Monday, November 25, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministrul delegat Mihnea Costoiu este primul oficial roman care viziteaza Institutul de la Dubna (Federatia Rusa) in ultimii 25 de ani

Posted: 25 Nov 2013 07:04 AM PST

În cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în Federaţia Rusă (22-25 noiembrie), ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, s-a deplasat sâmbătă, 23 noiembrie, la Institutul Unificat de Cercetări Nucleare (IUCN) Dubna, în care îşi desfăşoară activitatea şi 18 cercetători români.

Limita de inaltime si de varsta ar putea fi eliminata la scolile de Politie

Posted: 25 Nov 2013 03:17 AM PST


scoala-de-politie

Limita de înălțime și de vârstă impuse celor care vor să intre la Academia de Poliție sau la școlile de subofițeri ar putea fi eliminată.

Măsura a fost propusă de senatorul PP-DD Constantin Popa.

Acesta spune că nu este corect ca regulile de admitere să fie atât de stricte și chiar discriminatorii când vine vorba mai ales despre înălțime (1,65 m fetele și 1,70 m băieții).

Recent, Ministerul de Interne a fost amendat de Consiliul pentru Combaterea Discriminarii cu 1.000 de lei, deoarece nu a permis unei tinere care avea o înălțime sub 1,65 să se înscrie la examenul de admitere la Școala de subofițeri de la Câmpina.

Pe de altă parte, pe viitor chiar și persoanele cu dizabilități ar putea deveni oameni ai legii.

 

 

The post Limita de înălțime și de vârstă ar putea fi eliminată la școlile de Poliție appeared first on Edu-News.ro.

Ministerul Educatiei primeste, in 2014, 13% din bugetul national

Posted: 25 Nov 2013 01:25 AM PST


remus-pricopie

Ministerul Educației primește, în 2014, 13% din bugetul național. Anunțul a fost făcut chiar de Remus Pricopie.

Ministrul Educației  a declarat că este vorba de peste 22 de miliarde de lei, cu două miliarde lei mai mult decât în 2013. De altfel, aceasta este cea mai mare creștere din ultimii ani.

Remus Pricopie a precizat că salariile profesorilor debutanți, ale asistenților și ale preparatorilor vor crește cu 10%, iar subvențiile pentru cămine și cantinele din campusurile universitare vor fi majorate tot cu 10%.

La bugetul educației pe 2014  se vor adăuga fondurile de la Sport și Tineret.  Mai exact, cele care îi vizează pe elevi și studenți, precum și fondurile destinate integrării tinerilor pe piața muncii.

The post Ministerul Educației primește, în 2014, 13% din bugetul național appeared first on Edu-News.ro.

Cei mai buni ofiteri de patrimoniu din Romania se perfectioneaza la FUNDATIA COLLEGIUM XXI

Posted: 25 Nov 2013 01:16 AM PST

Fundatia Collegium XXI – în parteneriat cu Inspectoratul General al Politiei Române – va derula începând de astazi, pe parcursul a cinci zile, primul stagiu national de pregatire cu tema: Cooperare internationala în
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment