Wednesday, September 18, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Constanta: Fostul rector de la "Ovidius", arestat pentru mita, nu mai are contract ...

Posted: 18 Sep 2013 05:55 AM PDT

Fostul rector al Universitatii Ovidius din Constanta, Danut Tiberius Epure, nu mai este cadru didactic al institutiei de invatamant, dupa ce Senatul Universitatii a validat decizia privind desfacerea contractului sau de munca, relateaza Mediafax. Potrivit unui comunicat de miercuri al Universitatii Ovidius, Senatul Universitati, intrunit in sedinta extraordinara, a validat cu 37 voturi "pentru" si 11 abtineri decizia Consiliului de Administratie privind desfacerea contractului de munca al ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Dupa PLAGIAT, inca o LOVITURA pentru cercetarea stiintifica din Romania. GOOFY, citat in articole

Posted: 18 Sep 2013 01:19 AM PDT

Doi profesori de la Universitatea din Belgrad au trimis in mod voit la revista romaneasca Metalurgia International, spre publicare, un articol stiintific in totalitate fals, pentru a atrage atentia asupra calitatii slabe a articolelor publicate de o parte a cercetatorilor sarbi, in reviste de
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Noul regulament scolar va permite elevilor sa aduca tablete la clasa

Posted: 17 Sep 2013 01:48 PM PDT


tablete-la-clasa

Noul regulament școlar va permite elevilor să aducă tablete la clasă.

Anunțul a fost făcut chiar de Ministrul Educației, Remus Pricopie.

Acesta a menționat și “ordinea corectă” a etapelor de digitalizare. Primul pas este reprezentat de conectarea la internet a școlilor. Urmează dezvoltarea unor programe de “software educațional”, respectiv manualele digitale, iar apoi, de pregătirea necesară care trebuie asigurată cadrelor didactice.

Potrivit lui Remus Pricopie, suma necesară pentru investiții în echipamente este estimată la peste o sută de milioane de euro.

Pe de altă parte, Ministrul Educației a inaugurat ieri la Liceul „Nicolae Kretzulescu" din București, prima clasă digitală din țară (Smart Classroom).

Laboratorul de informatică de aici a fost recondiționat complet și dotat cu mobilier și echipamente performante. Mai exact,  cu 31 de tablete Galaxy Note și tot atâtea tastaturi, 21 de laptopuri, un Smart TV și un eBoard 65.

În baza parteneriatului încheiat între minister și compania Samsung Electronics România, vor mai fi amenajate săli de clasă de tip “smart” în licee din Timișoara și Iași.

The post Noul regulament școlar va permite elevilor să aducă tablete la clasă appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment