Wednesday, November 27, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


O imagine realizata in Romania a obtinut primul loc in cadrul unui concurs de fotografie

Posted: 27 Nov 2013 05:10 AM PST


o-imagine-realizata-in-romania-a-obtinut-primul-loc-in-cadrul-unui-concurs-de-fotografie-236987

O imagine realizată în România a obținut primul loc în cadrul unui concurs de fotografie.

Mai exact, în cadrul competiției Wiki Loves Monuments 2013, la categoria First World War (Primul Război Mondial). Concursul paneuropean de fotografie este bazat pe imagini ale monumentelor istorice.

Imaginea arată un monument din cimitirul ostașilor germani din localitatea Tișița și a fost realizată de românca Elena Loredana, informează europeana.eu. 

La categoria „Primul Război Mondial", au fost înscrise în concurs peste 2600 de fotografii.

Imaginea căștigătoare a primit cele mai multe voturi din partea internauților.

The post O imagine realizată în România a obținut primul loc în cadrul unui concurs de fotografie appeared first on Edu-News.ro.

Profesorii vor primi 46 milioane lei pentru salarii si sporuri.

Posted: 27 Nov 2013 03:40 AM PST

Unitatile de invatamant preuniversitar de stat finantate din bugetele locale vor primi 46 milioane lei, pentru plata salariilor si sporurilor si achitarea salariilor restante castigate in instanta. Alocarea sumelor a fost decisa in sedinta de miercuri a Guvernului. Citeste si: Ponta: Nu am taiat de la Sanatate si Educatie "Se repartizeaza pe judete si la nivelul municipiului Bucuresti suma totala de 46 mii lei (46 milioane lei-n.r.), din care 41.000 mii lei pentru plata salariilor, ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Prima condamnare in dosarul Frauda la BAC la Liceul "Bolintineanu".

Posted: 27 Nov 2013 01:12 AM PST

Sefa comitetului de parinti de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", Gina Ciontoiu, a fost condamnata de Tribunalul Bucuresti la doi ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul privind fraudarea examenului de bacalaureat, informeaza Mediafax. Aceasta trebuie, de asemenea, sa urmeze un program de consiliere psihologica, in vederea prevenirii savarsirii de noi fapte penale, potrivit instantei. Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti. In ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BNR a lansat un DVD pentru elevii care invata in scoala “Educatie financiara”

Posted: 26 Nov 2013 01:48 PM PST


educatie-financiara

Banca Națională a României a lansat marți, un DVD destinat elevilor din ciclul primar și gimnazial care poate fi folosit la orele de “Educație financiară”.

Suportul educațional cuprinde scurte filmulețe despre Istoria banilor, Viața bancnotelor și Elemente de siguranță ale acestora.

Lansarea a avut loc odată cu încheierea unui protocol de cooperare între BNR și Ministerul Educației.

Videoclipurile pot fi folosite de profesori la clasă, în cadrul materiei opționale la care s-au înscris peste 10.000 de copii.

“Educație financiară” este proiectată pentru 1 oră pe săptămână și poate fi studiată fie pe durata unui singur an școlar (clasa a III-a sau a IV-a), fie pe durata a doi ani școlari.

The post BNR a lansat un DVD pentru elevii care învață în școală “Educație financiară” appeared first on Edu-News.ro.

Elevii romani au obtinut noua medalii la competitiile regionale de informatica

Posted: 26 Nov 2013 12:30 PM PST


medalii-competitii-informatica

Elevii români au obținut nouă medalii la competițiile regionale de informatică. E vorba de Olimpiada Balcanică pentru juniori și Turneul internațional Shumen. 

Astfel, lotul României s-a întors acasă cu două medalii de aur, 6 de argint și una de bronz a anunțat Ministerul Educației.

Laureații sunt următorii: Costin Andrei Oncescu, Smaranda-Monica Dicu, Darius Marian, Andrei-Cristian Stanciu, George Chichirim, Vlad Rochian, Andrei Popa, Mihai Gheorghe și Daniel Constantin.

De la începutul anului și până acum, 161 de elevi români au adus României medalii și premii la olimpiadele internaționale. Dintre aceștia 29 au intrat pe lista olimpicilor de aur ai țării.

The post Elevii români au obținut nouă medalii la competițiile regionale de informatică appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment