Administratea Afacerilor din Timisoara au avut o idee inedita. Au chemat elevi de clasa a XII-a pentru a le "vinde" ponturi despre cum sa ia Bac-ul fara emotii.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Tineretului si Sportului pune la bataie locuri gratuite in taberele studentesti

Posted: 06 Jun 2013 07:53 PM PDT


tabere-studentesti

Începe lupta pentru un loc în taberele studențești!

În total, aproximativ 6.000 de tineri vor pleca gratuit, vara acesta, la mare sau la munte, timp de cinci zile, pe locurile puse la bătaie de Ministerul Tineretului și Sportului.

Taberele studențești includ cazare și masă. Două categorii de studenți se pot bucura de aceste tabere: cazurile sociale și tinerii cu medii foarte mari.

Condiția este să fie integraliști. De asemenea, nu trebuie decât să completeze o cerere, la secretariatul facultății, urmând să-și aleagă unde doresc să plece.

Aproxiamativ70% din locuri sunt la mare, în stațiuni precum Costinești sau Vama Veche, iar 30% la munte.

Potrivit unui raport recent publicat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), 80% din studenții plecați în tabără în 2012, se declară mulțumiți de condiții și spun că nu ar schimba acest privilegiu cu o bursă de studii.

Deși metodologia de organizare a taberelor nu a fost încă publicată, reprezentanții ANOSR estimează că studenții vor putea depune cererile în intervalul 18-24 iunie.

The post Ministerul Tineretului și Sportului pune la bătaie locuri gratuite în taberele studențești appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment