Monday, September 16, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministerul Educatiei, ANUNT IMPORTANT pentru toti profesorii din Romania: "Se pot INSCRIE ONLINE"

Posted: 16 Sep 2013 09:51 AM PDT

Cadrele didactice interesate sa faca parte din echipele care elaboreaza subiectele pentru toate examenele nationale din anul scolar 2013-2014 se pot înscrie online, începând de luni, informeaza Ministerul Educatiei Nationale (MEN).
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

La aceasta ŞCOALA elevii NU DAU EXAMENE, nu exista programa si sunt invatati sa fie NEASCULTATORI

Posted: 16 Sep 2013 08:05 AM PDT

Luni a fost prima zi de scoala. Pentru elevi a fost si cea mai emotionanta zi din an. Însa, exista si scoli mai putin obisnuite, unde profesorii nu le dau mari batai de cap tinerilor. Iata câteva dintre acestea.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Palmares istoric pentru lotul olimpic de astronomie: 7 medalii (doua de aur, doua de argint si trei de bronz) la olimpiada internationala de profil

Posted: 16 Sep 2013 07:18 AM PDT

Lotul olimpic al României a obţinut cele mai bune rezultate din istoria participărilor la Olimpiada Internaţională de Astronomie: şapte medalii (două medalii de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz) şi locul 3 în ierarhia neoficială pe naţiuni.

Palmares istoric pentru Romania la Olimpiada Internationala de Astronomie.

Posted: 16 Sep 2013 04:28 AM PDT

Elevii romani au obtinut, la editia de anul acesta a Olimpiadei Internationale de Astronomie, sapte medalii - doua de aur, doua de argint si trei de bronz -, acesta fiind cel mai bun palmares in istoria tuturor participarilor la competitie, informeaza Ministerul Educatiei. Medaliile de aur au fost cucerite de Paul Andrei Draghis si Tudor Suciu, ambii elevi in clasa a XII-a la Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare. Draghis a fost laureat cu aur si la editia precedenta a ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Organizatiile pentru drepturile elevilor cer 6% din PIB pentru educatie.

Posted: 16 Sep 2013 03:50 AM PDT

Organizatiile care lupta pentru drepturile elevilor si studentilor cer Guvernului acordarea a 6% din PIB pentru educatie, se arata intr-un comunicat al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) si Consiliului National al Elevilor (CNE). Astfel, bugetul alocat pentru educatie anul acesta este de doar 3,6% din PIB, conform Raportului Bugetului 2013, in conditiile in care Legea Educatiei Nationale prevede ca bugetul ar trebui sa fie 6% din PIB, sustin cele doua ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: Cand cadrul didactic impune materiale auxiliare este frauda si evaziune fiscala.

Posted: 16 Sep 2013 02:14 AM PDT

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, afirma ca in invatamant nu exista doar frauda de la examen si ca frauda si evaziune fiscala este si atunci cand cadrele didactice impun anumite materiale auxiliare, el spunand ca e "inadmisibil" sa se ceara fondul clasei, acesta fiind optiunea fiecarui parinte, transmite Mediafax. Prezent, luni, la Ploiesti, unde a participat la deschiderea anului scolar la un colegiu din oras, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a afirmat, intrebat fiind ce mesaj are ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Mihnea Costoiu participa la deschiderea anului scolar 2013 - 2014

Posted: 16 Sep 2013 02:04 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a făcut parte din delegaţia guvernamentală condusă de premierul Victor Ponta, care a participat luni, 16 septembrie, la ceremoniile de deschidere a anului şcolar organizate la Şcoala Generală nr. 8 şi la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu.

Absolventa de liceu cu 10 la Bacalaureat, premiata de Pricopie.

Posted: 15 Sep 2013 09:51 PM PDT

O tanara din judetul Olt, proaspata studenta si educatoare in Bucuresti, a fost premiata de ministrul Educatiei pentru ca a reusit sa obtina media 10 la examenul de Bacalaureat, arata ministerul intr-un comunicat remis redactiei. Citeste si Elevii romani au obtinut aur si argint la Olimpiada Balcanica de Informatica Ana-Maria Serban este din comuna Mihaesti, judetul Olt, si a a absolvit liceul "Nicolae Titulescu" din Slatina ca sefa de promotie, cu media 9,97. In sesiunea din iunie a ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Prima zi de scoala: Ce le transmite Traian Basescu elevilor.

Posted: 15 Sep 2013 08:57 PM PDT

Presedintele Traian Basescu a aratat, la deschiderea anului scolar, ca nu se poate discuta despre democratie fara o educatie de calitate si ca invatamantul romanesc trebuie sa mearga pe linia strategiei Europa 2020, conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis redactiei. "Educatia nationala trebuie sa se inscrie in orizontul obiectivelor Europa 2020: sa fie centrata pe criteriul competitivitatii si al relevantei pe piata muncii, sa promoveze echitatea si coeziunea sociala, sa ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii se pregatesc sa paseasca in noul an scolar. Vezi care sunt noutatile care ii asteapta pe elevi

Posted: 15 Sep 2013 02:30 PM PDT


noul-an-scolar

Elevii se pregătesc să pășească în noul an școlar. 

Aproximativ 3,2 milioane de elevi încep astăzi cursurile noului an școlar 2013 – 2014.

Elevii din clasele primare vor învăța după programe noi și au fost introduse discipline opționale inedite: Educație civică, Educație financiară, Filosofia pentru copii.

La clasa întâi, copiii primesc manualele noi, de Română, Matematică și Cunoașterea mediului, dar trebuie să îl cumpere pe cel de Religie, iar de la clasa a II-a vin manuale de la generațiile anterioare.

Se schimbă regulile după care vor fi admiși elevii la liceu. Repartizarea se va face tot computerizat, în baza mediilor din gimnaziu și de la Evaluarea națională. Însă, ponderea acestora a fost modificată. Astfel, la  admiterea din 2014, media din gimnaziu va conta doar 25%, iar restul de 75% va fi media de la Evaluarea națională.

Reguli noi sunt și pentru absolvenții de clasa a VIII-a care împlinesc 18 ani. Aceștia se pot înscrie doar la învățământul seral sau la cel cu frecvență redusă. Pentru aceștia, admiterea la liceu pentru anul școlar 2014 – 2015 se face între 15 iulie și 25 iulie 2014.

The post Elevii se pregătesc să pășească în noul an școlar. Vezi care sunt noutățile care îi așteaptă pe elevi appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment