Thursday, December 19, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministerul Educatiei vrea sa deschida un Centru de Excelenta pentru Elevii Olimpici

Posted: 19 Dec 2013 08:50 AM PST


premiere-elevi-olimpici

Ministerul Educației vrea să deschidă un Centru de Excelență pentru Elevii Olimpici.

Este vorba despre o bază în care să se pregătească elevii care participă la olimpiade internaționale la diverse discipline.

Anunțul a fost făcut de Ministrul Remus Pricopie în timpul unei ceremonii de premiere a olimpicilor români, la Palatul Victoria. În cadrul festivității, au fost premiați 165 de elevi, 187 de profesori care i-au pregătit și cele 86 de unități școlare unde învață elevii.

În anul școlar 2012 – 2013, la olimpiadele și concursurile școlare internaționale, elevii români au obținut 53 de medalii de aur și premii I, 65 de medalii de argint și premii II, 48 de medalii de bronz și premii III și 35 de mențiuni.

Fondul de premiere alocat de Ministerul Educației Naționale pentru cele 201 distincții obținute a fost de peste 2,65 de milioane de lei.

The post Ministerul Educației vrea să deschidă un Centru de Excelență pentru Elevii Olimpici appeared first on Edu-News.ro.

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, il felicita pe fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, pentru primirea trofeului „Pace prin Cultura si educatie”, acordat pentru intreaga activitate

Posted: 19 Dec 2013 07:14 AM PST

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, salută acordarea trofeului „Pace prin Cultură şi educaţie" domnului Emil Constantinescu de către Institutul pentru Diplomaţie Culturală de la Berlin şi îl felicită pe fostul Preşedinte al României pentru întreaga activitate ca om de stat şi om de cultură.

Remus Pricopie: Promulgarea bugetului pentru 2014, un lucru extraordinar pentru educatie

Posted: 19 Dec 2013 03:21 AM PST

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a salutat abordarea constructivă a premierului Victor Ponta în privinţa legii bugetului, care permite majorarea salariilor profesorilor debutanţi, creşterea subvenţiilor pentru cămine şi cantinele studenţeşti, decontarea transportului profesorilor, după aceeaşi formulă folosită în cazul elevilor şi continuarea investiţiilor în infrastructură.

Elevii si studentii intra in VACANTA DE IARNA. Cand incep cursurile

Posted: 19 Dec 2013 02:14 AM PST

Peste trei milioane de elevi, dar si studentii intra vineri, dupa ultima ora de curs, în vacanta de iarna si vor reveni la scoala în 6 ianuarie 2014, semestrul întâi urmând sa se încheie în 31 ianuarie.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment