Wednesday, December 18, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Olimpicii si profesorii au fost premiati, miercuri, 18 decembrie, la sediul Guvernului Romaniei

Posted: 18 Dec 2013 03:01 AM PST

Miercuri, 18 decembrie, a avut loc, la sediul Guvernului, festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut distincţii la olimpiadele internaţionale pe discipline şcolare, în anul 2013, a profesorilor care i-au pregătit şi a unităţilor şcolare de unde provin elevii premiaţi.

Senatul a decis ca plagiatul sa ramana nepedepsit

Posted: 18 Dec 2013 02:11 AM PST


pedepse-pentru-plagiat

Plagiatul rămâne nepedepsit. Aleșii au respins inițiativa legislativă a senatorului independent Valeriu Todirașcu.

Acesta a propus ca persoanele care obțin o diplomă sau un titlu universitar prin prezentarea unei lucrări în care au fost incluse texte ale altor autori, fără a-i menționa, să fie pedepsite cu închisoare de la 6 luni la 12 ani sau cu amendă penală și retragerea titlului.

În prezent, Consiliul Național de Etică constată și decide asupra sancțiunilor cu privire la faptele de plagiat. Potrivit Legii Educației acestea sunt abateri disciplinare.

În privința propunerii legislative, deputații au ultimul cuvânt.

Inițiatorul vrea ca normele să fie prevăzute în noul cod penal, care ar urma să intre în vigoare în februarie 2014.

The post Senatul a decis ca plagiatul să rămână nepedepsit appeared first on Edu-News.ro.

Ministrul delegat Mihnea Costoiu s-a intalnit cu George Ramzy Stino, ministrul egiptean al cercetarii stiintifice

Posted: 18 Dec 2013 12:55 AM PST

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, s-a întâlnit astăzi, 18 decembrie, cu George Ramzy Stino, ministrul egiptean al cercetării ştiinţifice, aflat în vizită oficială în România, în perioada 18-20 decembrie.

165 de olimpici internationali, premiati la Guvern.

Posted: 18 Dec 2013 12:14 AM PST

165 de olimpici internationali au fost premiati, miercuri, la sediul Guvernului, conform unui comunicat al Ministerului Educatiei, remis redactiei. Valoarea totala a premiilor se ridica la 2.653.671 lei. Citeste si: Ponta: Romania da 20 de milioane de euro scolilor din Moldova Un elev care a participat la o olimpiada internationala si a obtinut aurul si punctajul maxim primeste 12.440 lei, pentru locul I, 9.640 lei, pentru locul II - 8.260 lei, pentru locul III - 5.900 lei si pentru mentiune ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

PLAGIATUL ramane nepedepsit, a decis Senatul

Posted: 17 Dec 2013 11:47 PM PST

Senatorii refuza sa pedepseasca plagiatul ca pe o infractiune. Alesii au respins propunerea facuta de senatorul independent Valeriu Todirascu.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ponta: Romania da 20 de milioane de euro scolilor din Moldova.

Posted: 17 Dec 2013 11:31 PM PST

Premierul Victor Ponta a anuntat, joi, ca scolile din Republica Moldova vor primi aproximativ 20 de milioane de euro pentru investitii. Ponta a facut acest anunt in cadrul festivitatii in care sunt premiati olimpicii romani, la Guvern. Citeste si: 165 de olimpici internationali, premiati la Guvern "Aproape 20 milioane de euro vor fi cheltuiti de Guvernul Romaniei in Republica Moldova, prin parteneriatul din cele doua tari", a spus premierul. 165 de olimpici internationali sunt premiati, ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment