Tuesday, September 17, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Pricopie: Digitalizam intreaga clasa! Noul regulament va permite elevilor sa aduca tablete

Posted: 17 Sep 2013 06:56 AM PDT

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, marti, ca noul regulament scolar, care este "aproape gata" si urmeaza sa fie pus în dezbatere publica, va permite elevilor sa aduca si sa foloseasca la clasa tablete.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Remus Pricopie si ministrul delegat Mihnea Costoiu au inaugurat prima clasa digitala, realizata de Samsung Electronics Romania, la liceul „Nicolae Kretzulescu” din Bucuresti

Posted: 17 Sep 2013 05:56 AM PDT

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, împreună cu preşedintele Samsung Electronics România, Young Lak Jung, au inaugurat, luni, 17 septembrie, prima clasă Smart Classroom din Bucureşti, de la Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu".

CE SALARII URIAŞE au rectorii universitatilor din Romania. TOP 25

Posted: 17 Sep 2013 01:33 AM PDT

Mai sunt cateva zile pana la inceperea noului an universitar, iar facultatile din Romania continua sa fie comparabile cu cele din lumea a treia. In schimb, cei care le conduc destinele, rectorii, castiga tot mai multi bani! Zeci de mii de lei pe luna!
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Profesorii sunt invitati sa participe la elaborarea subiectelor pentru examenele nationale

Posted: 16 Sep 2013 02:14 PM PDT


subiecte-examene-nationale

Profesorii sunt invitați să participe la elaborarea subiectelor pentru examenele naționale din anul școlar 2013-2014.

Apelul a fost făcut de Centrul Național de Evaluare și Examinare.

Cadrele didactice se pot înscrie online pe site-ul Centrului, până pe  29 septembrie.

Pentru a fi selectați, candidații trebuie să fi desfășurat, în ultimii trei ani școlari, activități de predare-învățare-evaluare, corespunzătoare ciclului de învățământ pentru care candidează, să aibă abilități practice de operare pe calculator și experiență în activități de evaluare educațională, altele decât cele de evaluare curentă la clasă.

În acest an școlar, se vor desfășura Evaluarea Națională la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, aVIII-a, Examenul Național de Bacalaureat, Examenul național de acordare a definitivării în învățământ și Concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate în unitățile de învățământ preuniversitar.

The post Profesorii sunt invitați să participe la elaborarea subiectelor pentru examenele naționale appeared first on Edu-News.ro.

Palmares istoric pentru Romania la Olimpiada Internationala de Astronomie: Sapte medalii, doua de aur

Posted: 16 Sep 2013 01:32 PM PDT


olimpiada-internationala-de-astronomieLotul olimpic de Astronomie al României a obținut cele mai bune rezultate din istoria participărilor la Olimpiada Internațională de Astronomie.

Mai exact, două medalii de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz.

Cele șapte medalii obținute au asigurat României locul 3 în ierarhia neoficială pe națiuni.

Medaliile de aur au fost cucerite de Paul Andrei Draghiș și Tudor Suciu. Ambii sunt elevi în clasa a XII-a la Colegiul Național „Vasile Lucaciu" din Baia Mare.

Cele două medalii de argint au fost luate de Mălina Roșca, absolventă a clasei a VIII-a la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu" din Alba Iulia și Andrei Cătălin Răduc, elev în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

Medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor: Maria Cristiana Dedu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Petru Rareș" din Piatra-Neamț, respectiv Denis Turcu și Sebastian Trifa, ambii elevi în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

Olimpiada Internațională de Astronomie s-a desfășurat între 6 și 14 septembrie în capitala Lituaniei, Vilnius și a reunit peste 160 de concurenți din 20 de țări.

The post Palmares istoric pentru România la Olimpiada Internațională de Astronomie: Șapte medalii, două de aur appeared first on Edu-News.ro.

TOP cele mai bune universitati din lume. Pe ce loc se afla Romania

Posted: 16 Sep 2013 12:52 PM PDT

QS World University Rankings a facut topul celor mai bune universitati din lume din 2013, luând în considerare peste 2000 de scoli si evaluând mai mult de 700 pentru a face clasamentul, în functie de regiune, reputatie, cercetare si domeniul de studiu.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Remus Pricopie va participa, marti, 17 septembrie, la lansarea laboratorului Smart Classroom, de la Scoala Superioara Comerciala „Nicolae Kretzulescu”, realizata in parteneriat cu Samsung Electronics

Posted: 16 Sep 2013 12:05 PM PDT

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, va participa, marți, 17 septembrie, de la ora 11.00, la inaugurarea primei săli de clasă Smart Classroom, la Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu" din București (Bd. Hristo Botev, nr. 17, sector 3).

No comments:

Post a Comment