Tuesday, December 17, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Naveta personalului didactic auxiliar va fi decontata

Posted: 17 Dec 2013 04:47 AM PST


decontare-naveta-cadre-didactice-auxiliare

Naveta personalului didactic auxiliar va fi decontată.

Plenul Senatului a adoptat, marți, o propunere legislativă în acest sens. Printre cei vizați se numără bibliotecarii, laboranții, secretarii și informaticienii din școli.

Actuala lege a educației prevede că decontarea cheltuielilor pentru navetă se efectuează numai pentru cadrele didactice, în această denumire nefiind inclus și personalul auxiliar.

S-a ajuns astfel la situația în care personalul auxiliar, care este destul de numeros la nivelul întregii țări, să nu beneficieze de decontarea transportului.

În prezent, persoanele aflate în această situație suportă costurile de transport către și de la școală – acasă din salariul pe care-l primesc din învățământ.

Asta înseamnă că se cheltuie aproximativ 300 lei lunar dintr-un salariu de aproape 1.000 de lei.

The post Naveta personalului didactic auxiliar va fi decontată appeared first on Edu-News.ro.

Ministrul Remus Pricopie si ministrul delegat Mihnea Costoiu au depus o coroana de flori cu ocazia comemorarii lui Spiru C. Haret

Posted: 17 Dec 2013 12:04 AM PST

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, au depus o coroană de flori la statuia academicianului Spiru C. Haret din Bucureşti, cu ocazia comemorării a 101 ani de la trecerea în nefiinţă a fostului ministru al Educaţiei, recunoscut drept cel mai mare reformator al şcolii româneşti.

MEN: Elevii si prescolarii vor intra de vineri in vacanta de iarna.

Posted: 16 Dec 2013 09:03 PM PST

Elevii si prescolarii vor intra de vineri, dupa terminarea cursurilor, in vacanta de iarna si se vor intoarce la scoala pe 6 ianuarie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale (MEN), citat de Mediafax. Cursurile semestrului I vor fi reluate luni, 6 ianuarie 2014, si se vor incheia vineri, 31 ianuarie 2014. Vacanta intersemestriala este prevazuta de sambata, 1 februarie 2014, pana duminica, 9 februarie 2014, cursurile semestrului al doilea desfasurandu-se de luni, 10 ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Circulatia trenurilor, modificata marti.

Posted: 16 Dec 2013 07:17 PM PST

Circulatia mai multor trenuri din tara se va modifica, marti, pentru efectuarea unor lucrari la infrastructura feroviara, conform unui comunicat postat pe site-ul companiei. Astfel, din cauza lucrarilor din statia Curtici: trenul 78-1 se anuleaza pe ruta Timisoara Nord — Lokoshaza; trenurile 373-2 si 372-1 Budapesta — Curtici — Brasov si retur se anuleaza; trenul 72-1 se anuleaza pe ruta initiala Bucuresti Nord — Videle — Arad — Curtici — Budapesta si ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment